Philips Hue 3.0 in video.

Video: Philips Hue krijgt Mac-app en grote update naar 3.0 [CES 2018]

Philips Hue is ook aanwezig op de CES-beurs en heeft daar een nieuwe versie van de Hue-app aangekondigd, waarbij feedback van klanten centraal staat. Ook komt er een Mac-app in combinatie met Hue Entertainment.

Philips Hue heeft tijdens de CES 2018 een nieuwe versie van de Philips Hue-app voor iOS aangekondigd. De vernieuwde 3.0-versie van de Hue-app krijgt een redesign en moet het makkelijker maken om de app te gebruiken. Bovendien komt Philips met een Mac-app genaamd Hue Sync voor het nieuwe Hue Entertainment-systeem en staat er tuinverlichting op de planning.

Philips Hue 3.0 in voorjaar 2018

De belangrijkste aankondiging van Philips heeft betrekking op de iOS-app. De afgelopen tijd zegt Philips veel feedback van gebruikers te hebben gekregen en werkt eraan om dit te verwerken in de compleet nieuwe versie. Versie 3.0 heeft een vernieuwd design, waarvan je in de screenshot al een glimp kunt opvangen. Ook komen er nieuwe functies aan, maar Philips kon nog niet zeggen wat dit precies inhoudt. Wel moet het makkelijker zijn om je laatstgebruikte scene te activeren, om lampen te groeperen en om de kleurtemperatuur te selecteren.

Versie 3.0 van de Philips Hue-app moet in het begin van het tweede kwartaal van 2018 verschijnen. Het is dus de verwachting dat de update ergens in april in de App Store te vinden is. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het om een compleet nieuwe app gaat, zoals wel het geval was met versie 2.0 van de Hue-app.

Update 12 januari: Er is nu ook een uitgebreide video verschenen waarin de nieuwe Hue-app aan bod komt. Uit de video blijkt dat het startscherm van de vernieuwde Hue-app dezelfde indeling heeft. Wel is de Woning-pagina opnieuw ontworpen met nieuwe knoppen en schakelaars. Ook is er een knop om direct een nieuwe scene aan te maken. Zodra je op een kamer tikt, kun je direct een scene activeren. Je kan ook wisselen naar een weergave met alleen je lampen, al krijgen we dit shot in de video niet te zien. Verder zien we de kleurenkiezer in beeld en laat de video zien hoe je een standaard lichtrecept kunt aanpassen.

Daarnaast komt er in het tweede kwartaal nog een app voor Windows 10 en de Mac. De app met de naam Philips Hue Sync laat je eenvoudig lichtrecepten regelen die passen bij de games die je speelt, films die je kijkt of muziek die je afspeelt. Hierdoor synchroniseren je lampen dus met wat je op je computer doet. De nieuwe Mac-app hangt samen met Philips Hue Entertainment dat deze week gestart is.

Verder heeft Philips nog laten weten dat ze in de zomer van dit jaar met buitenverlichting komen. Deze aparte nieuwe productlijn maakt het daardoor mogelijk om verlichting in je tuin met het Hue-systeem te regelen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 12 januari: Artikel bijgewerkt met nieuwe video van Philips Hue met preview van de nieuwe app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2018, 9:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces, philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.