MagSafe battery pack review

MagSafe Battery Pack laadt nu sneller op: 7,5 Watt

De firmware-update die eerder deze week voor het MagSafe Batterijpakket verscheen, blijkt toch iets nieuws te hebben toegevoegd. Je iPhone wordt voortaan met 7,5 Watt opgeladen in plaats van 5 Watt.

MagSafe Battery Pack kan nu met 7,5 Watt opladen

In een supportdocument legt Apple uit dat de firmwareversie 2.7.b.0 ervoor zorgt dat de batterij van 5 Watt naar 7,5 Watt is gegaan. Toen de magnetische batterij in juli 2021 verscheen voor 109 euro waren veel gebruikers teleurgesteld dat het opladen zo traag ging in vergelijking met andere powerbanks. En in vergelijking met de normale 15 Watt voor andere MagSafe-accessoires was het helemaal een lachertje. Die snelheid kan het MagSafe Battery Pack ook aan, maar alleen als hij met een stroomkabel verbonden is. Gelukkig heeft Apple nu wel iets aan de eerdere klachten gedaan, door het vermogen iets op te schroeven.


We hebben het sneller opladen van het MagSafe Battery pack meteen getest met een volledig lege iPhone 12:

  • Beginstand: 0%
  • 5 minuten later: iPhone gaat aan en is weer bruikbaar
  • 1 uur later: iPhone op 43% (Battery Pack bijna leeg)
  • 2 uur later: iPhone op 53% (Battery Pack leeg)

Dit is inderdaad sneller dan met onze eerdere testresultaten. Toen zat de iPhone 12 na een uur ook rond de 45%, maar had een voorsprong omdat vanaf 20% werd opgeladen.

Het updaten van het MagSafe Battery Pack is een proces dat wel wat tijd kan kosten. Je plakt de batterij achterop een iPhone en wacht vervolgens af. Het kan tot een week duren, voordat de update in gang wordt gezet. Het gaat sneller als je de Battery Pack aansluit op een Mac of iPad. Apple adviseert om de batterij met een Lightning-kabel aan te sluiten op de usb-poort van een Mac of iPad om het updaten sneller te laten verlopen. In dat geval kun je binnen vijf minuten klaar zijn.

Review MagSafe Battery Pack

Je kunt controleren welke firmware-versie jouw MagSafe Batterij Pack heeft door het op de iPhone te plakken en naar Instellingen > Algemeen > Info te gaan. Tik vervolgens op MagSafe-Batterijpakket en je zult zien wat de exacte versie is. Mensen die hun batterij zelden hebben gebruikt kunnen nog op de allereerste versie 2.0.2c.0 zitten, zoals hieronder te zien is.

MagSafe Battery Pack firmware updates

Iets waar je bij het toekomstige opladen op moet letten, is of de iPhone niet te heet wordt. Bij de huidige 5 Watt kon het al gebeuren dat er iets meer warmteontwikkeling plaatsvond dan prettig is om in je hand te houden. Nu de afgifte omhoog is gegaan naar 7,5 Watt kan het nog iets warmer in de hand worden. Dat Apple eerder voor 5 Watt koos te maken met die warmteontwikkeling, maar ook om de levensduur van de batterij te sparen. De nooit verschenen AirPower-oplader zou last hebben gehad van sterke warmteontwikkeling en het is te begrijpen dat Apple met dit nieuwe accessoire geen risico wilde lopen.

MagSafe laadsnelheid lijngrafiek

We voerden eerder een test uit om de oplaadsnelheid van het MagSafe Battery Pack te vergelijken met andere oplaadmethoden. Daaruit bleek dat het opladen niet veel verschilde met een simpele 5 Watt-oplader en met concurrerende draadloze powerbanks. Dat zal nu een stuk hoger liggen, met een snelheid die vergelijkbaar is met een willekeurige Qi-lader van 7,5 Watt.

MagSafe Battery Pack met iPhone 12 mini in hoes

Het MagSafe Battery Pack is vooral handig voor mensen met een iPhone 12 mini of iPhone 13 mini, omdat deze een wat kortere batterijduur hebben. De batterij past precies achterop en steekt niet uit.

Meer informatie over het MagSafe Battery PackMagSafe Battery Pack lees je in ons overzicht.

Bekijk ook

MagSafe Battery Pack: alles wat je wilt weten

Lees alles over de MagSafe Battery Pack, een powerbank voor je iPhone. Wat zijn de voordelen en nadelen van Apple's MagSafe Battery Pack en zijn er ook goedkopere alternatieven?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische schijf om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.