Spotify Apple Watch offline muziek.

Eindelijk: Spotify voor Apple Watch kan offline muziek afspelen

Wereldwijde uitrol is nu echt gestart
Goed nieuws voor iedereen met Spotify en een Apple Watch: je kan nu muziek offline meenemen op je smartwatch. Je hebt dan geen iPhone meer nodig om vanaf je Apple Watch Spotify te luisteren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 7 juli 2021: In mei 2021 werd het al aangekondigd, nu lijkt het eindelijk beschikbaar te komen voor de meeste gebruikers. Spotify is begonnen met de uitrol van offline afspelen van muziek op de Apple Watch. Steeds meer mensen melden dat ze de functie te zien krijgen, al kan het per persoon verschillen. Premium-abonnees uit Nederland, Duitsland, Italië, Noorwegen, Ierland en andere landen melden dat ze nu tracks en afspeellijsten kunnen downloaden. De wereldwijde uitrol is dus begonnen, maar je hebt wel versie 8.6.40.1248 nodig.

Op de iPhone ziet het er zo uit:

Spotify offline op Apple Watch

Vervolgens kun je op de Apple Watch gaan luisteren:

Spotify offline op Apple Watch

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 21 mei 2021.

Het is al jarenlang een wens van veel Spotify-gebruikers: de mogelijkheid om direct vanaf de Apple Watch offline muziek te luisteren, zodat je iPhone niet meer in de buurt hoeft te zijn. Dit komt vooral van pas bij het sporten, omdat je dan alleen maar een Apple Watch en een set draadloze oortjes nodig hebt. Het heeft lang geduurd, maar eindelijk wordt de functie vanaf nu uitgerold.

Spotify met offline muziek op Apple Watch

Spotify kondigde het nieuws vandaag aan. Spotify laat weten dat je zowel je favoriete afspeellijsten als albums en podcasts op de Apple Watch kan downloaden. Deze mogelijkheid komt beschikbaar voor Premium-gebruikers van Spotify.

Spotify laat weten dat de functie vanaf vandaag in de komende weken uitgerold wordt. Het is dus mogelijk dat jij de functie nog niet ziet. Bij ons is de offline optie voor de Spotify-app op Apple Watch ook nog niet beschikbaar. Je gebruikt de funtie als volgt:

  1. Ga op de iPhone naar de Spotify-app.
  2. Kies een afspeellijst, album of podcast en tik op de drie puntjes.
  3. Vervolgens kies je voor Download naar Apple Watch.

In de Spotify-app op de Apple Watch tik je in het middelste scherm op de knop rechtsonder om te kiezen om de muziek op de Apple Watch af te spelen. In het linker scherm bekijk je via de knop Downloads alle gedownloade nummers op het horloge. Spotify zegt dat de muziek afgespeeld wordt met een bitrate van 96 kbps.

Spotify Apple Watch offline muziek.

Sinds een aantal jaar heeft Spotify al een Apple Watch-app. Je kan daarmee ook de muziek streamen als je een 4G-model hebt (en een geschikt netwerk). De Apple Watch-versie van Spotify werkt ook met Siri, zodat je rechtstreeks op je horloge kan vragen om muziek af te spelen. In combinatie met de downloadfunctie heb je dus helemaal geen iPhone meer nodig.

Bekijk ook

Spotify laat je nu ook Siri gebruiken op de Apple Watch

Je kan nu ook met Siri op de Apple Watch je muziek in Spotify bedienen. Voorheen was dit alleen beschikbaar op de iPhone en iPad, maar met de assistent op je Apple Watch hoef je alleen maar je pols te draaien en de opdracht te geven.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 07 juli: Wereldwijde uitrol lijkt nu echt te zijn begonnen, artikel bijgewerkt.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.