iPhone 15 Pro en iPhone 14 Pro valtest

Eerste valtest: iPhone 15 Pro sneller beschadigd dan voorganger

Apple heeft voor de iPhone 15 Pro gekozen voor een titanium behuizing. Dat materiaal moet steviger zijn dan het roestvrij staal van de iPhone 14 Pro. Toch laat een valtest op YouTube zien dat de titanium behuizing toch wel snel beschadigd raakt.

iPhone 15 Pro: meer beschadigingen dan voorganger

Sam Kohl van AppleTrack heeft de iPhone 15 Pro en iPhone 14 Pro onderworpen aan een valtest. Natuurlijk zegt deze drop test niet alles over de duurzaamheid van de toestellen. Het is namelijk lastig om exact dezelfde val na te bootsen voor beide smartphones. Als de iPhone met een iets andere hoek op een net andere plek op de grond valt, kan dat het resultaat beïnvloeden. De verschillen tussen de twee toestellen zijn in de video echter wel erg groot.


In de beelden is te zien dat de iPhone 14 Pro het er zonder al te grote schades vanaf brengt. Het toestel doet het in de valtest over het algemeen beduidend beter dan de iPhone 15 Pro. Zowel het scherm en de achterzijde van het toestel zijn aan het einde van de video flink beschadigd. Ook valt de cameramodule uiteindelijk van de smartphone af. Terwijl het scherm van de iPhone van dit jaar het na meerdere valsessies begeeft, is het display van de iPhone 14 Pro aan het einde nog in orde (afgezien van wat scheuren en krassen).

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Titanium verspreidt impact van val

Volgens Kohl heeft het zichtbare verschil in schade te maken met de afgerondere randen van de iPhone 15 Pro. Bij de voorganger waren deze randen vrijwel volledig vlak. 9to5Mac zegt dat de materiaalkeuze ook een aandeel heeft. Het roestvrij staal uit het model van vorig jaar fungeert in veel gevallen als schokdemper. Titanium is daarentegen relatief stijf en daardoor minder buigbaar. De impact van een val wordt daardoor makkelijker naar andere delen van het toestel verspreid, zoals in de beelden duidelijk naar voren komt.

Bekijk ook

Eerste indruk: iPhone 15 (Pro), lichter in twee opzichten

In deze eerste indruk van de iPhone 15 Pro (en een klein beetje iPhone 15) lees je wat onze ervaringen zijn met de nieuwe toestellen van 2023. We vertellen onze eerste indrukken bij het uitpakken. Wat valt ons op? Wat is handig en hoe liggen de toestellen in de hand? Je leest het in onze eerste indruk!

Actuele iPhone 14 Pro deals

iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro is de iPhone voor professionals uit 2022. De iPhone 14 Pro heeft een 6,1-inch always-on display met nieuw Dynamic Island, als vervanging van de notch. Ook heeft de camera een 48-megapixel groothoeklens en mogelijkheden voor satellietcommunicatie. Je kunt kiezen voor een iPhone 14 Pro los toestel of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 Pro abonnement. Lees ook onze pagina over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 Pro is in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 Pro.

iPhone 14 Pro

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.