First Alert Safe & Sound.

Laatste ronde: round-up van de interessantste CES-aankondigingen voor Apple-gebruikers [CES 2018]

De CES 2018 was weer een feest voor gadgetfans. Wat waren de beste nieuwe productaangekondigingen voor Apple-gebruikers? In deze round-up van CES 2018 zetten we ze voor je op een rijtje.

CES 2018 logo

De CES 2018 is voorbij. De afgelopen dagen hebben we je in losse artikelen op de hoogte gehouden van de meest opvallende aankondigingen, maar er zijn ook talloze kleinere aankondigingen van producten die superinteressnt zijn voor Apple-gebruikers. Al was het alleen maar omdat ze laten zien waar het naartoe gaat met HomeKit, iOS- en Mac-accessoires. In deze round-up hebben we de meest interessante aankondigingen voor je verzameld.


Voor de laatste keer hebben we deze round-up bijgewerkt met de aller-allerlaatste ontdekkingen. De beursvloer wordt ondertussen schoongeveegd, want CES 2018 is officieel voorbij. Wij blikken nog éénmaal terug op de trends die we zagen.

CES 2018 was vooral een feestje van Amazon en Google

Natuurlijk waren ook dit jaar de verwachtingen weer hoog gespannen onder de aanwezige journalisten: ze zouden een glimp van de toekomst te zien krijgen. En net als voorgaande jaren waren de reacties achteraf teleurgesteld: “Was dit het nou?” We hebben alwéér geen capsules te zien gekregen waarmee je soloreisjes naar de maan kunt maken.

Die (te?) hooggespannen verwachtingen zijn er elk jaar, dus daar kijken we niet meer van op. Ook zijn er elk jaar wel een paar journalisten die zich afvragen of Apple niet aanwezig zou moeten zijn. Welnee, Apple gaat nooit op dit soort beurzen staan. Ze bepalen zelf het moment waarop ze nieuwe producten aankondigen.

Wel was er dit jaar een verschuiving zichtbaar. Eerdere edities was Apple altijd wel op de achtergrond aanwezig: er was altijd een ruime selectie van hoesjes, speakers en allerlei andere accessoires die geschikt zijn voor je iPhone of iPad. Er was zelfs jarenlang een aparte beurshal met Apple-gerelateerde accessoires. Zelfs in de hallen met Chinese handelaren zag je heel veel (goedkope) spullen voor je Apple-producten. Die tijd is voorbij. Apple is op dit soort beurzen lang niet meer toonaangevend, maar het zijn Amazon en Google die de dienst uitmaken. Als er nieuwe accessoires worden aangekondigd is de vraag van de journalisten tegenwoordig: “Werkt het met Alexa?” En vlak daarna: “Werkt het met Google?” Alleen de Apple-nieuwssites willen weten: “Werkt het met HomeKit?”

Gelukkig was er op HomeKit-gebied een best aardige oogst. We zagen keukenkranen, douchekoppen, beveiligingssystemen, nieuwe lichtpanelen en slimme knoppen die met HomeKit werken. Genoeg om weer geïnspireerd te raken hoe we de komende maanden onze eigen huisautomatisering verder gaan uitbreiden. Het is nu alleen nog wachten op de beschikbaarheid.


Garmin Speak Plus

Er zijn honderden accessoires die met Alexa werken, maar het aanbod van accessoires voor in de auto is nog vrij beperkt. Garmin kondigde eerder de Garmin Speak aan en op de CES maken ze de volgende stap met de Garmin Speak Plus. Er zit nu een dashcamera in waarmee je je rijgedrag van jezelf en andere weggebruikers kunt opnemen. Ook is de Garmin Speak Plus een rijassistent. Dankzij Alexa kun je de muziek regelen, het nieuws en sportuitslagen opvragen, navigeren en meer. De dashcam voorkomt dat je botst op je voorganger, hij waarschuwt bij rijstrookwijzigigingen en geeft een seintje als het verkeer vóór je weer in beweging komt. Bij een botsing bewaart de dashcam automatisch een opname van de beelden. Je plakt de Garmin Speak Plus op de voorruit met een magneet, zodat je het accessoire ook snel weer kunt loshalen. Komt halverwege februari op de markt voor $230, in ieder geval in de VS.

