DJI Osmo Mobile 2 actievideo's maken

DJI Osmo Mobile 2 is een goedkopere stabilisator voor je iPhone-actievideo’s [CES2018]

De DJI Osmo Mobile 2 is een gimbal om je iPhone te stabiliseren tijdens het maken van actievideo's. Het nieuwe model is fors goedkoper en lichter en heeft meer functies, zoals een handige aansluiting voor een statief. Vanaf februari 2018 in de winkels.

CES 2018 logo kleinDJI staat bekend als fabrikant van drones, maar ze brengen ook handige accessoires op de markt. Zo is de vernieuwde DJI Osmo Mobile 2 nog beter in staat om je iPhone te stabiliseren. DJI laat de vernieuwde gimbal momenteel zien op de CES 2018 consumentenelektronicabeurs in Las Vegas. Door de lagere prijs is het accessoire betaalbaar geworden voor iedereen die graag iPhone-actievideo’s maakt.

DJI Osmo Mobile 2

Zit je graag op de mountainbike en wil je je avonturen regelmatig filmen, dan kun je natuurlijk een actiecamera aanschaffen. Maar de iPhone voldoet ook en heeft standaard in iOS al beeldstabilisatie. Om de beelden nog stabieler te maken kun je een gimbal oftewel een stabilisator gebruiken. Voorheen waren die behoorlijk prijzig, maar DJI heeft met de nieuwe DJI Osmo Mobile 2 de prijs omlaag geschroefd. Dit nieuwe model kost $130 terwijl z’n voorganger nog voor $300 op de markt kwam.

DJI Osmo Mobile 2 actievideo's maken

Nylon in plaats van metaal
De eerste generatie Osmo bestaat al een paar jaar en had als belangrijkste nadeel de prijs. Maar er waren nog meer bezwaren die DJI bij dit nieuwe model heeft aangepakt. Zo is de Osmo Mobile 2 lichter van gewicht, dankzij het gebruik van versterkt nylon in plaats van metaal. De batterij gaat ook een stuk langer mee: 15 uur in plaats van 5 uur. En de ingebouwde USB-poort zorgt ervoor dat je je iPhone opgeladen kunt houden.

DJI Osmo Mobile 2

Ook voor je portret-actievideo’s
De bevestiging voor een statief zit nu op de meest logische plek: de onderkant. Er zitten nog meer vernieuwingen in, zoals portretstand voor je staande video’s en Instagram-verhalen en een nieuwe zoomcontrol-functie. Die zorgt ervoor dat de gimbal makkelijker te bedienen is voor mensen die nog nooit eerder een dergelijk accessoire hebben gebruikt.

DJI Osmo Mobile 2 voorbeelden

De Osmo Mobile 2 gaat vanaf 23 januari in de verkoop, eerst via de Amerikaanse Apple Store en vanaf februari ook via DJI zelf en dealers in meer landen. Daarnaast heeft DJI de Ronin S aangekondigd, een gimbal voor een wat zwaarder apparaat: je DSLR. Dit is een compleet vernieuwde stabilisator met 3 assen, die in twee formaten verkrijgbaar is. Deze werkt met de Canon 5D, Panasonic GH en soortgelijke camera’s en er zit een speciale Sport-modus op voor snel bewegende objecten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2018, 10:07
Categorie Accessoires
Onderwerp video
Device iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.