iPhone 12 cameralenzen

Kuo: ‘High-end cameralenzen voor iPhone 12 zijn in juli klaar’

Er staat voor de iPhones van 2020 ook weer iets te gebeuren op het gebied van cameraverbeteringen. Volgens analist Ming-Chi Kuo wordt de laatste hand gelegd aan "high-end" cameralenzen voor de iPhone 12, die vanaf midden juli geleverd gaan worden door een toeleverancier.

High-end lenzen voor iPhone 12

De lenzen zijn bedoeld voor de camera’s aan de achterkant van de iPhone 12, meldt Ming-Chi Kuo in een researchnotitie. Ze worden gemaakt door een bestaande productiepartner van Apple, Larvan. Vergeleken met voorgaande jaren is de periode waarin Largan bezig gaat met het produceren van lenzen verschoven met zo’n vier tot zes weken. Dit kan betekenen dat de iPhone 12 ook met dezelfde periode is vertraagd. Voorheen lag de piek in productie tussen augustus en oktober, nu zou dat tussen september en november kunnen liggen, schrijft Kuo.


Kleine vertraging
Waarschijnlijk heeft het coronavirus hiermee te maken, al komt dit niet ter sprake in de notitie van Kuo. Recente geruchten wekken de indruk dat Apple de introductie van nieuwe iPhones zal verschuiven van september naar oktober. De analist geeft geen verdere details over wat voor type lenzen Apple dan gaat gebruiken, maar uit eerdere notities blijkt dat hij 7P-lenzen verwacht, die uit zeven elementen bestaan. Dit moet leiden tot verbeterde beeldkwaliteit in vergelijking met de iPhone 11 Pro, waarvan de ultragroothoeklens over vijf elementen beschikt. De telefoto- en groothoeklens zouden bestaan uit twee maal zes elementen.

Mogelijk gaat Apple deze ‘high-end’ lenzen inbouwen in de topmodellen van dit jaar, te weten de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. De namen hiervan zijn nog niet zeker, want Apple heeft wel eens de neiging om de naamgeving weer compleet om te gooien.

iPhone 12 cameralenzen

Het topmodel wordt de 6,7-inch Pro Max met mogelijk een LiDAR Scanner, zoals je ook in de nieuwste iPad Pro’s vindt. Ook zou het design meer lijken op de iPad Pro. Binnenin vinden we een nieuwe A14-processor, die Apple in aangepaste vorm ook in Macs wil inbouwen, 5G-connectiviteit en een kleinere TrueDepth-notch. Of er ook een 120Hz ProMotion-scherm in zit, is voor ons een vraag en voor Apple een weet.

Bekijk ook

iPhone 12 Pro Max: alles over deze maxi iPhone

Maak kennis met de iPhone 12 Pro Max, de grootste iPhone in de line-up van 2020. Met een groot 6,7-inch display en verbeterde camera kun je nog mooiere foto's maken en je apps op een groter scherm bekijken. Wat maakt de iPhone 12 Pro Max uniek? Je leest het hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 12 deals

iPhone 12

De iPhone 12 verscheen najaar 2020 en zit nog steeds in het assortiment bij Apple. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwkomer. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.