Garmin Speak Plus


Caveasy One

Met de Caveasy One wordt het makkelijker om je wijnkelder te beheren. Het wijnrek is verbonden met een app, waarmee je kunt bijhouden wat er in je collectie zit. Het systeem bestaat uit meerdere stapelbare rekken. Elke laag biedt ruimte voor 5 flessen, waarbij sensoren in de gaten houden of er een fles is neergelegd. Ook houdt het rek de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid in de gaten. Met de app kun je een foto maken van het wijnetiket voor je digitale collectie. Je krijgt dan informatie wanneer de wijn optimaal is om te drinken, wat je erbij kunt eten en welke wijnen vergelijkbaar zijn. Caveasy is ontstaan vanuit een Indiegogo-crowdfundingplatform-project en is verkrijgbaar vanaf juni 2018. Je betaalt rond de $500 voor een rek met 10 lagen, voldoende voor 50 wijnflessen.

Meer info op Caveasy.

Caveasy


Kopi met HomeKit

Kopi heeft een aantal HomeKit-geschikte accessoires aangekondigd. Het gaat om een beveiligingssysteem, contactsensor, rookmelder en bewegingssensor (zie foto) met ingebouwde led-verlichting. Het beveiligingssysteem werkt met Wi-Fi en coördineert alle metingen van de sensoren in huis. Er hoort ook een speaker bij die een luide sirene laat horen als er wat loos is. Met NFC-tags kun je het alarm in- en uitschakelen. Met de Kopi Connected-app kun je alles regelen en ontvang je meldingen. Dankzij HomeKit kun je het Kopi-systeem meenemen in je scenes. De prijs is nog niet bekendgemaakt. Ze komen in de loop van het jaar beschikbaar, maar mogelijk alleen in de VS.

Meer info op hellokopi.com.

Kopi bewegingssensor


Skagen Falster smartwatch met Android Wear

Deens horlogemerk Skagen heeft haar eerste smartwatch aangekondigd. Deze smartwatch met de naam Falster draait op Android Wear en heeft een touchscreen om het horloge te bedienen. Het horloge heeft een kast van 42 millimeter en aan de zijkant een grote draaiknop. Het horloge is verder vrij minimalistisch, zoals alle andere horloges van Skagen. Er is bijvoorbeeld geen GPS-chip aanwezig en hij is ook niet voorzien van NFC, dus je kunt er niet mee betalen. Het horloge komt in verschillende uitvoeringen met onder andere een leren of een stalen bandje. Bandjes verwisselen zit er bij deze smartwatch niet in. De Falster verschijnt deze maand en is verkrijgbaar vanaf $275.

Skagen Falster.


SanDisk USB-C-stick met 1TB

Een USB-stick is vaak uitgerust met een standaard USB-A-aansluiting, maar deze nieuwe USB-stick van SanDisk is voorzien van USB-C. De stick is voorzien van de enorme opslagruimte van 1TB, dus je kunt er meer dan genoeg foto’s, films en andere bestanden op kwijt. Door zijn formaat is het volgens SanDisk de kleinste USB-stick met zoveel opslagruimte. Door de USB-C-aansluiting komt deze goed van pas op de 12-inch MacBook, de nieuwste MacBook Pro en de recente iMacs met USB-C. Over prijs of beschikbaarheid is nog niks bekend, dus het is nog even afwachten wanneer dit model in de winkels ligt.

SanDisk USB-C met 1TB.


Kohler HomeKit-kraan en douche

HomeKit vindt ook steeds meer zijn weg in de keuken en badkamer. Het merk Kohler, die ook in Europa producten verkoopt, komt allereerst met een nieuwe kraan die werkt met HomeKit. De Sensate-kraan laat je makkelijker een bepaalde hoeveelheid water uit de kraan lopen, wat bijvoorbeeld van pas kan komen bij het koken. Ook kun je met de bijbehorende Kohler-app het verbruik in de gaten houden. Daarnaast komen ze met een douchesysteem genaamd DTV+, waarmee je een personaliseerde douchebeurt kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur of de kracht van de douchestraal. In Amerika zijn de nieuwe producten vrij prijzig. De kraan wordt verkocht voor $523, terwijl de doucheinstallatie $794 kost.

Kohler Sensate kraan.


