Elgato Eve Button met HomeKit

Nieuwe Elgato Eve Button activeert HomeKit-scenes met een druk op de knop [CES2018]

Met de Elgato Eve Button kun je HomeKit-apparaten in huis bedienen, zonder Siri of de Woning-app. Handig voor bezoekers, kinderen en anderen die geen iPhone hebben. Ook heeft Elgato een nieuwe Eve Room met digitaal scherm en een Thunderbolt 3-dock.

CES 2018 logo kleinDe CES 2018 consumentenelektronicabeurs is begonnen en dat is te merken: er zijn vandaag heel veel aankondigingen op het gebied van slimme apparaten. Wij kiezen de beste uit, die voor Apple-gebruikers interessant zijn. Zoals deze Elgato Eve Button, waarmee je HomeKit-scenes en apparaten in een kamer kunt bedienen. Ook werkt Elgato aan een Thunderbolt 3-dock en is er een nieuwe versie van de Eve Room.

Elgato Eve Button

De Elgato Eve Button is bedoeld om HomeKit-scenes te bedienen, zonder dat je Siri of de Woning-app nodig hebt. Het apparaatje kost 50 euro, is 5cm hoog en werkt op een knoopcelbatterij. De Elgato Eve Button kan handig zijn in huizen met bewoners die geen iPhone of iPad hebben, bijvoorbeeld kinderen of regelmatige gasten. Kortom: in allerlei situaties waarbij je iemand niet zomaar aan de HomeKit-beheerdersgroep wilt toevoegen.

Elgato Eve Button met HomeKit

Ook zou je de knop bij de voordeur kunnen neerleggen, zodat je met één druk op de knop de ‘Ik ben thuis’-scene kunt activeren, zonder de iPhone uit je zak te hoeven halen. Met een scene kun je een serie instellingen activeren. In zo’n geval zouden de Philips Hue Tap (€60) of de Logitech Pop (€89,95, inclusief bridge) ook van pas kunnen komen.

Elgato Eve Button met HomeKit

De Elgato Eve Button kan drie HomeKit-scenes aansturen door eenmaal, tweemaal of langdurig te drukken. Installeren doe je via de Woning-app.

De Elgato Eve Button is per direct verkrijgbaar bij Amazon voor €50 en later ook via de Apple Store en de Elgato-webshop.

Nieuwe Elgato Eve Room

De Duitse fabrikant heeft ook een tweede generatie Eve Room HomeKit-sensor aangekondigd, waarmee je de temperatuur en luchtvochtigheid in een kamer kunt meten. Deze nieuwe sensor is vanaf maart verkrijgbaar en is op een aantal punten verbeterd. Zo werkt de sensor nu met een oplaadbare batterij, die je via een USB-kabel weer kunt opladen. Ook is er een E-Ink-schermpje toegevoegd, zodat je de metingen kunt bekijken zonder je iPhone te pakken.

Elgato Eve Room 2018-model

Tevens is de sensor nauwkeuriger dan eerdere modellen, dankzij het gebruik van betere componenten van de Zwitserse fabrikant Sensirion. De plastic behuizing is vervangen door aluminium en er is geen stroomkabel meer nodig. Ook dit accessoire werkt met HomeKit, zodat je de metingen kunt gebruiken voor het activeren van acties via de Woning-app of Siri. De vernieuwde versie van de Elgato Eve Room kost $100, iets duurder dan het huidige model van wit plastic.

Elgato Eve Room 2018-model

Elgato Thunderbolt 3-dock

Verder heeft Elgato op de CES een aantal computeraccessoires aangekondigd, zoals een draagbare Thunderbolt 3-dock voor Mac en Windows-pc’s met aansluitingen voor HDMI, DisplayPort, USB 3 en Gigabit Ethernet. Dergelijke Thunderbolt 3-docks zijn meestal fors van formaat en lastig mee te nemen. Die van Elgato heeft een uittrekbare USB-kabel en is wat compacter. Hij is vanaf het voorjaar verkrijgbaar voor een nog niet onthulde prijs.

Elgato Thunderbolt 3 Dock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2018, 19:05
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces, elgato, homekit
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.