MacBook Pro M2 2022

Nu verkrijgbaar: de M2 MacBook Pro 2022 en dit zijn de beste prijzen [poll]

Het is zover: het nieuwe 13-inch instapmodel van de MacBook Pro met M2 is nu verkrijgbaar. Dit is de eerste MacBook met M2-chip die in de winkel ligt. Welke uitvoeringen kun je kiezen en wat kosten ze? Dat zie je in dit prijzenoverzicht. We beantwoorden ook de vraag: is dit wel de beste keuze als je een krachtige MacBook Pro zoekt?

MacBook Pro 2022 nu verkrijgbaar: dit zijn de prijzen

Apple beloofde oorspronkelijk dat de nieuwe 13-inch MacBook Pro met M2-chip vanaf ‘volgende maand’ (oftewel juli) beschikbaar zou zijn. Blijkbaar heeft Apple een meevaller met de productie gehad, want een week na de pre-order is de M2 MacBook Pro vanaf nu verkrijgbaar bij Apple en andere winkels.

In Nederland en België is dit nieuwe instapmodel beschikbaar vanaf €1.619,-. Kopers die er vroeg bij waren, kunnen hun bestelling vanaf vandaag, 24 juni 2022, thuis verwachten. Maar je bent nog niet te laat als je vandaag deze MacBook Pro in huis wil halen.

MacBook Pro 2022 prijs instapmodel

Echte deals voor dit model hebben we nog niet kunnen spotten, ook niet bij andere winkeliers. Dit is de prijs als je kiest voor het goedkoopste instapmodel:

  • M2-chip met 8-core CPU en 10-core GPU
  • 8GB centraal geheugen
  • 256GB SSD-opslag
  • Prijs: €1.619,-

MacBook Pro 2022 prijs upgrade

Kies je voor een model met meer GPU-kernen en meer opslag, dan is dit de prijs:

  • M2-chip met 8-core CPU en 10-core GPU
  • 8GB centraal geheugen
  • 512GB SSD-opslag
  • Prijs: €1.849,-

Beide modellen zijn tegen een meerprijs uit te breiden tot 24GB centraal geheugen en 2TB SSD-opslag.

Bekijk ook

MacBook kopen: de koopgids voor aanschaf van jouw MacBook

Wil je een MacBook kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over modellen, prijzen van Macbook Pro en MacBook Air, welk model bij jou past.

Bij andere winkelketens vind je vaak betere prijzen voor de MacBook Pro, ook voor andere modellen:

MacBook Pro M2

Wacht je liever op de nieuwe M2 MacBook Air? De releasedatum van de nieuwe MacBook Air 2022 staat gepland voor volgende maand, maar de exacte datum is nog niet bekend.

Bekijk ook

Wanneer is de release van de nieuwe MacBook Air met M2-chip?

Wanneer verschijnt de nieuwe M2 MacBook Air? Alles wat we weten over de releasedatum, pre-order en meer van de MacBook Air 2022 lees je in dit artikel.

Welke MacBook Pro moet je nou kopen?
Goed om te weten is dat deze M2 MacBook Pro 2022 nagenoeg als enige verbetering de nieuwere, standaard M2-chip heeft. Deze biedt een ca. 20% beter performance dan de standaard M1-chip. Het design is hetzelfde als de M1-versie uit 2020, die op zijn beurt weer nagenoeg gelijk was als de MacBook Pro’s van de jaren daarvoor. Je krijgt dus niet het nieuwe design.

Ook opvallend is dat er nog een Touch Bar in zit. Er waren geluiden dat Apple hiermee zou stoppen, maar het was vanuit kostenoverwegingen waarschijnlijk goedkoper om het bestaande chassis te gebruiken, dan een herontwerp zonder Touch Bar te maken.

Lees ook onze vergelijking tussen de M2 MacBook Air en MacBook Pro van 2022, waarin we alle details voor je op een rij gezet hebben.

Bekijk ook

De M2 MacBooks vergeleken: verschillen tussen de MacBook Air en MacBook Pro van 2022

Op zoek naar een MacBook met M2-chip? Dan kan je momenteel kiezen uit twee modellen. In deze vergelijking zetten we de verschillen tussen de M2 MacBook Air en M2 MacBook Pro uit 2022 voor je op een rij. Welke past het beste bij jou?

Hou er rekening mee dat de nieuwe M2 MacBook Pro 2022 een instapmodel is. Zoek je een krachtige MacBook Pro, dan heb je twee opties:

  • Neem de MacBook Pro 2021 met M1 Pro/Max. Deze chips zijn vaak sneller dan de M2. Dit model heeft een nieuwer design.
  • Wacht op de MacBook Pro met M2 Pro/Max die we eind 2022 of in de loop van 2023 verwachten. Ook deze heeft het nieuwe design.

Bekijk ook

Alles over de MacBook Pro: modellen, prijzen en meer

Ben je op zoek naar de MacBook Pro? Er is nu in 2022 nog meer keuze als je op zoek bent naar een nieuwe MacBook Pro. Naast de high-end 2021-modellen is er nu ook een 2022-model met M2-chip. Je leest hier alles over de nieuwe MacBook Pro 2022 en de modellen van vorig jaar.

Zoek je een goede laptop voor algemeen gebruik en wil je graag een nieuwer en superdun design in de kleuren middernacht, sterrenlicht, spacegrijs of zilver, dan zou je ook kunnen kiezen voor de gloednieuwe M2 MacBook Air met 13,6-inch scherm. Deze is in juli 2022 verkrijgbaar vanaf €1.519,-.

Bekijk ook

Dit zijn de MacBook Air prijzen voor de M1 en M2-modellen

Apple brengt in juli twee nieuwe modellen van de MacBook Air uit, beide voorzien van M2-chip. Wat kosten ze en welke specs krijg je daarvoor? En ben je met de M1 MacBook Air niet veel goedkoper uit? Die is namelijk ook nog steeds verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design, dat tot 2022 afliep aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M2-chip (midden 2022), voorzien van een 13,6-inch scherm. Eerdere modellen hebben een 13,3-inch scherm. Het 2022 model met M2-chip heeft een nieuw design dat niet meer schuin afloopt maar recht is zoals bij de MacBook Pro 2021. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
15 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.