iPhone 12 cameralenzen

Kuo: ‘High-end cameralenzen voor iPhone 12 zijn in juli klaar’

Er staat voor de iPhones van 2020 ook weer iets te gebeuren op het gebied van cameraverbeteringen. Volgens analist Ming-Chi Kuo wordt de laatste hand gelegd aan "high-end" cameralenzen voor de iPhone 12, die vanaf midden juli geleverd gaan worden door een toeleverancier.

High-end lenzen voor iPhone 12

De lenzen zijn bedoeld voor de camera’s aan de achterkant van de iPhone 12, meldt Ming-Chi Kuo in een researchnotitie. Ze worden gemaakt door een bestaande productiepartner van Apple, Larvan. Vergeleken met voorgaande jaren is de periode waarin Largan bezig gaat met het produceren van lenzen verschoven met zo’n vier tot zes weken. Dit kan betekenen dat de iPhone 12 ook met dezelfde periode is vertraagd. Voorheen lag de piek in productie tussen augustus en oktober, nu zou dat tussen september en november kunnen liggen, schrijft Kuo.

Kleine vertraging
Waarschijnlijk heeft het coronavirus hiermee te maken, al komt dit niet ter sprake in de notitie van Kuo. Recente geruchten wekken de indruk dat Apple de introductie van nieuwe iPhones zal verschuiven van september naar oktober. De analist geeft geen verdere details over wat voor type lenzen Apple dan gaat gebruiken, maar uit eerdere notities blijkt dat hij 7P-lenzen verwacht, die uit zeven elementen bestaan. Dit moet leiden tot verbeterde beeldkwaliteit in vergelijking met de iPhone 11 Pro, waarvan de ultragroothoeklens over vijf elementen beschikt. De telefoto- en groothoeklens zouden bestaan uit twee maal zes elementen.

Mogelijk gaat Apple deze ‘high-end’ lenzen inbouwen in de topmodellen van dit jaar, te weten de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. De namen hiervan zijn nog niet zeker, want Apple heeft wel eens de neiging om de naamgeving weer compleet om te gooien.

iPhone 12 cameralenzen

Het topmodel wordt de 6,7-inch Pro Max met mogelijk een LiDAR Scanner, zoals je ook in de nieuwste iPad Pro’s vindt. Ook zou het design meer lijken op de iPad Pro. Binnenin vinden we een nieuwe A14-processor, die Apple in aangepaste vorm ook in Macs wil inbouwen, 5G-connectiviteit en een kleinere TrueDepth-notch. Of er ook een 120Hz ProMotion-scherm in zit, is voor ons een vraag en voor Apple een weet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2020, 13:27
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, iphone 12
Devices iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.