Philips Hue bewegingssensoren

‘Philips werkt aan bewegingssensor voor Philips Hue’

Philips werkt mogelijk aan een bewegingssensor voor de Philips Hue-lampen van rond de 40 euro. Daarmee kun je je Philips Hue-lampen laten inschakelen als je de kamer binnenkomt.

Philips werkt mogelijk aan een bewegingssensor, zodat de lampen aan gaan zodra je de kamer binnenkomt. De plannen lekten uit via een document dat Philips heeft ingediend bij de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC. De bewegingssensor was korte tijd te zien bij een online winkelier, maar werd daarna weer offline gehaald.

Philips Hue bewegingssensoren

Philips Hue bewegingssensor

Stel dat je een kamer binnenloopt en dat meteen de lampen aan gaan. Zo heel bijzonder is dat niet, want met doe-het-zelfmateriaal van de bouwmarkt kan het al jarenlang. Met de Philips Hue-lampen is het standaard nog niet mogelijk, maar daar komt binnenkort wellicht verandering in. De bewegingssensor die Philips bij de FCC heeft ingediend, zou €39 moeten gaan kosten en is voorzien van een blikveld van 100 graden. Philips’ bewegingssensor werkt net als de lampen via het ZigBee-protocol. Toevallig was eerder vandaag in het nieuws dat deze verbinding gehackt kan worden, al loop je als normale gebruiker niet direct gevaar.

Philips Hue bewegingsdetector

Op de foto’s is te zien dat het om een vrij compact apparaatje gaat, dat je gemakkelijk ergens thuis kunt neerzetten. Een kabel is niet te zien; mogelijk werkt de sensor op een oplaadbare batterij. De sensor kan beweging tot een afstand van zo’n vijf meter detecteren. Concurrerende bewegingssensoren zoals die van SmartThings hebben iets betere specificaties (een groter bereik en een kijkhoek van 120 graden bijvoorbeeld). Volgens de winkel die de sensor liet uitlekken zou Philips van plan zijn om het product in september in de winkels te hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2016, 16:26
Categorie Achtergrond
Onderwerpen philips hue, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.