Craig Federighi met macOS Big Sur

Device Support Update voor macOS Big Sur maakt updaten makkelijker

Apple heeft stilletjes een Device Support Update uitgebracht voor macOS Big Sur. De details zijn schaars, maar het zorgt er vermoedelijk voor dat je de nieuwste iPhones en iPads zonder problemen kan updaten en herstellen via de Mac.

Update 22:45 uur: Apple heeft ook nog macOS big Sur 11.6.1 Release Candidate uitgebracht voor ontwikkelaars. Deze bevat beveiligingsfixes voor macOS Big Sur. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. er zijn nooit beta’s van macOS Big Sur 11.6.1 uitgebracht, dus deze update komt nogal onverwacht. Het lijkt erop dat de officiële release binnenkort gaat volgen.

Device Support Update voor macOS Big Sur

Apple brengt met enige regelmaat software-updates uit voor de Mac. Meestal gaat het om nieuwe macOS-versies of beveiligingsupdates voor oudere besturingssystemen. Maar vandaag gaat het om iets nieuws, namelijk een zogenaamde Device Support Update. Dergelijke updates zijn doorgaans onderdeel van de normale software-updates, maar nu staat er een aparte update voor je klaar.


Deze Device Support Update is zo’n 200MB groot. Volgens de omschrijving zorgt de update ervoor dat je iOS- en iPadOS-apparaten op een juiste manier kan updaten en herstellen via de Mac. Dit is al langer mogelijk, maar met deze update zorgt Apple er dus voor dat het goed blijft werken. De exacte omschrijving is als volgt:

Device Support Update

This update ensures proper updating and restoring for iOS and iPadOS devices with a Mac.

Device Support Update voor macOS Big Sur.

Hoewel het niet officieel bekend is, is deze update waarschijnlijk bedoeld voor de nieuwste apparaten, zoals de iPhone 13-serie en de iPad mini 2021. In de hoogtijdagen van iTunes kon je je iOS-devices updaten en herstellen via deze software. Apple bracht dan vaak een nieuwe versie van iTunes uit, zodat nieuwe apparaten goed herkend werden en het updaten zonder problemen ging. Maar sinds macOS Catalina maakt dit onderdeel uit van de Finder. Deze nieuwe Device Support Update is waarschijnlijk het equivalent van de vroegere iTunes-updates. Ook kan Apple nog enkele bugs opgelost hebben.

Je downloadt de update op de gebruikelijke manier:

  1. Open Systeemvoorkeuren en klik op Software-update.
  2. Wacht tot de update gevonden wordt.
  3. Klik op Werk nu bij om de update te downloaden en installeren.

Alles over het synchroniseren van je iPhone of iPad via de Mac lees je in onze tip. Behalve het synchroniseren van gegevens zoals foto’s en contacten, is er ook een optie om je toestel te herstellen bij problemen.

Bekijk ook

iPhone en iPad synchroniseren met je Mac: zo doe je dat

Je iPhone of iPad synchroniseren met je Mac doe je zo. Van muziek tot foto's en van boeken tot films: zo kun je je iPhone of iPad synchroniseren in macOS Catalina en nieuwer.

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.