Philips start met Philips Hue Entertainment: synchroniseer licht met games en meer [CES 2018]

Philips Hue is begonnen met Philips Hue Entertainment, het nieuwe systeem waarmee je je verlichting kunt koppelen aan games, films en meer. De eerste partner is Razer, maar de komende tijd komen er nog meer bij. Eb Hue gaat nog meer aankondigingen doen tijdens CES.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Philips Hue Entertainment met Razer.
Het was al eerder aangekondigd, maar vandaag gaat het echt van start: Philips Hue Entertainment. Met deze nieuwe functie voor de Hue-lampen kun je je verlichting koppelen aan games, televisie en meer. Hierdoor kleurt je kamer mee met waar je naar kijkt of wat je aan het spelen bent.

Philips Hue Entertainment gestart

Philips Hue Entertainment is vergelijkbaar met de functies van de Ambilight-televisies van Philips. De Ambilight-televisies zorgen ervoor dat de lichten achter je televisie gelijk lopen met de kleuren die op beeld getoond worden, waardoor je meer betrokken raakt bij waar je naar kijkt. Dat is ook het idee achter Philips Hue Entertainment. Door je bestaande lampen te koppelen met andere systemen, kleuren ze mee met wat je aan het doen bent of waar je naar kijkt. Philips gaat hiervoor samenwerken met allerlei partners en de eerste is de bekende accessoiremaker Razer.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Razer heeft allerlei accessoires voor gamers in haar assortiment, waaronder toetsenborden en muizen. Kenmerkend voor deze accessoires is dat ze ingebouwde verlichting hebben. Door de koppeling met Philips Hue Entertainment, worden de accessoires synchroon gekleurd met je Hue-lampen. Het enige wat je nodig hebt is een geschikt Razer Chroma-accessoire, de Philips Hue V2-bridge en de juiste software. De benodigde Hue-update staat nu in de App Store en de update voor het Razer Synapse 3-software wordt vandaag verwacht. Je vindt de instellingen voor Philips Hue Entertainment in de Hue-app via Instellingen > Entertainmentruimten.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Selecteer daar vervolgens de kamers waar je de ruimte in wil stellen en bepaal welke lampen mee moeten doen. Vervolgens bepaal je de positie van je lampen ten opzichte van de televisie of computer. Plaats de lampen op de juiste plek door ze te verslepen en controleer of alle lampen goed meekleuren met de uitgevoerde test in de Hue-app. Als je alles goed ingesteld hebt, ben je klaar om externe diensten aan je set-up te koppelen. Op dit moment is dus alleen nog Razer aangekondigd (in combinatie met games als Overwatch en Quake Champions), maar binnenkort komen daar nog andere partijen bij.

Philips Hue Entertainment en teaser voor CES.

Meer Hue tijdens CES
Tijdens de CES heeft Philips nog meer Hue-nieuws aangekondigd. Zo is er een Mac-app in de planning en komt er een grote Philips Hue 3.0-update aan voor iOS, waarmee je onder andere beter kleuren kunt selecteren. Ook zegt Philips geluisterd te hebben naar de feedback van klanten en dit te verwerken in de nieuwste versie. Bovendien komt er ook nog Philips Hue buitenverlichting aan, waarmee je dus ook je tuin kunt verlichten.

Bekijk ook

Video: Philips Hue krijgt Mac-app en grote update naar 3.0 [CES 2018]

Philips Hue is ook aanwezig op de CES-beurs en heeft daar een nieuwe versie van de Hue-app aangekondigd, waarbij feedback van klanten centraal staat. Ook komt er een Mac-app in combinatie met Hue Entertainment.
Bekijk ook

Philips Hue vanaf de zomer ook met buitenverlichting [CES 2018]

Philips Hue komt met buitenverlichting. Vanaf de zomer komt er een nieuwe reeks producten beschikbaar voor in de tuin, zowel in kleur als in witlicht.

Al het andere nieuws over CES 2018 lees je in onderstaande round-up.

Bekijk ook

Laatste ronde: round-up van de interessantste CES-aankondigingen voor Apple-gebruikers [CES 2018]

De CES 2018 was weer een feest voor gadgetfans. Wat waren de beste nieuwe productaangekondigingen voor Apple-gebruikers? In deze round-up van CES 2018 zetten we ze voor je op een rijtje.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.