Stevige Zagg-hoes voor de iPad

Als je wilde tochten wil gaan maken met je iPad, dan kun je de Zagg Rugged-toetsenbordhoes overwegen. Het gaat om een apart draadloos toetsenbord dat te gebruiken is in combinatie met de bijbehorende hoes. Volgens Zagg kan de hoes tegen een flinke val van bijna twee meter. Het toetsenbord kun je met meerdere toestellen koppelen en heeft ook toetsenverlichting. Met verschillende standen kun je je iPad makkelijker gebruiken. de hoes is geschikt voor de kleinste iPad Pro, de iPad Air en de 2017-iPad. De hoes moet binnenkort beschikbaar komen en kost ongeveer $130.

Zagg Rugged voor iPad.


Somfy Outdoor Camera met HomeKit

Somfy heeft tijdens de CES laten weten dat ze in de zomer met een nieuwe buitencamera komen. Deze bewakingscamera hang je buiten bij je voordeur en heeft een speaker die een luide sirene af kan geven van 110 decibel. Je kunt via de speaker ook indringers direct aanspreken. De camera herkent het verschil tussen mens en dier, waardoor er dus geen sirene gegeven wordt bij een langslopende kat. De camera neemt beelden op in HD en is ook uitgerust met HDR en een nachtfunctie. De Somfy Outdoor Camera werkt ook met HomeKit, zodat je de beelden kunt bekijken vanaf de Woning-app. Daarnaast werkt hij samen met Nest, IFTTT, Google Home en Amazon Alexa. De Somfy Outdoor Camera is vanaf de zomer beschikbaar voor €249.

Somfy Outdoor Camera.


Nieuwe Thunderbolt 3-schermen van LG

LG heeft voor Apple al de UltraFine-schermen gemaakt, maar komt ook zelf met twee nieuwe varianten. De 34WK95U is de meest indrukwekkende versie. Dit 5K-scherm is maar liefst 34-inch en is extra breed met een 21:9-beeldverhouding. Ook ondersteunt het scherm HDR en betere kleurenweergave. Je hebt maar één Thunderbolt 3-kabel nodig om je MacBook eraan te verbinden. De prijs en beschikbaarheid is echter nog onduidelijk.

LG 5K-scherm van 34-inch.

De lichtere variant is de 32UK950 met een 32-inch scherm. De helderheid van dit model gaat tot 600 Nits en ondersteunt een 4K-resolutie. Ook dit scherm werkt met Thunderbolt 3 en is dus makkelijk aan te sluiten op een iMac of MacBook.


Draadloze gitaarversterker van Boss

De Boss Katana Air is een draadloze gitaarversterker, die op AA-batterijen werkt. De draadloze dongle sluit je aan op de gitaar en maakt via Bluetooth verbinding met je iPhone. Via de iOS-app kun je vervolgens de instellingen van de knoppen wijzigen. De Boss-versterkers zijn populair omdat ze zo betaalbaar zijn en goed klinken. Andere Katana-versterkers moet je op de computer aansluiten om audiobewerkingen uit te voeren, maar bij deze nieuwe Katana Air is dat niet nodig. Je kunt via Bluetooth ook muziek streamen naar de amp zodat je kunt meespelen. Stop je er acht (!) AA-batterijen in, dan kun je 7 tot 10 uur spelen, zonder dat er een stopcontact nodig is. Ideaal voor straatmuzikanten of op het strand. Meer info op de website van Boss (niet het kledingmerk).

Boss-versterker


Matias-toetsenbord met gekleurde achtergrondverlichting

Toetsenbordfabrikant Matias heeft een nieuw Mac-toetsenbord met achtergrondverlichting. Het bekabelde toetsenbord is een alternatief voor Apple’s eigen toetsenbord, dat niet meer verkrijgbaar is. De toetsenborden zijn verkrijgbaar in zilver en spacegrijs en voorzien van zogenaamde chicklet-knoppen. Vorig jaar bracht Matias een vrij natuurgetrouwe kopie van Apple’s oude Mac-toetsenbord uit, maar bij deze nieuwe versie hebben ze wat vernieuwingen doorgevoerd. Zo is er nu RGB-achtergrondverlichting, te bedienen met een draaiknop aan de achterkant van het toetsenbord. Zo kun je een regenboog aan kleuren als achtergrondverlichting gebruiken. Ook kun je de helderheid veel nauwkeuriger regelen. Kost $99 via de website van de fabrikant.

