Machine van Amac voor MacBook met schade door water.

Glas frisdrank over je MacBook gevallen? Even door de stomer! (maar doe dit niet thuis!)

Apple Premium Reseller Amac gaat waterschade aan je MacBook repareren met een speciale machine. Deze zorgt ervoor dat corrosie verdwijnt en onderdelen hersteld worden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als je een glas water of (misschien wel erger) een glas wijn over je MacBook gegooid hebt, lijkt het gedaan met je Mac. Nederlandse Apple Premium Reseller Amac heeft hier iets op bedacht in de vorm van de Amac Drycleaning Solution. Deze speciale machine stoomt als het ware je MacBook.

Amac Drycleaning Solution: stoom je MacBook

Het repareren van een MacBook na schade door water kan prijzig of zelfs vernietigend zijn voor een MacBook. De Drycleaning Solution van Amac moet hier een oplossing voor bieden. Dit is een soort vaatwasser voor je MacBook, waar het onderste deel in geplaatst wordt. Deze machine spoelt de kwetsbare delen van je MacBook met vloeistoffen en droogt ze daarna. De vloeistoffen zorgen ervoor dat de corrosie wegtrekt en dat de zogenaamde zuurinwerking stopt. Beeldschermen kunnen helaas niet in de machine.

Volgens Amac zijn ze de eerste in Europa die deze techniek gebruiken. De Drycleaning Solution is echter niet zaligmakend, want in veel gevallen moeten sommige onderdelen alsnog vervangen worden, hoewel dit veel minder is dan zonder deze behandeling. Amac stelt verder dan in 20% van de gevallen de MacBook meteen weer gebruikt kan worden, zonder dat je data kwijt raakt (hoewel hier geen 100% garantie voor gegeven kan worden).

Amac Drycleaning Solution.

De nieuwe techniek wil echter niet zeggen dat je je oude MacBook met waterschade van maanden terug alsnog eenvoudiger kunt laten repareren. Het is wel belangrijk dat je binnen enkele dagen na het ontstaan van de schade actie onderneemt, om blijvende schade te voorkomen. De nieuwe techniek is aan de prijzige kant, maar kan soms goedkoper zijn dan alle onderdelen apart vervangen. Bij een standaard MacBook tot 13-inch zonder Retina-scherm ben je €249 kwijt, terwijl een Pro-model van 15-inch €299 kost. Voor alle overige modellen, waaronder met Touch Bar, ben je €349 kwijt. Op elke reparatie krijg je 2 jaar garantie, mits er een gebrek optreedt dat te maken heeft met vochtschade.

Mocht jouw iPhone waterschade hebben, dan zijn er enkele tips die je zelf kunt proberen om het probleem op te lossen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2018, 13:25
Bron Bron Amac
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook, schade, water
Device MacBook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.