Reacties voor: Gerucht: ‘iPhone 9 is de nieuwe naam van de iPhone SE 2’

Apple zou de iPhone SE 2 wel eens onder de naam iPhone 9 op de markt kunnen brengen. Dat beweert de doorgaans betrouwbare Japanse blog Mac Otakara. Erg slim zou het niet zijn, want Apple sloeg eerder de naam iPhone 9 over en telde na de iPhone X (10) gewoon door naar 11.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Ze kunnen er beter een iPhone 2 van maken, dat is de eerste die is overgeslagen

  2. Volop goedkoper opties???

    Grote larie de xr doet 709 en dat is al als gedaalde prijs.

    We willen graag nieuwe toestellen van beneden de 500€ dus echt nieuw niet dat de prijs wat zakt als ie ouder wordt.

    Let maar op ik blijf voorspellen deze iPhone wordt de laatste echt middenklasser.

    Daarna alleen nog top en sub top toestellen. (700 – 1300€)

    Slechte zaak.

    Helemaal te bont beginnen over refurbished, ja hallo dat kan gebruikt ook dat doe ik al, maar dat is niet wat ik bedoel en wat velen met mij willen.

    Daarbij ik kon nu gebruikt kopen voor onder de 300€ dat wordt ook steeds moeilijker zo, of je moet echt flink op leeftijd kopen…

    Ik ga echt nu ook proberen met toestellen een jaar buiten iOS updates ermee door te gaan om per jaar goedkoper uit te zijn, zien of Apple het wat veilig houdt, maar lijkt mij wel eerste plaats al het sand box systeem blijft werken bij niet bijgewerkt toestel dan lijkt Apple tegenwoordig ook wel wat op de afgevallen toestellen te blijven letten.

    En sowieso apps hebben maar zeer zelden de allernieuwste iOS versie nodig.

    Zeker de apps welke ik gebruik.

    En heb keer geprobeerd half jaar met oude 4s, eigenlijk deed alles het.

    Dat zal voor velen de manier worden om Apple betaalbaar te houden, dat 2 of 3 jaarlijks vernieuwen wordt voor heel grote groep ondoenlijk.

    Zie nu overigens ook volop de 5 serie langskomen, als 5/5s/5c/se

    Voor het milieu prima trouwens!

    Zou goed zijn wanneer Apple gewoon 2 duidelijke updates koersen ging doen, 1 voor de nieuwere toestellen met complete nieuwe iOS versies en een update koers voor de oudere toestellen, zeg nog 2 jaar alleen veiligheid updates, dus dat de 5s en 6 nu nog tot 9-2021 beveiligings updates krijgen….
    En wat lezen we direct in het jaar overzicht?
    Precies slechtere iPhone verkoop cijfers, ja dat verbaast mij allerminst……..

  3. Natuurlijk wordt een opvolger van de iPhone SE géén iPhone 9. Hoe dom zou dat zijn als de iPhone 11 er al is.

    Dan beter de SE 2. Al gaat die natuurlijk toch flink meer kosten dan $399. Er zijn al verschillende opties om goedkopere iPhones nieuw te kopen. De SE, de iPhone 8, de X en Xs. En ik ben in Azië en in Afrika in landen geweest waar de iPhone 6 en 7 nog nieuw in doos (met garantie) wordt verkocht. De iPhone 6s bijvoorbeeld nieuw te koop voor zo’n 300 euro. Misschien vinden wij dat te ouderwets, maar de mensen daar zijn er erg blij mee en met iOS 13 hebben ze toch het nieuwste besturingssysteem.

  4. Moest de SE 2/IPhone 9 dezelfde grote en uitzicht van scherm krijgen als de X maar dan met iets minder goeie hardware (wat logisch is als deze als goedkoopste recente iphone word aangeboden) koop ik hem meteen! Als het is zoals het er nu naar uit ziet met een scherm grote en uitzicht van een 8 dan ga ik toch maar voor de XR of 11 gaan… 😉

  5. @Macaanzee: de iPhone 7 is hier ook nog wel verkrijgbaar.

    Ook hier vind lang niet iedereen dat te ouderwets een 6s maar qua updates is de toekomst een beetje kort natuurlijk.

    Nu nog wel ja, de goedkopere opties, in de nabije toekomst gaat dat flink tegen vallen.

    Maar toestellen van boven de 600€ hoeven van mij niet als goedkopere optie aangemerkt, dat is nog steeds veel te duur voor velen.

    Maar ook bekeken van wat kost een iPhone per jaar valt het tegen want de iPhone 8 kost ook nog best wat en gaat niet meer 5 jaar nog iOS updates krijgen……

    waarschijnlijk nog tot 9/2022 gezien de normale af val volgorde van Apple .
    De naam SE 2 gaat het sowieso niet worden grootste kans is fantasie naampje alla 5C wat ook zou kunnen is 8SE en misschien idd iPhone 9.
    Maar nooit SE-2.