Matias toetsenbord


Alpine Halo 9

Alpine heeft een nieuw CarPlay-systeem aangekondigd op CES 2018. Deze heeft een zogenaamd floating design en past in bijna elke auto, zonder dat je een inbouwspecialist nodig hebt. Het 9-inch scherm zit vast aan een 1-DIN-behuizing. Het handige is dat je het scherm na de installatie dichter naar je toe kunt trekken of weer naar het dashboard kunt duwen. Ook kun je de hoek aanpassen tot maximaal 45 graden, zodat je alles zo goed mogelijk kunt aflezen. Het nieuwe Alpine-systeem heeft als typenummer iLX-F309 gekregen, maar de fabrikant spreekt kortweg over HALO9. In 2014 bracht Alpine ook al een 9-inch CarPlay-systeem uit, bedoeld voor SUV’s en trucks, maar consumenten met een kleinere auto wilden het model ook graag gebruiken, zo bleek uit reacties van klanten. Vandaar dat Alpine nu een aangepast model uitbrengt. De HALO9 is voorzien van een AM/FM/audio/video-ontvanger, een 9-inch WVGA-touchscreen, een USB-poort, AUX- en HDMI-aansluiting. Gaat rond de $1100 kosten (Europese prijs en beschikbaarheid nog niet bekend).

Alpine Halo9


Nieuwe Zens-opladers

Zens heeft op CES 2018 drie nieuwe draadloze opladers met Apple Fast Charging aangekondigd. Daarmee kun je volgens de fabrikant je iPhone supersnel opladen. Het gaat hier om opladen op een vermogen van 7,5 Watt, dus extreem snel gaat dat niet. De nieuwe laders ondersteunen ook Samsung Fast Charge 9 Watt. De ZENS Single Ultra Fast Wireless Charger (ZESC08BA) gaat €50 kosten en is vanaf maart 2018 verkrijgbaar. Deze is geschikt om één iPhone tegelijk te laden. Je kunt ook kiezen voor de €60 kostende ZENS Ultra Fast Wireless Charging Stand (ZESC07BA) die je kunt kantelen zodat je tijdens het opladen je scherm kunt aflezen. De ZENS Dual Ultra Fast Wireless Charger (ZEDC02BA) kost €80 en biedt ruimte aan twee iPhones. De nieuwe producten zijn te bewonderen op de website van de fabrikant.

Zens opladers


Nieuwe Olloclip Connect voor iPhone X

Olloclip is gespecialiseerd in camera-accessoires voor smartphones. Het nieuwste product is de OlloClip voor iPhone X, die gebruik maakt van het Connect-systeem. Connect werd eind 2016 geïntroduceerd en maakt het mogelijk om snel lenzen te wisselen. Je kunt de lenzen aan de voor- en achterzijde vastmaken en het werkt ook als je een hoesje of screenprotector gebruikt. De pre-order begint binnenkort.

OlloClip voor iPhone X


The Button van Fibaro krijgt HomeKit

Fibaro is maker van allerlei HomeKit-geschikte accessoires, maar heeft ook een lijn met producten die met hun eigen systeem werken. Daarin vind je ook The Button, een grote gekleurde knop waarmee je met één druk andere apparaten kunt inschakelen. Deze grote knop komt nu ook in een HomeKit-versie, later dit jaar. Zodra je de knop indrukt, krijg je ook een klikgeluidje. Helaas geen The Voice-achtige dreun, maar een subtieler klikgeluidje zoals in onderstaande video.


Nanoleaf vierkante panelen met touchbediening

Behalve de nieuwe futuristische afstandsbediening van Nanoleaf, komt het bedrijf ook met nieuwe panelen. In plaats van de huidige panelen in de vorm van een driehoek, kun je straks ook vierkante panelen aan je muur hangen. Deze nog naamloze panelen hang je net de als de huidige Nanoleaf aan je muur. Het verschil zit hem niet alleen in de vorm, maar ook in de bediening. Elk paneel is voorzien van een aanraakgevoelig oppervlak, waardoor je met één vinger een paneel aan of uit kunt schakelen en zelfs kunt dimmen of van kleur kunt laten veranderen. Het basisstation bevat ook nog een microfoon en bewegingssensor, waarmee je de verlichting kunt laten aanpassen.

