MacBook Air 13-inch vs 15-inch met M2-chip

‘MacBook Air M3 release gepland voor eind maart 2024’

Wanneer komt de nieuwe MacBook Air met M3-chip? Er zijn aanwijzingen dat we dit nieuwe model al op korte termijn krijgen, namelijk begin 2024. Langzamerhand wordt ook de releasedatum steeds concreter: er wordt gesproken over eind maart 2024.

Bloomberg zei aanvankelijk dat de nieuwe MacBook Air met M3-chip al begin 2024 uitgebracht wordt en heeft nu een concretere datum. In zijn nieuwsbrief schrijft Mark Gurman van Bloomberg dat de productie behoorlijk op stoom is voor de MacBook Air. De huidige 13-inch MacBook Air verscheen in juli 2022, terwijl de 15-inch MacBook Air in juni 2023. De grootste vernieuwing wordt de M3-chip. Daarmee krijg je verbeterde graphics voor games waardoor belichting, schaduwen en reflecties nog realistischer zijn. Daarnaast kunnen we wifi 6E verwachten. Het design blijft vermoedelijk hetzelfde.

Release M3 MacBook Air

Bij de M1- en M2-chip koos Apple ervoor om de MacBook Air als eerste te voorzien van de nieuwste chip. Dat is bij de M3-chip niet het geval. Afgelopen oktober verschenen de iMac en de 14-inch MacBook Pro als eerste met de nieuwste generatie chip. Vandaar dat je je misschien afvraagt wanneer de release van de MacBook Air met M3 is en Bloomberg denkt het antwoord te weten.

De nieuwe MacBook Air met M3-chip verschijnt volgens Bloomberg zowel in 13- als 15-inch, maar deze keer krijgen de twee modellen tegelijkertijd een update naar de M3-chip. Apple zou deze twee modellen, met de codenamen J613 en J615, willen voorzien van macOS Sonoma 14.3. Deze software-update is al in januari 2024 verschenen en dat betekent dat de MacBook Air na het uitpakken waarschijnlijk meteen te updaten is.

Bekijk ook

Alles over de M3-chip: devices, specs en meer

De M3 is de nieuwste en snelste Apple Silicon-chip die momenteel beschikbaar is. Ontdek de specs en wat er nieuw is aan de M3-chip. Welke Macs zijn al voorzien van een M3-chip en welke krijgen nog de update?

Naast de reeds genoemde verbeteringen verwachten we ook nog wel wat kleine veranderingen. Apple zou bijvoorbeeld de helderheid van het beeldscherm bij standaardcontent kunnen verhogen van 500 nits naar 600 nits, zoals ze dat ook gedaan hebben bij de MacBook Pro.

Maart 2024 lijkt een drukke maand te worden voor Apple en het is daarom goed mogelijk dat we een maartevent kunnen verwachten. Naast deze MacBook Air M3, verwachten we ook de release van nieuwe iPads 2024. Het gaat dan om de nieuwe iPad Air en iPad Pro, beide in twee formaten. Eén ding is in ieder geval achter de rug: de Vision Pro ligt al vanaf begin februari in de winkel, maar mogelijk grijpt Apple het event aan om alvast wat succesverhalen te delen.

Bekijk ook

Wanneer brengt Apple nog meer Macs met M3-chip uit?

Een nieuwe Mac kost een hoop geld en je wil er lang plezier van hebben. heeft het voor jou zin om te wachten op de volgende modellen met M3-chip, of is nu het moment om nog een model met M2-chip te kopen? We kijken vooruit naar de verwachte release van de overige Mac-modellen.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.