De StudioDock voor de iPad

‘iPad Pro met Thunderbolt en mini-LED in april’

Apple's volgende iPad Pro komt in april en krijgt een A14X-chip met veel betere prestaties. Bijzonder is de Thunderbolt-support en een mini-LED-scherm voor het grootste model.

Er zou dit jaar wel eens extra veel vraag kunnen zijn naar het 12,9-inch model van de iPad Pro, want dat is de enige die volgens de geruchten een mini-LED-scherm krijgt, beweert Bloomberg. Dit gaat betere kleurreproductie, een betere contrastratio en betere local dimming opleveren dan de conventionele LCD-schermen.

iPad Pro met Thunderbolt

Beide modellen houden hetzelfde design van 2020, maar binnenin zijn ze vernieuwd. Zo is Thunderbolt-connectiviteit voor het eerst op een iPad beschikbaar waardoor je sneller dataverkeer hebt. Apple heeft ermee getest en de kans is aanwezig dat het ook in de productiemodellen wordt ingevoerd. Dit is handig om snel data te kunnen uitwisselen met externe schermen en opslagmedia. Macs zijn al jarenlang voorzien van Thunderbolt-ondersteuning, maar de huidige iPad Pro en iPad Air hebben standaard USB-C-poorten. Je kunt er wel externe apparaten op aansluiten, maar niet alle functies werken die je op een Mac beschikbaar hebt.

Bekijk ook

Usb-c op de iPad: dit kun je aansluiten, dit werkt wel en niet

Recente iPad-modellen hebben een usb-c-aansluiting in plaats van Lightning. Wat zijn de voordelen daarvan en wat kun je er zoal mee doen? We duiken in de toepassingen van usb-c op de iPad.

De A14X processor zou op hetzelfde niveau liggen als de M1-chip in de MacBooks en Mac mini. Ook is de camera verbeterd.

iPad Pro met Magic Keyboard

Op z’n vroegst in april
Bloomberg’s informatie sluit aan bij eerdere voorspellingen van analist Ming-Chi Kuo. Het is niet de eerste keer dat we horen over de introductie van mini-LED op het grotere 12,9-inch model. DigiTimes heeft ook aangegeven dat de nieuwste iPad Pro met mini-LED op z’n vroegst in april komt. Mogelijk wordt hiervoor een speciaal event georganiseerd. Er werd gesproken over 23 maart, maar naarmate die datum dichterbij komt lijkt het er meer op dat we een event in april krijgen.

Bekijk ook

'Release iPad Pro 2021 met mini-LED op z'n vroegst in april'

Er is nog veel onduidelijkheid over de release van de iPad Pro 2021 met mini-LED display. Volgens nieuwe informatie zou het model op z'n vroegst pas in het tweede kwartaal beschikbaar komen, dus vanaf begin april. Eerder gingen er geruchten over maart.

Apple zou verder plannen hebben om een dunner en lichter basismodel van de iPad uit te brengen, meldt Bloomberg. Die zou later dit jaar uit moeten komen. Ook zou er worden gekeken naar een vernieuwde iPad mini met een groter scherm.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.