Vierkante Nanoleaf-panelen.

Je kunt met deze vierkante versie in totaal duizend panelen aan elkaar koppelen, maar voor elke zestig panelen heb je wel een power booster nodig om de helderheid hoog te houden. Net als de originele Nanoleaf werken deze vierkante panelen met HomeKit. Helaas is er nog geen prijs en beschikbaarheid bekendgemaakt voor deze vierkante Nanoleaf-panelen, maar volgens de makers houden ze de prijs zo betaalbaar mogelijk.


Libratone Track+ met aanpasbare ruisonderdrukking

Libratone heeft nieuwe in-ear oordopjes met nekband aangekondigd, die voorzien zijn van aanpasbare ruisonderdrukking. Ze zijn licht van gewicht en werken met de eigen CityMix II ruisonderdrukking. Daarmee heb je vier niveau’s van ruisonderdrukking tot je beschikking. Ze zijn ook geschikt voor hardlopen of sporten. Met de Hush-mode kun je alle geluiden van buitenaf horen, zonder dat je de oordopjes uit je oor hoeft te halen zodat je naar oproepberichten kunt luisteren. De oordopjes zijn water- en zweetbestendig en maken via Bluetooth verbinding met je iPhone. Deze zomer verkrijgbaar voor ongeveer €200. Je kunt kiezen uit zwart of wit.

Libratone Track+


Vibrerende broek van Spinali

De Franse start-up Spinali Design heeft een serie spijkerbroeken en -jacks aangekondigd, die je gaat helpen in je stressvolle leven. De broek bevat twee sensoren en trilmotoren die je met trillingen de weg wijzen naar je volgende afspraak. De broek staat via Bluetooth in verbinding met je iPhone. Door de broek te koppelen aan je agenda krijg je tijdig een seintje als het tijd is om te vertrekken. Momenteel alleen voor vrouwen en vrij prijzig, want vibrerende hotpants kosten maar liefst 153 dollar.

Spinali vibrerende broek


Incase IconConnected Power Sleeve voor MacBook

Deze sleeve voor je MacBook biedt niet alleen bescherming, maar bevat ook een ingebouwde batterij. De Incase IconConnected Power Sleeve bevat een batterij van 14.000mAh waarmee je je MacBook of MacBook Pro kunt opladen. Je hoeft daardoor dus niet een aparte externe batterij mee te slepen, want die zit er gewoon ingebouwd. De ingangen zitten echter aan de buitenkant, dus je kunt je MacBook niet opladen terwijl hij in de hoes zit. Aan de buitenkant vind je zowel een USB-C als een USB-A-aansluiting. Met de kracht van de batterij kun je een MacBook Pro twee keer volledig opladen. Aan de binnenkant zit ook nog een gleuf om een korte kabel in te bewaren. De sleeve verschijnt in het derde kwartaal van dit jaar en kost $199,95.

Incase IconConnected Power Sleeve.


Elgato Thunderbolt 3 Mini Dock

Ook voor Mac-gebruikers: deze kleinere Thunderbolt 3-dock bevat onder andere een HDMI-aansluiting, DisplayPort, USB-3 en een gigabit Ethernet-adapter. De Dock wordt ook geleverd met een bijbehorende Thunderbolt 3-kabel, dus je kunt hem meteen aansluiten op je MacBook of iMac. De prijs van deze nieuwe Dock is nog niet bekend, maar hij moet in de lente van dit jaar beschikbaar zijn.

Elgato Thunderbolt 3 Dock mini.


Slimme tuinsproeier met HomeKit van Orbit

Orbit maakt allerlei producten voor in de tuin en de B-hyve-lijn krijgt binnenkort ondersteuning voor HomeKit. Je kunt daardoor met behulp van Siri en de Woning-app de regelaars in je tuin bedienen en instellen. Daarnaast komt het bedrijf nog met twee nieuwe producten, waarmee je de bewatering van je gehele tuin kunt regelen. Het gaat dan om een timer en een Wi-Fi-hub die voor $69,99 beschikbaar komt in Amerika. Het gaat hier helaas om een Amerikaans systeem, dus de beschikbaarheid in Europa lijkt onwaarschijnlijk.