  6. @David: 🤣 volgens mij ben jij ongeveer de enige die dat wil, de meesten willen juist graag het kleinere iPhone 5 model en dan volledig scherm zonder bezels.
    Maar we weten met zijn allen dat dat niet gebeurt, wordt te duur voor Apple .
    Nou ja een opgefriste 8 is ook niet onaardig en zal best populair worden vooral onder de gebruikers van de 6 serie, gebruikers van de 5 serie ook maar dat is meer een moetje….

  7. Als Apple zich meer op de services wilt gaan richten als hoofd verdien model dan zullen ze ook goedkoop de hardware moeten aanbieden om deze services te laten stijgen en dat doe je niet door nieuwe phones uit te brengen van boven de duizend Euro.
    Daarbij staan er genoeg mensen te springen om de homebutton en die niks moeten hebben van de face-id only en een kleiner scherm willen en geen spuuglelijke notch willen, en toen zag Apple het gemis en besloten toch maar een Iphone SE2 uit te gaan brengen.
    Als Apple er geen brood in zag en puur op exclusiviteit wilde houden dan zouden ze niet met een SE2 uit gaan komen, er is gewoon een grote markt voor en bijvoorbeeld in India zullen deze SE2 toestellen de winsten gaan aanjagen bij Apple want in armere landen kunnen ze wel een SE2 permitteren maar geen dure topmodellen en deze klanten wil je toch erbij hebben.
    In China is de verkoop van Apple ingestort danzij de handelsoorlogen en de chauvinisitsche Chinezen die eigen producten gaan verkiezen boven de buitenlandse (lees Amerikaanse) en straffen zo bedrijven als Apple, Google en Microsoft af door local te gaan en dat voelen de Amerikaanse bedrijven echt wel.
    Vandaar dat ik denk dat de exclusiviteit van Apple en hun producten ten einde is en ze zich wat meer gaan richten op het gewone volk, daar zijn nog de winsten te behalen maar niet met belachelijk dure Iphones wat op zich ook wel weer meevalt want met een Iphone kan je makkelijk vijf jaar doen waar je bij Samsung al verplicht aan je derde phone bezig bent omdat die geen nieuwe Android versies meer krijgt na anderhalf jaar en als je dan terugkijkt en de kosten uitrekent dan ben je met Samsung gewoon duurder uit dan Iphone maar dat zien de meesten niet (op de lange termijn dan, niet als je je smartphone om het jaar of twee jaar uitwisselt voor een nieuwe).
    Het bericht dat Apple met een SE2 eraan gaat komen wordt denk ik ook wel door veel mensen goed ontvangen, ze zijn dan geen Apple fanboys maar weten wel goede producten te waarderen maar dan tegen een wat schappelijkere prijs en voor deze overgrote groep interesseren die frutsels en bling bling van top phones niet want voor het versturen van een sms’je, appje, emailtje en wat routenavigatie is dat overkill. Ook is het hebben van een smartphone voor deze overgrote groep geen statussymbool en betalen liever wat minder voor waar hun denken dat het het een goede deal is.
    Samsung, Hauwei, Xiamo en andere Android leveranciers leveren al toptelefoons voor rond de 200 Euro en je ziet dat mensen dat prefereren boven dure top telefoons. Men is niet meer bereidt voor weinig innovatie en vernieuwingen zo’n belachelijke prijs neer te leggen en ervaringen hebben uitgewezen dat ze nog geen 10% doen met de phone wat die kan.
    Apple ervaart dit zelf nu ook. Ze zullen altijd wel de slinkende groep top-phone gebruikers bedienen maar aan de onderkant opent zich nu ook een nieuwe markt die goedkope Iphones kan krijgen met dezelfde ervaring als iemand met een topphone.
    Ik zou ook liever niet willen overstappen maar als Apple mij niet geeft wat ik wil dan is de keuze heel simpel, dan moet ik overstappen op een ander merk en dat wilde ik liever niet want Android is van Google en daarvan weet je dat het een groot datamining fest is van al je doen en laten.
    Dus hooray for the Iphone SE2 of 9 of hoe die ook mag heten, ik heb een goede vervanger voor mijn old trusty Iphone 7 en ga zeker overstappen als die er komt.
    Dus dat Apple met een goedkope IPhone komt geeft inderdaad aan dat ze zich meer op de services gaan richten als verdienmodel en daar moet je hardware voor hebben en de massa bereiken want anders kan je alle services van de wereld aanbieden die voor een selecte groep bereikbaar is maar voor het overgrote merendeel niet en Apple ondervindt ook wat andere smartphonemakers ondervinden, de markt voor dure top smartphones daar kan je niet meer van overleven als bedrijf.
    einde epic rant 🙂

  8. Zucht…
    KIS
    keep IT Simple
    Gewoon doortellen
    Dan snapt iedereen het
    Dan hoeft niemand iets uit te leggen

  9. @Macaanzee: En met iis13 is die 6s gelijk het laagste besturingsysteem voor die telefoon, en die 6 heeft al geen updates meer.
    Uiteraard prima als je er geen spannende dingen mee doet, of geld er niet voor heb.

  10. @Bob: Haha, 1 uur verspilt van je leven met dit verhaal!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.