MacBook Pro M2 2022

M2 MacBook Pro 2022 nu te koop: dit zijn de beste prijzen [poll]

Het is zover: het nieuwe 13-inch instapmodel van de MacBook Pro met M2 is nu verkrijgbaar. Dit is de eerste MacBook met M2-chip die in de winkel ligt. Welke uitvoeringen kun je kiezen en wat kosten ze? Dat zie je in dit prijzenoverzicht. We beantwoorden ook de vraag: is dit wel de beste keuze als je een krachtige MacBook Pro zoekt?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

MacBook Pro 2022 nu verkrijgbaar: dit zijn de prijzen

Apple beloofde oorspronkelijk dat de nieuwe 13-inch MacBook Pro met M2-chip vanaf ‘volgende maand’ (oftewel juli) beschikbaar zou zijn. Blijkbaar heeft Apple een meevaller met de productie gehad, want een week na de pre-order is de M2 MacBook Pro vanaf nu verkrijgbaar bij Apple en andere winkels.

In Nederland en België is dit nieuwe instapmodel beschikbaar vanaf €1.619,-. Kopers die er vroeg bij waren, kunnen hun bestelling vanaf vandaag, 24 juni 2022, thuis verwachten. Maar je bent nog niet te laat als je vandaag deze MacBook Pro in huis wil halen.

MacBook Pro 2022 prijs instapmodel

Echte deals voor dit model hebben we nog niet kunnen spotten, ook niet bij andere winkeliers. Dit is de prijs als je kiest voor het goedkoopste instapmodel:

  • M2-chip met 8-core CPU en 10-core GPU
  • 8GB centraal geheugen
  • 256GB SSD-opslag
  • Prijs: €1.619,-

MacBook Pro 2022 prijs upgrade

Kies je voor een model met meer GPU-kernen en meer opslag, dan is dit de prijs:

  • M2-chip met 8-core CPU en 10-core GPU
  • 8GB centraal geheugen
  • 512GB SSD-opslag
  • Prijs: €1.849,-

Beide modellen zijn tegen een meerprijs uit te breiden tot 24GB centraal geheugen en 2TB SSD-opslag.

Bekijk ook

MacBook kopen: de koopgids voor aanschaf van jouw MacBook

Wil je een MacBook kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over modellen, prijzen van Macbook Pro en MacBook Air, welk model bij jou past.

Bij andere winkelketens vind je vaak betere prijzen voor de MacBook Pro, ook voor andere modellen:

MacBook Pro M2

Wacht je liever op de nieuwe M2 MacBook Air? De releasedatum van de nieuwe MacBook Air 2022 staat gepland voor volgende maand, maar de exacte datum is nog niet bekend.

Bekijk ook

Releasedatum MacBook Air 2022 nu bekend: vanaf 8 juli te bestellen

Wanneer verschijnt de nieuwe M2 MacBook Air? Apple heeft nu de officiële releasedatum en pre-order bekendgemaakt, zodat je weet wanneer je de MacBook Air 2022 met M2-chip kunt bestellen.

Welke MacBook Pro moet je nou kopen?
Goed om te weten is dat deze M2 MacBook Pro 2022 nagenoeg als enige verbetering de nieuwere, standaard M2-chip heeft. Deze biedt een ca. 20% beter performance dan de standaard M1-chip. Het design is hetzelfde als de M1-versie uit 2020, die op zijn beurt weer nagenoeg gelijk was als de MacBook Pro’s van de jaren daarvoor. Je krijgt dus niet het nieuwe design.

Ook opvallend is dat er nog een Touch Bar in zit. Er waren geluiden dat Apple hiermee zou stoppen, maar het was vanuit kostenoverwegingen waarschijnlijk goedkoper om het bestaande chassis te gebruiken, dan een herontwerp zonder Touch Bar te maken.

Lees ook onze vergelijking tussen de M2 MacBook Air en MacBook Pro van 2022, waarin we alle details voor je op een rij gezet hebben.

Bekijk ook

De M2 MacBooks vergeleken: verschillen tussen de MacBook Air en MacBook Pro van 2022

Op zoek naar een MacBook met M2-chip? Dan kan je momenteel kiezen uit twee modellen. In deze vergelijking zetten we de verschillen tussen de M2 MacBook Air en M2 MacBook Pro uit 2022 voor je op een rij. Welke past het beste bij jou?

Hou er rekening mee dat de nieuwe M2 MacBook Pro 2022 een instapmodel is. Zoek je een krachtige MacBook Pro, dan heb je twee opties:

  • Neem de MacBook Pro 2021 met M1 Pro/Max. Deze chips zijn vaak sneller dan de M2. Dit model heeft een nieuwer design.
  • Wacht op de MacBook Pro met M2 Pro/Max die we eind 2022 of in de loop van 2023 verwachten. Ook deze heeft het nieuwe design.

Bekijk ook

Alles over de nieuwste MacBook Pro met M3, M3 Pro en M3 Max

Alles wat je moet weten over de nieuwe MacBook Pro met M3, M3 Pro en M3 Max van eind 2023. Het zijn de nieuwste drie modellen van Apple's krachtigste laptop. Het gaat hier wederom om een 14- en 16-inch uitvoering. Wat zijn de prijzen, specs en andere functies?

Zoek je een goede laptop voor algemeen gebruik en wil je graag een nieuwer en superdun design in de kleuren middernacht, sterrenlicht, spacegrijs of zilver, dan zou je ook kunnen kiezen voor de gloednieuwe M2 MacBook Air met 13,6-inch scherm. Deze is in juli 2022 verkrijgbaar vanaf €1.519,-.

Bekijk ook

MacBook Air M2 nu officieel te koop - en dit zijn de prijzen

Het is zover: de verkoop van de nieuwe MacBook Air 2022 is nu officieel begonnen! Dit model is voorzien van M2-chip, heeft een nieuw design en is verkrijgbaar in de nieuwe kleuren middernacht en sterrenlicht. Welke modellen zijn er om uit te kiezen en wat zijn de prijzen? Dat vertellen we hier!

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.