B-hyve Orbit.


Belkin WeMo krijgt HomeKit-ondersteuning

Belkin kondigde in het voorjaar van 2017 al aan dat de WeMo-accessoires uitgebreid worden met ondersteuning voor HomeKit. Toen werd beloofd dat de ondersteuning met ingang van het najaar van 2017 toegevoegd zou worden, maar die planning hebben ze niet gehaald. Tijdens de CES heeft Belkin laten weten dat de HomeKit-ondersteuning in januari beschikbaar komt dankzij de apart verkrijgbare Belkin WeMo Bridge. De Bridge is vooralsnog alleen aangekondigd voor de Amerikaanse markt, maar moet op den duur ook in Europa verkrijgbaar zijn. In Amerika kost de bridge ongeveer $40.

Belkin WeMo Bridge.


Tile in koptelefoons en meer

Tile is een handig accessoire waarmee je je spullen kunt tracken. Denk bijvoorbeeld aan je sleutelbos, die je dankzij zo’n Tile makkelijker op kunt sporen. Vanaf de lente werkt Tile samen met Bose, waardoor je je koptelefoons makkelijker kunt opsporen. Het gaat dan om de SoundSport Wireless en de QuietControl 30 die samenwerken met Tile. Via de bijbehorende Tile-app kun je daardoor dus je kwijtgeraakte koptelefoon opspeuren. Gebruikers die nu al zo’n koptelefoon van Bose hebben, kunnen binnenkort dankzij een software update ook gebruikmaken van deze functie. De functie is dus vergelijkbaar met Zoek mijn AirPods, waarmee je makkelijker je AirPods kunt opzoeken. Behalve voor Bose werkt Tile ook samen met Samsonite, zodat je je bagage terug kunt vinden.

Bekijk ook

Review: Tile Sport Bluetooth-tracker

Review van de Tile Sport, een nieuwe versie van de Tile-sensor waarmee je spullen kunt terugvinden via een iPhone-app.


Sennheiser CX 6.00BT concurrentie voor BeatsX en AirPods

Senneheiser, bekende maker van veel koptelefoons en andere audio-apparatuur, komt met de nieuwe CX 6.00BT. Dit is een set oordopjes die het meeste wegheeft van de BeatsX-oordopjes. Het zijn dus twee oordopjes die via een kabeltje achter je nek langs met elkaar verbonden zijn. Je gebruikt de CX 6.00BT via BlueTooth met je iPhone en zijn daardoor geschikt om mee te sporten. Het handige van deze nieuwe versie is dat je kan koppelen met twee apparaten tegelijk, zodat je makkelijker kunt wisselen tussen je iPhone en je Mac. Dit is dus vergelijkbaar met de synchronisatie van de BeatsX en de AirPods dankzij de door Apple ontworpen W1-chip.

Sennheiser CX 6.00BT.

De Sennheiser CX 6.00BT moet nog deze maand beschikbaar komen en kost €99.


Garmin Forerunner 645 Runner

Er zijn inmiddels al heel veel smartwatches beschikbaar, maar Garmin komt met nog een nieuw exemplaar. Deze Forerunner 645 is vooral bedoeld voor hardlopers en sporters. Het belangrijkste aspect is dat je muziek kunt luisteren zonder dat je je iPhone mee hoeft te nemen. De muziekspeler kan maximaal 500 nummers opslaan, waarna je dus alleen nog maar een Bluetooth-koptelefoon of -oordopjes nodig hebt. Indrukwekkend is de batterijduur, die maar liefst 7 dagen mee gaat als je hem gebruikt als smartwatch. In combinatie met de GPS-sensor varieert de batterijduur tussen de 5 en 12 uur. De Garmin Forerunner 645 komt in het rood en zwart en kost zo’n €450. Je kunt ook een model zonder de muziekfunctie kopen voor de prijs van €400.

Garmin Forerunner 645 Music.


U van Moen: slimme douche werkt met Siri

Voor als je echt alles slim wil maken, komt douchemerk Moen met een slimme douche die werkt met Siri. De slimme Moen-douche werd vorig jaar al uitgebracht, maar de uitbreiding naar Siri (en Alexa) is wel nieuw. De douche gaat werken met HomeKit, maar hoe de maker dat precies gaat doen is nog onduidelijk. Volgens de maker kun je aan Siri vragen om een bepaalde temperatuur in te stellen, dus waarschijnlijk wordt de douche als thermometer herkend.

