iPad Pro 2021 review

Gerucht: ‘Toch geen 11-inch iPad Pro met mini-LED in 2022’

Momenteel heeft alleen nog het 12,9-inch model van de iPad Pro een mini-LED scherm, maar komt daar dit jaar verandering in? Er zijn wat geruchten geweest dat de 11-inch iPad Pro 2022 mini-LED krijgt, maar een bron zegt nu wat anders.

Update 10 maart 2022: Apple komt naar verwachting later dit jaar met een nieuwe iPad Pro 2022, opnieuw in twee formaten. Lange tijd werd er vanuit gegaan dat de 11-inch iPad Pro in 2022 ook een mini-LED display krijgt, zoals Apple-analist Ming-Chi Kuo vorig jaar juli zei. Maar display-expert Ross Young trekt dat nu in twijfel. Volgens hem “doet de huidige 12,9-inch iPad Pro met mini-LED het heel goed” en is er “geen mini-LED versie van de 11-inch nodig”. Tot slot zegt hij dat je dit jaar dus geen mini-LED 11-inch iPad Pro hoeft te verwachten.

Dit bericht volgt op een tweet van Ming-Chi Kuo van vannacht, waarin hij nu zegt dat hij dit jaar geen nieuwe mini-LED producten meer verwacht. Beide analisten lijken het dus met elkaar eens te zijn dat er geen 11-inch mini-LED iPad Pro komt.

Apple zou plannen hebben om later dit jaar een nieuwe iPad Pro 2022 uit te brengen, mogelijk met een M2-chip en draadloos opladen. Of er nog andere verbeteringen zijn, is nog de vraag.

Bekijk ook

iPad Pro 2022: het topmodel voor professionals

De iPad Pro 2022 is een krachtige iPad voor professionals. Er zit een nieuwe chip in voor betere prestaties en ook zijn er verbeterde functies. Hier lees je er alles over!

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 9 juli 2021
Apple wil gaandeweg overstappen naar de nieuwe schermtechniek Mini-LED. De 12,9-inch iPad Pro is dit jaar het eerste en voorlopig enige model met Mini-LED, maar daar blijft het niet bij. De 11-inch iPad Pro krijgt ook een dergelijk scherm, al zul je nog wel moeten wachten tot volgend jaar. Het staat in een notitie aan investeerders die in handen is gekomen van diverse techsites. Kuo zegt ook dat er volgend jaar een nieuwe MacBook Air met Mini-LED aan komt.


Waarschijnlijk hebben tekorten in de toeleveringsketen ervoor gezorgd dat Apple dit voorjaar maar één iPad met Mini-LED kon uitbrengen en daarbij werd gekozen voor het duurste model. In 2022 zullen beide formaten van de iPad Pro zijn voorzien van de nieuwe schermtechniek, die door Apple Liquid Retina XDR wordt genoemd. Kuo schrijft:

We predict that new products equipped with Mini LED displays in 2022 include 11-inch and 12.9-inch iPad Pro, and newly designed MacBook Air.

iPad Pro 2021 prijzen

Het scherm bestaat uit meer dan 10.000 miniatuur ledlampjes die gerangschikt zijn in 2.596 lokale dimming zones. Daarmee is een veel hoger contrast mogelijk, bijna vergelijkbaar met een OLED-scherm. Volgens Kuo heeft Apple Luxshare in de arm genomen om de schermen te produceren, zodat de productie omhoog kan.

Voor mensen die op aankoopadvies zitten te wachten is het misschien wat verwarrend, aangezien Kuo ook voorspelde dat we in 2022 iPads met OLED-scherm krijgen. Mogelijk gaat het daarbij om de iPad Air. Wat de timing betreft zijn de kenners het er niet over eens: OLED zou in 2022 op de iPad komen, maar het kan ook 2023 worden.

Bloomberg heeft nog andere geruchten over de iPad Pro’s van volgend jaar. Apple zou bezig zijn met het testen van een glazen achterkant, mogelijk voor draadloos opladen. Verder zou Apple kijken naar iPads met een scherm groter dan 12,9-inch, maar die hoef je niet te snel te verwachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 10 maart: Artikel bijgewerkt na nieuw gerucht over 11-inch iPad Pro.

iPad Pro 2022

De iPad Pro 2022 is de professionele iPad Pro uit 2022. Hij is er in twee formaten: de 12,9-inch iPad Pro (6e generatie) en de 11-inch iPad Pro (4e generatie). Deze modellen zijn voorzien van een M2-chip voor betere (grafische) prestaties, betere wifi en een nieuwe Apple Pencil-functie. Lees alles over de prijzen van de nieuwe iPads uit 2022, de specs van de iPad Pro 2022 en ons artikel over iPad kopen.

iPad Pro 2022

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.