Reacties voor: Sonos werkt vanaf juli met AirPlay 2 en Siri

Ook Sonos Beam aangekondigd
Sonos heeft zojuist tijdens een persbijeenkomst in San Francisco aangekondigd dat AirPlay 2 en Siri vanaf juli 2018 op de speakers te gebruiken zullen zijn. Daarnaast werd de nieuwe Sonos Beam tv-speaker aangekondigd.
Lees het complete artikel → Sonos werkt vanaf juli met AirPlay 2 en Siri
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Ik kan niet wachten! Veel mensen vinden Siri niks, maar Alexa op de Sonos One vind ik persoonlijk ook niet erg fantastisch.

  2. Huh siri? Kan ik dan tegen mijn Sonos One zeggen “zet lampen aan”? Of hoe wordt dit bedoeld?

  3. Ik wil geen Siri of een ander afluistervink op mijn boxen. Dan maar geen Airplay2.

  4. Wat ik nog niet helemaal begrijp… als je straks dus muziek afspeelt via AirPlay2 naar je Sonos one in mijn geval. Gaat het dus niet meer via het internet maar gelijk van iPhone naar speaker?! (Als soort Bluetooth?)

  5. De nieuwe Beam klinkt toch wel als een budget versie van de playbase.
    Compacter en kleiner…. en met de helft van de speakers van de Playbase.
    Zolang dit soort innovaties met microfoon beperkt blijven tot een enkele muziekservice en die uitrol zo langzaam naar ons komt, blijft het toch een beetje een hobbyproduct.
    Ik geloof toch meer in afstandsbedieningen smarter maken met een microfoon ( die moeten dan wel voorzien zijn van een aan/uit schakelaar ivm privacy..

  6. Origineel geplaatst door Thomas
    Wat ik nog niet helemaal begrijp… als je straks dus muziek afspeelt via AirPlay2 naar je Sonos one in mijn geval. Gaat het dus niet meer via het internet maar gelijk van iPhone naar speaker?! (Als soort Bluetooth?)

    Ik denk wel dat het zo zal werken, voordeel is als je meer AirPlay2 devices hebt dat je niet alleen naar Sonos maar ook naar de rest tegelijk kan streamen (neem ik aan). Maarja, Sonos heeft al een op zichzelf een multiroom systeem en werkt via de Sonos app een stuk handiger, de speaker haalt immers zelf alles van internet en de telefoon of tablet wordt alleen als een soort “afstandsbediening” gebruikt.

    Voor mij persoonlijk heeft Siri via mijn speaker echt geen voorkeur, ik wil gewoon goed geluid en het draadloze maakt het simpel te plaatsen in een kamer. Misschien ga ik er later nog voordelen van zien na aanschaf van een playbase.

  7. Nu hopen dat de HEOS ook zo bij gewerkt wordt zodat airplay 2 er op werkt,

  8. Waarom niet gewoon een kastje maken welke je huidige speakers AirPlay 2 geschikt maakt? Maak je een mooi kastje met een beetje software, vraag je daar 150 euro voor en iedereen gaat dat betalen..

    Nee ze brengen een soundbar uit met minder speakers en in alle opzichten net wat “minder” is..

    Helaas..
    Helaas… 🙁

  9. Ben benieuwd naar de beperkingen voor AirPlay 2 mocht ik een extra speaker van sonos kopen ( met AirPlay2 ondersteuning )
    Ik dacht koop een extra om alles in huis AirPlay 2 ready te maken en dan de HomePod om zo alles aan te sturen… en dan de HomePod in de keuken…

  10. Origineel geplaatst door Hendrie
    Ben benieuwd naar de beperkingen voor AirPlay 2 mocht ik een extra speaker van sonos kopen ( met AirPlay2 ondersteuning )

    Ik dacht koop een extra om alles in huis AirPlay 2 ready te maken en dan de HomePod om zo alles aan te sturen… en dan de HomePod in de keuken…

    Ja maar dat werkt dus niet.. helaas

  11. @Michel: moet toch werken als ze AirPlay 2 suporten ?

    Mmmm toch maar even wachten dan 🙁

  12. @Hendrie:

    Ja dat klopt, maar dan zal alleen die ene speaker werken. Of je moet er een groep van maken, maar of dat handig is..

    Misschien even wachten, zal wel een scriptje gemaakt worden door een kundig iemand waardoor misschien op een onofficiële manier speakers geschikt worden voor ap2

  13. Interessant, vind de PlayBar te duur. Heb al een Sonos, dan past dit er mooi bij.

    En Siri, Alexa of wat voor assistent is een een rotzorg, gebruik ik toch niet.

  14. Zelf heb ik een Bose SoundTouch 20 II (met Airplay) in combinatie met Spotify connect.
    Sinds 2 dagen heb ik ook een Homepod en met een giftcard van 99 euro meteen een jaar Apple Music afgetikt. Nu is mijn verwachting dat mijn Homepod straks apple music via Airplay 2 gelijktijdig kan streamen naar mijn Bose SoundTouch?

    Groot nadeel is overigens wel dat ik de Spotify app bij mijn vrouw kon installeren (en bij mezelf) en dat we met een account konden werken. Mijn vrouw vind het fijner om een app te gebruiken om de homepod aan te sturen i.p.v. de stembediening (die overigens boven verwachting goed is!)

    Ben erg benieuwd of mijn Bose SoundTouch de beloofde Airplay 2 update krijgt en wat de mogelijkheden zijn. Ik vind namelijk het streamen van audio vanaf je iPhone naar de Airplay speakers niet meer van deze tijd als je dit afzet tegen bijvoorbeeld een functionaliteit als “Spotify connect” waarbij het device zelf zijn stream van internet oppikt.

  15. Origineel geplaatst door Michel
    Waarom niet gewoon een kastje maken welke je huidige speakers ap2 geschikt maakt? Maak je een mooi kastje met een beetje software, vraag je daar 150 euro voor en iedereen gaat dat betalen..

    Nee ze brengen een soundbar uit met minder speakers en in alle opzichten net wat “minder” is..

    Helaas..

    Helaas… 🙁

    Dat kastje hebben ze ook. Dat is een WEL geschikte AirPlay 2 speaker zoals de Sonos One, Playbase of dus nu de Beam. Koppel deze met een niet AirPlay2 geschikte speaker en je kan gewoon AirPlay sturen naar al je speakers.

  16. Dus als airplay 2 werkt op de sonos one, dan zou het dus mogelijk moeten zijn om het geluid van films via apple tv4k te streamen via airplay 2 naar een set sonos Ones?

  17. Origineel geplaatst door Martijn
    Dus als airplay 2 werkt op de sonos one, dan zou het dus mogelijk moeten zijn om het geluid van films via apple tv4k te streamen via airplay 2 naar een set sonos Ones?

    Klopt

  18. @Whistler: Interessant. Dan zou je die One speakers dus zonder een Playbase kunnen gebruiken voor films.

  19. HDMI super, maar begrijp ik het nou goed dat het maar HDMI arc is en niet HDMI e-arc?
    Als dat zo is kun je dus nog steeds dolby atmos ondersteuning vergeten. ☹️

  20. @Koolenboer: Family Sharing activeren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.