U van Moen douche.

De prijs varieert, maar je hebt minimaal het basissysteem van $1.160 nodig. Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze douche in Nederland verkrijgbaar zal zijn.


Whirlpool bedienen met Apple Watch

Whirlpool is de bekende maker van veel wasmachines en andere huishoudelijk apparatuur, zoals ovens. Het bedrijf heeft laten weten dat ze werken aan een Apple Watch-app, waardoor je je apparaten of afstand vanaf je pols kunt bedienen. Het gaat dan om ovens, wasmachines en drogers die beschikking over een verbinding met smartphones. Met de Apple Watch-app kun je de temperatuur van je oven checken en ook de instellingen aanpassen tijdens de bereiding. Bij de wasmachine kun je het programma wijzigen en voor de droger kun je zien of deze al gestart is en hoe lang het nog duurt. De app komt later dit jaar beschikbaar en werkt met meer dan twintig Whirlpool-producten.

Whirlpool wasmachine.


Canary View: nieuwe beveiligingscamera

Wat betreft beveiligingscamera’s komt Canary met de nieuwe Canary View. De Canary View is met $99 een stuk goedkoper dan de al verkrijgbare Canary All-In-One-camera. Het design van de Canary View is nagenoeg gelijk gebleven en heeft een kijkhoek van 147 graden. De camera kan beelden opnemen tot 1080p, hetzelfde als het duurdere model. Het verschil zit hem in de overige sensoren, want het alarm en sensoren voor luchtkwaliteit ontbreken. Verkrijgbaarheid in Nederland is op dit moment nog onbekend.

Canary View grafietgrijs


Speck en Scosche hoesjes

Accessoiremakers Speck en Scosche werken samen aan de nieuwe Presidio MOUNT, een magnetische houder voor de iPhone X, iPhone 8 en overige modellen. De beschermhoes bevat magneten, zodat je je iPhone eenvoudig kunt bevestigen aan de standaard. Omdat de magneten op de juiste plaatsen bevestigd zijn, wordt draadloos opladen op de nieuwste iPhones nog steeds ondersteund. In Amerika kost de Presidio Mount $44,95 (of $49,95 voor de Plus-modellen) en moet in Nederland verschijnen. Over een Nederlandse verkrijgbaarheid is nog niets duidelijk.


First Alert Safe & Sound met HomeKit

Het bedrijf First Alert komt met de Safe & Sound, een rook- en koolmonoxidemelder die geschikt is voor HomeKit. Hierdoor kun je de melder koppelen aan je andere HomeKit-accessoires en ook bedienen met Siri. Deze nieuwe versie heeft echter nog iets anders leuks. De nieuwe Safe & Sound werkt straks namelijk ook met AirPlay 2 zodra dit beschikbaar is. Hierdoor fungeert de melder ook als een speaker voor je muziek. Met AirPlay 2 is het bovendien mogelijk om je muziek over meerdere speakers te verdelen. De melder verschijnt in april in Amerika voor $249.

First Alert Safe & Sound.
Gezellig dansen met de hele familie onder de rook- en koolmonoxidemelder.


Abode Iota beveiligingscamera

Nee, het is niet Adobe maar het beveiligingsbedrijf Abode die met een beveiligingscamera komt. De Abode Iota met HomeKit heeft een 1080p camera voor scherpe beelden. Ook is er een ingebouwde gateway die werkt met heel veel protocollen, zoals Z-Wave, ZigBee en meer. Daarnaast werkt hij ook standaard samen met met Nest, Philips Hue en andere domoticasystemen. De camera werkt dus ook met HomeKit, zodat je hem makkelijker kunt gebruiken met al je andere apparaten en met Siri. Daarnaast werkt hij ook met Amazon Alexa en Google Assistant. Helaas komt de camera voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Abode Iota.


Andere CES 2018 aankondigingen

Hieronder vind je een opsomming van onze overige artikelen over nieuwe CES-producten, waaronder de nieuwe knoppen van Elgato en de laders van Belkin.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 januari 2018 om 10:04
Onderwerpen
,
Categorie
Accessoires
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.