‘Nieuwe MacBook Pro krijgt Touch ID-sensor in de powerknop’

De nieuwe MacBook Pro zou niet alleen een OLED-balk krijgen, maar ook een Touch ID-sensor. Deze zou verwerkt worden in de powerknop van de nieuwste MacBook Pro.

MacBook Pro concept met OLED-balk bovenkant
We wachten al een tijdje op een vernieuwing van de MacBook Pro’s. Via 9to5Mac zijn nu wat interessante detail uitgelekt over de toekomstige MacBook Pro. Deze nieuwe modellen zouden, naast de eerder besproken OLED-balk, een Touch ID-sensor krijgen die in de powerknop van de laptop is verwerkt.

‘Touch ID in MacBook Pro in powerknop’

Het is niet de eerste keer dat we schrijven over een Touch ID-sensor in de MacBook Pro. Al eerder meldde de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo dat Apple werkt aan een MacBook Pro met OLED-balk en Touch ID-sensor. Toen was echter nog niet bekend waar die sensor zich precies zou bevinden, omdat een MacBook geen homeknop heeft zoals op de iPhone. Apple zou de Touch ID-sensor echter willen verwerken in de powerknop, zo melden bronnen nu. Er zijn bovendien ook al hints gevonden naar een Touch ID-sensor in de code van macOS Sierra.

Bekijk ook

'Apple werkt aan dunnere MacBook Pro met OLED-balk en Touch ID'

Apple werkt aan een dunnere MacBook Pro, die in 2016 uitkomt en voorzien is van Touch ID en een OLED-balkje boven het toetsenbord.

Overigens is dit niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een Touch ID-sensor in de powerknop. Een bron bij Apple vertelde al eerder dat de Touch ID-sensor in de powerknop verwerkt kan worden.

Ook de eerder gemelde OLED-strip zou opnieuw bevestigd zijn en verwerkt worden boven het toetsenbord van de nieuwe MacBooK Pro. Hierdoor zijn functietoetsen zelf aan te passen, terwijl er ook andere mogelijkheden zijn. In een apart artikel geven we enkele voorbeelden wat Apple allemaal zou kunnen doen met een OLED-strip op een MacBook Pro.

Bekijk ook

Een OLED-balk op de MacBook Pro, wat heb je eraan?

Wat is er allemaal mogelijk met een OLED-balk op een MacBook Pro? We bekijken 3 opties en bespreken waarom Apple deze functie misschien zou willen toevoegen.

Wat de timing zal zijn van deze nieuwe MacBook Pro is echter nog onbekend. Vermoedelijk komt deze ergens in het vierde kwartaal op de markt, al dan niet met een USB-C-aansluiting, zoals vorige week werd beweerd. Dat bericht ging voornamelijk over de MacBook Air, maar de USB-C-aansluiting zou ook verwerkt kunnen worden in de MacBook Pro.

Bekijk ook

'MacBook Air met USB-C nog steeds op de planning'

Apple zou de MacBook Air uit willen rusten met een USB-C-aansluiting. Over een exacte timing wordt nog niet gesproken, terwijl het gerucht ook over een MacBook Pro zou kunnen gaan.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.