Payconiq: afrekenen in de winkel

Betaaldienst Payconiq werkt nu met alle Nederlandse betaalrekeningen

Betalen in winkels met je iPhone

Payconiq, de betaaldienst waarmee je via QR-codes in winkels kan betalen, werkt nu bij alle Nederlandse bankrekeningen. Het aanbod van winkels is nu ook bekendgemaakt, al accepteren zij de betaaldienst momenteel nog niet.

Ken je Payconiq nog? Een jaar geleden schreven we over de komst van deze betaalapp, die eigenlijk al vorig jaar zomer beschikbaar had moeten zijn. Uiteindelijk ging Payconiq eerder dit jaar officieel van start. Maar daarvoor golden nog wel veel beperkingen. Zo werkte de betaaldienst alleen met ING en Rabobank, maar vanaf vandaag is het voor iedereen mogelijk om zich aan te melden, bij welke bank je ook zit.

Betaaldienst Payconiq nu bij alle banken

Payconiq is een initiatief dat ooit ontstaan is vanuit de ING. De komst van de betaaldienst gaat niet zonder slag of stoot. De iOS-app verscheen bijvoorbeeld wat later dan de Android-versie en nog niet alle banken deden mee, maar vanaf vandaag kan in ieder geval iedere Nederlander met een Nederlandse betaalrekening zich aanmelden. Om Payconiq te gebruiken, heb je eerst een account nodig. Je moet hiervoor je voor- en achternaam opgeven, net als je mailadres. Winkeliers zien bij het betalen gelukkig alleen je voornaam. Daarnaast is het vereist om je adres en telefoonnummer in te voeren. In de privacyverklaring wordt vermeld dat de persoonsgegevens niet aan derden verstrekt worden.

Registreren bij Payconiq.

Vervolgens maak je verbinding met jouw bank. In het geval van ING word je meteen naar de ING Bankieren-app gebracht en maak je een koppeling met jouw rekeningnummer. De koppeling is vervolgens terug te vinden in de instellingen van de ING-app. Je ziet daar ook waar Payconiq toegang toe heeft. Zo is er een limiet van €500 per dag en duurt de koppeling één jaar. Je kan hier eventueel ook de koppeling weer opheffen.

Payconiq koppelen met ING.

Winkeliers met Payconiq
Payconiq heeft vandaag ook een lijst van winkeliers bekendgemaakt die ‘voornemens zijn’ om met Payconiq samen te werken. Het gaat onder andere om Bruna, Coop, Dekamarkt, Dirk, Ici Paris XL, Karwai, Primera en de Spar. Je betaalt bij deze winkels dan via een QR-code, maar op moment van schrijven is het nog niet mogelijk om bij deze winkels af te rekenen via Payconiq. Als je via de app naar winkels wil zoeken, kan dat alleen nog in België. Later in de zomer zouden de eerste winkels toegevoegd moeten zijn. Ook loyaltyprogramma’s worden aan de app toegevoegd, maar ook dit kan momenteel nog niet.

Het streven van Payconiq is om mobiel betalen via QR-codes op grote schaal uit te rollen, maar op dit moment kun je dus nog niet echt bij winkels terecht. Verder is het nog mogelijk om geld over te maken naar je vrienden, maar daar zijn inmiddels al veel meer apps met betaalverzoeken voor. Voor wie niet kan wachten totdat Apple Pay in Nederland is, moet het dus nog even met Payconiq doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2018, 15:36
Categorie Apps
Onderwerp mobiel betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.