watchOS 8 op Apple Watches

Nu te downloaden: watchOS 8.1.1 voor Apple Watch Series 7 (Cellular)

Je kunt je Apple Watch updaten naar watchOS 8.1.1. Maar het lijkt erop dat het alleen voor de Apple Watch Series 7 geldt en mogelijk dan alleen voor het Cellular model. We verwachten hierin geen nieuwe functies. Wel wordt er een vervelend probleem opgelost.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gisteren verscheen al iOS 15.1.1 maar voor watchOS 8.1.1 heeft Apple een dag langer nodig gehad. Deze update lost een probleem op bij het opladen van de Apple Watch Series 7 en is dus vooral nuttig voor deze groep gebruikers. Deze update volgt drie weken naar watchOS 8.1, waar wat meer verbeteringen in zaten zoals groepsworkouts voor Fitness+.

Niet voor iedereen
Deze update lijkt alleen te verschijnen op de Apple Watch Series 7 en alleen op de Cellular-modellen. Tot op heden hebben we geen meldingen gekregen van mensen met een ander model, die de update wel hebben binnengekregen.

watchOS 8.1.1 beschikbaar

Volgens Apple’s releasenotes kon het gebeuren dat de Apple Watch niet goed werd opgeladen, terwijl hij wel op de lader lag. Ook verliep het opladen soms erg traag. Deze update moet het probleem verhelpen. Er zijn geen beta’s geweest, dus we verwachten dat er geen nieuwe functies of andere verrassingen in watchOS 8.1.1 zitten.

Releasenotes watchOS 8.1.1

Hieronder vind je de volledige (Engelstalige) releasenotes van watchOS 8.1.1:

watchOS 8.1.1 fixes an issue where Apple Watch Series 7 may not charge as expected for some users.

watchOS 8.1.1 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, houd je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan lang uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het vereist om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 19 november: De update lijkt alleen voor de Apple Watch Series 7 Cellular, niet voor andere modellen.

watchOS

watchOS is het besturingssysteem van de Apple Watch. watchOS heeft talloze functies, zoals wijzerplaten, apps, bediening van sensoren en nog veel meer. Ontdek in dit overzicht de nieuwste functies en tips, zodat je meer uit je Apple Watch haalt!

watchOS

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.