Philips Hue Entertainment met Razer.

Philips start met Philips Hue Entertainment: synchroniseer licht met games en meer [CES 2018]

Philips Hue is begonnen met Philips Hue Entertainment, het nieuwe systeem waarmee je je verlichting kunt koppelen aan games, films en meer. De eerste partner is Razer, maar de komende tijd komen er nog meer bij. Eb Hue gaat nog meer aankondigingen doen tijdens CES.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Philips Hue Entertainment met Razer.
Het was al eerder aangekondigd, maar vandaag gaat het echt van start: Philips Hue Entertainment. Met deze nieuwe functie voor de Hue-lampen kun je je verlichting koppelen aan games, televisie en meer. Hierdoor kleurt je kamer mee met waar je naar kijkt of wat je aan het spelen bent.

Philips Hue Entertainment gestart

Philips Hue Entertainment is vergelijkbaar met de functies van de Ambilight-televisies van Philips. De Ambilight-televisies zorgen ervoor dat de lichten achter je televisie gelijk lopen met de kleuren die op beeld getoond worden, waardoor je meer betrokken raakt bij waar je naar kijkt. Dat is ook het idee achter Philips Hue Entertainment. Door je bestaande lampen te koppelen met andere systemen, kleuren ze mee met wat je aan het doen bent of waar je naar kijkt. Philips gaat hiervoor samenwerken met allerlei partners en de eerste is de bekende accessoiremaker Razer.

Razer heeft allerlei accessoires voor gamers in haar assortiment, waaronder toetsenborden en muizen. Kenmerkend voor deze accessoires is dat ze ingebouwde verlichting hebben. Door de koppeling met Philips Hue Entertainment, worden de accessoires synchroon gekleurd met je Hue-lampen. Het enige wat je nodig hebt is een geschikt Razer Chroma-accessoire, de Philips Hue V2-bridge en de juiste software. De benodigde Hue-update staat nu in de App Store en de update voor het Razer Synapse 3-software wordt vandaag verwacht. Je vindt de instellingen voor Philips Hue Entertainment in de Hue-app via Instellingen > Entertainmentruimten.

Selecteer daar vervolgens de kamers waar je de ruimte in wil stellen en bepaal welke lampen mee moeten doen. Vervolgens bepaal je de positie van je lampen ten opzichte van de televisie of computer. Plaats de lampen op de juiste plek door ze te verslepen en controleer of alle lampen goed meekleuren met de uitgevoerde test in de Hue-app. Als je alles goed ingesteld hebt, ben je klaar om externe diensten aan je set-up te koppelen. Op dit moment is dus alleen nog Razer aangekondigd (in combinatie met games als Overwatch en Quake Champions), maar binnenkort komen daar nog andere partijen bij.

Philips Hue Entertainment en teaser voor CES.

Meer Hue tijdens CES
Tijdens de CES heeft Philips nog meer Hue-nieuws aangekondigd. Zo is er een Mac-app in de planning en komt er een grote Philips Hue 3.0-update aan voor iOS, waarmee je onder andere beter kleuren kunt selecteren. Ook zegt Philips geluisterd te hebben naar de feedback van klanten en dit te verwerken in de nieuwste versie. Bovendien komt er ook nog Philips Hue buitenverlichting aan, waarmee je dus ook je tuin kunt verlichten.

Al het andere nieuws over CES 2018 lees je in onderstaande round-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2018, 13:53
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces, philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.