Nanoleaf Remote

Nanoleaf Remote is een futuristische afstandsbediening voor HomeKit [CES 2018]

De Nanoleaf Remote is een afstandsbediening voor je smart home. Het opvallende accessoire kan meerdere Homekit-apparaten aansturen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

CES 2018 logo kleinNanoleaf baarde afgelopen jaar opzien met de kleurrijke lichtpanelen. Nu trekken ze opnieuw de aandacht, maar met iets heel anders: een futuristische afstandsbediening om je smart home aan te sturen. Het werkt niet alleen met de lichtpanelen, maar met allerlei HomeKit-producten. Het accessoire werd getoond op CES 2018.

Update 14:00: Nanoleaf heeft naast de nieuwe afstandsbediening ook nog vierkante panelen aangekondigd. Deze zijn voorzien van aanraakgevoelige bediening. Zie verderop in dit artikel voor meer informatie.

Nanoleaf Remote

De afstandsbediening heeft de vorm van een dodecaëder, een vorm bestaande uit twaalf vijfhoeken. Het accessoire is op allerlei manieren aanpasbaar en werkt goed samen met HomeKit-producten van andere fabrikanten.

Nanoleaf Remote

Vorig jaar schreven we in onze Nanoleaf Aurora review dat we behoorlijk onder de indruk waren van deze verlichting. Je plakt de lichtpanelen in een zelfgekozen patroon op de muur en kunt daarna eindeloos lichtshows afspelen. Sluit je een muziekmodule aan, dan kleuren de lichtpanelen mee op het ritme van de muziek. Het werkt erg goed samen met HomeKit, Siri en Apple-apparaten en is gemakkelijk te installeren.

Nanoleaf Remote

Met de Nanoleaf Remote komt er een extra accessoire bij. Elk van de twaalf vlakken kan voor iets anders worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het activeren van een HomeKit-scene. Zo kun je via deze remote de voordeur op slot doen, de verwarming hoger zetten en de verlichting uit doen. De scene die je wilt activeren laat je omhoog richten, waarbij de vlakken van kleur veranderen.

Maar als je lui bent, kun je er ook voor kiezen om helemaal niets te doen. Meteen vanuit de doos heeft de Remote al een standaard configuratie, die meteen werkt. Zo kun je de lichten uitdoen of de helderheid aanpassen door de remote te kantelen.

Nanoleaf Remote kost 50 dollar

De Nanoleaf Remote werkt via Bluetooth op verwisselbare AA-batterijen. Hij is de afgelopen maanden getest door een groep beta-gebruikers. Details over de releasedatum zijn nog niet bekendgemaakt, maar je kunt je al wel inschrijven voor de pre-order. Deze bijzondere remote zal $50 gaan kosten en dat is goedkoper dan de Siri Remote voor de Apple TV, die Apple voor €70 verkoopt in de Apple Store.

Een fysieke afstandbediening voor je smart home kan handig zijn, want het zorgt dat iedereen in huis de apparaten kan bedienen, ook mensen die geen iPhone hebben of geen toegang hebben tot de Woning-app. Al zul je er bij deze Nanoleaf Remote wel even een korte instructie bij moeten geven. De bediening is minder intuïtief dan een simpele knop, zoals de gisteren aangekondigde Elgato Eve Button.

Vierkante Nanoleaf-panelen

Behalve de futuristische afstandsbediening komt Nanoleaf ook met onderstaande vierkante panelen. Deze panelen kun je met je vingers bedienen, waardoor je met een enkele tik een paneel aan kunt zetten, kunt dimmen of van kleur kunt veranderen. Naast deze aanraakgevoelige bediening kun je ook meer panelen aan elkaar koppelen dan bij de driehoekige-versies. Het maximum loopt namelijk tot duizend panelen, maar je hebt wel voor elke zestig panelen een power booster nodig. Een prijs en releasedatum is op dit moment nog niet beschikbaar, maar Nanoleaf probeert ze zo betaalbaar mogelijk te maken.

Vierkante Nanoleaf-panelen.

Nog meer Nanoleaf

Wil je nu al een Nanoleaf Aurora, dan vind je het startpakket voor 209 euro in de winkel. Uitbreidingssets zijn er voor 70 euro.

De Nanoleaf Remote werd onthuld op de beurs CES 2018 in Las Vegas? Meer nieuws lezen over aankondigingen op de CES over nieuwtjes die voor Apple-gebruikers interessant zijn? Bekijk onze round-up of volg de dagelijkse nieuwtjes op iCulture!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 09 januari: Nieuwe vierkante lichtpanelen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.