MacBook Pro concept met OLED-balk bovenkant

‘Nieuwe MacBook Pro krijgt Touch ID-sensor in de powerknop’

De nieuwe MacBook Pro zou niet alleen een OLED-balk krijgen, maar ook een Touch ID-sensor. Deze zou verwerkt worden in de powerknop van de nieuwste MacBook Pro.

MacBook Pro concept met OLED-balk bovenkant
We wachten al een tijdje op een vernieuwing van de MacBook Pro’s. Via 9to5Mac zijn nu wat interessante detail uitgelekt over de toekomstige MacBook Pro. Deze nieuwe modellen zouden, naast de eerder besproken OLED-balk, een Touch ID-sensor krijgen die in de powerknop van de laptop is verwerkt.

‘Touch ID in MacBook Pro in powerknop’

Het is niet de eerste keer dat we schrijven over een Touch ID-sensor in de MacBook Pro. Al eerder meldde de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo dat Apple werkt aan een MacBook Pro met OLED-balk en Touch ID-sensor. Toen was echter nog niet bekend waar die sensor zich precies zou bevinden, omdat een MacBook geen homeknop heeft zoals op de iPhone. Apple zou de Touch ID-sensor echter willen verwerken in de powerknop, zo melden bronnen nu. Er zijn bovendien ook al hints gevonden naar een Touch ID-sensor in de code van macOS Sierra.

Overigens is dit niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een Touch ID-sensor in de powerknop. Een bron bij Apple vertelde al eerder dat de Touch ID-sensor in de powerknop verwerkt kan worden.

Ook de eerder gemelde OLED-strip zou opnieuw bevestigd zijn en verwerkt worden boven het toetsenbord van de nieuwe MacBooK Pro. Hierdoor zijn functietoetsen zelf aan te passen, terwijl er ook andere mogelijkheden zijn. In een apart artikel geven we enkele voorbeelden wat Apple allemaal zou kunnen doen met een OLED-strip op een MacBook Pro.

Wat de timing zal zijn van deze nieuwe MacBook Pro is echter nog onbekend. Vermoedelijk komt deze ergens in het vierde kwartaal op de markt, al dan niet met een USB-C-aansluiting, zoals vorige week werd beweerd. Dat bericht ging voornamelijk over de MacBook Air, maar de USB-C-aansluiting zou ook verwerkt kunnen worden in de MacBook Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2016, 16:05
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook pro, oled, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.