iPad-demo

Gerucht: ‘iPad Pro met mini-LED verschijnt in maart 2021’

Dat Apple werkt aan de overstap naar mini-LED is inmiddels geen verrassing meer, maar wanneer verschijnt het eerste product? De iPad Pro met mini-LED zou in het eerste kwartaal van 2021 komen, waarschijnlijk in maart.

Update 8 januari 2021: De Japanse website Macotakara zegt nu een nauwkeuriger datum te weten. Apple zou plannen hebben om in maart twee nieuwe iPad Pro’s uit te brengen. Het grootste model met 12,9-inch scherm krijgt mini-LED, de andere houdt het gebruikelijke scherm.

Update 28 december 2020: Na Ming-Chi Kuo en ETNews beweert nu ook DigiTimes dat de eerste iPad Pro met mini-LED in het eerste kwartaal van 2021 verschijnt. Het zou gaan om het 12,9-inch model. De geruchtensite beweert dat Apple twee verschillende productielijnen voor schermen heeft opgezet. BOE zal daarbij de OLED-panelen voor de iPhone maken en GIS gaat aan de slag met de panelen voor iPhone en iPad Pro. GIS heeft flink geïnvesteerd om de capaciteit te kunnen uitbreiden, zeggen de bronnen. De locatie produceert momenteel geïntegreerde aanraakgevoelige modules voor iPads en MacBooks.

DigiTimes denkt dat de 12,9-inch iPad Pro vroeg in het kwartaal komt, niet pas in de loop van maart.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 4 november 2020.


Het is al een tijdje wat stiller rondom mini-LED, de opvolger van LCD in een aantal Apple-producten. Waar Apple bij de iPhones gekozen heeft voor OLED, is mini-LED een grote kanshebber in iPads en MacBooks. Afgelopen voorjaar schreven we nog dat de eerste mini-LED-producten uitgesteld waren naar 2021, maar nu hebben we mogelijk een concretere planning. Volgens het Koreaanse ETNews verschijnt de eerste iPad Pro met mini-LED in het eerste kwartaal van 2021.

‘iPad Pro met mini-LED in eerste kwartaal 2021’

De Aziatische bron schrijft dat LG Display de fabrikant van mini-LED wordt en dat de massaproductie vermoedelijk eind dit jaar van start gaat. Dat zou betekenen dat Apple van plan is om in het eerste kwartaal van 2021 het eerste product met deze schermtechniek uit te brengen. Dat komt ook overeen met eerdere berichten, waaruit bleek dat de eerste iPad Pro met mini-LED uitgesteld is naar 2021.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple's eerste mini-LED producten uitgesteld tot 2021'

Het leek er lange tijd op dat Apple in dit najaar met een reeks nieuwe producten met mini-LED display's zou komen. Daar lijkt nu geen sprake meer van te zijn, want Apple's mini-LED plannen zijn mogelijk uitgesteld naar 2021.

mini-LED heeft op veel vlakken dezelfde voordelen als OLED, zoals een scherm met en hogere helderheid, meer contrast en diepere zwarttinten. Een release in het eerste kwartaal van 2021 is zeker niet ondenkbaar. Apple brengt in maart vaker nieuwe producten uit, waaronder ook de iPad Pro 2020. Dat was een relatief magere update, dus een grotere update met een nieuw scherm een jaar later klinkt zeker niet ondenkbaar.

Daarmee kan Apple meteen meer onderscheid brengen tussen de nieuwste iPad Air 2020 en iPad Pro 2020. De modellen schelen sinds het nieuwe design niet veel van elkaar, want alleen de camera en de ondersteuning voor ProMotion vind je op de iPad Pro. Met een geheel nieuw en beter scherm, is er weer meer reden om voor de iPad Pro te kiezen. Of Apple zowel een nieuwe 11- als 12,9-inch model uit gaat brengen, is nog de vraag. Het zou in ieder geval gaan om een 12,9-inch versie.

Bekijk ook

Welke Apple-devices hebben een mini-LED scherm?

In deze uitleg lees je wat je moet weten over mini-LED. De 2021 iPad Pro beschikt over een scherm met deze technologie. Mogelijk komt het ook naar de Mac.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 08 januari: Volgens Macotakara komen de iPad Pro's in maart 2021.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.