Apple Watch reclamefilmpje

De originele Apple Watch uit 2015 is nu ‘vintage’

Apple heeft de lijst met vintage producten bijgewerkt. Opvallende nieuwkomer: de allereerste generatie Apple Watch, ook wel bekend als Series 0.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Originele Apple Watch is ‘vintage’

Het is voor de eerste keer dat een Apple Watch op deze lijst belandt. De originele Apple Watch was verkrijgbaar in 38mm en 42mm modellen en werd verkocht in aluminium, staal en goud. De aluminium versie werd destijds nog Apple Watch Sport genoemd, terwijl de gouden uitvoeringen vooral bekijks trokken vanwege de absurde prijs. Apple schakelde artiesten zoals Beyoncé in om het luxe imago te onderstrepen.


Een jaar later verving Apple ze alweer door de Series 1 en de Series 2. Daarna is elk jaar een nieuw model verschenen, al veranderde het design slechts om de paar jaar. De aankomende Apple Watch Series 7 is licht aangepast qua behuizing, maar van een echt redesign is geen sprake.

Dat de originele Apple Watch uit 2015 nu op de lijst van ‘vintage’ producten staat wil zeggen dat Apple meer dan 5 jaar geleden is gestopt met de verkoop. Apple biedt op dat moment officieel geen reparaties meer aan, maar als er nog onderdelen op voorraad zijn kun je in uitzonderingsgevallen nog geluk hebben. De reparatiestop geldt ook voor Apple Authorized Service Providers. Op het moment dat een product al 7 jaar niet meer in de verkoop is, zal deze worden opgenomen in de lijst van ‘obsolete’ producten en is er helemaal geen reparatie meer mogelijk.

apple-watch-edition-beyonce

Ook de originele 12-inch MacBook uit 2015 staat op de lijst van vintage producten. De later verschenen modellen van de 12-inch MacBook staan nog niet op die lijst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.