iPhone 8 vs iPhone XR.

Gerucht: ‘iPhone 9 is de nieuwe naam van de iPhone SE 2’

Apple zou de iPhone SE 2 wel eens onder de naam iPhone 9 op de markt kunnen brengen. Dat beweert de doorgaans betrouwbare Japanse blog Mac Otakara. Erg slim zou het niet zijn, want Apple sloeg eerder de naam iPhone 9 over en telde na de iPhone X (10) gewoon door naar 11.

‘iPhone 9 komt begin 2020’

Ondertussen gaan er ook al geruchten over de iPhone 12, waardoor het lijkt alsof de iPhone 9 een wat ouder toestel wordt. Toch is er wel een argument te verzinnen waarom iPhone 9 een geschikte naam is: volgens analist Ming-Chi Kuo lijkt het toestel op de iPhone 8 en dan zou het cijfer 9 een logische keuze zijn. We hoeven dus geen compact model zoals de iPhone SE te verwachten, een toestel dat vooral mensen aansprak die klein en goedkoop wilden.


Als de geruchten kloppen, dan heeft de iPhone 9 een 4,7-inch scherm, geen 3D Touch en binnenin een A13-chip. Er zou 3GB RAM in zitten. Ming-Chi Kuo kiest er echter voor om de naam ‘iPhone SE 2’ te hanteren, maar dat kan ook gewoonte zijn. De afgelopen jaren is er al meermaals gesproken over een opvolger van de iPhone SE.

De lager geprijsde iPhone zal volgens Kuo in het begin van 2020 op de markt komen. Waarschijnlijk ligt ‘ie vanaf $399 in de winkel met 64GB opslag en keuze uit spacegrijs en zilver. De originele iPhone SE kwam in maart 2016 op de markt, dus bijna vier jaar geleden. Ondertussen heeft Apple vooral duurder geprijsde toestellen op de markt gebracht: sinds de iPhone X zijn er toestellen die meer dan duizend euro kosten.

Om daar iets tegenover te stellen brengt Apple ook goedkopere modellen zoals de iPhone XR en de iPhone 11 op de markt. Daarnaast houdt Apple altijd een eerder model in het assortiment. Zo kun je nog de iPhone 8 kopen voor een prijs vanaf €539. Wie nog goedkoper wil kan kiezen voor eerdere modellen of voor een refurbished iPhone. Op zich is er dus al heel wat keuze uit goedkopere opties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.