Apple Music Discovery-station afspelen

Met dit nieuwe station in Apple Music luister je onbeperkt nummers die voor jou gekozen zijn

Apple Music heeft een nieuw persoonlijk radiostation, waarmee je nummers kunt luisteren die voor jou zijn uitgekozen. Dit nieuwe Discovery-station zorgt dat je onbeperkt kunt blijven luisteren.

Apple Music Discovery-station

Je kunt met Apple Music je eigen radiostation maken. Daarmee kun je onbeperkt muziek luisteren, gebaseerd op het genre van bijvoorbeeld een specifieke artiest. Maar Apple Music maakt ook standaard voor jou een paar radiostations. Er was al een persoonlijk radiostation met je eigen naam, maar nu is er ook een nieuw Discovery-station bij gekomen. Welke muziek hoor je hiermee en wat zijn de verschillen?


Met het radiostation met je eigen naam wordt muziek uit je bibliotheek en nummers die je vaker afgespeeld hebt, afgewisseld met muziek die je mogelijk nog niet kent. Het nieuwe Discovery-station laat je uitsluitend nummers horen die je nog niet eerder afgespeeld hebt, zoals de naam al zegt. Je ontdekt daarmee nieuwe muziek die past bij jouw muzieksmaak. Je kunt bijvoorbeeld nummers horen van artiesten waar je vaker naar luistert of nummers die vallen binnen een bepaald genre waar je gek op bent.

Apple Music Discovery-station

Het voordeel van een radiostation is dat het niet eindig is. Dat wil zeggen dat je onbeperkt kan blijven luisteren, omdat er continu nummers worden afgespeeld uit de complete Apple Music bibliotheek met miljoenen nummers. Dit in tegenstelling tot een afspeellijst, die doorgaans maar uit 25 nummers bestaan.

Apple Music biedt je bijvoorbeeld ook de Voor jou gemaakt-afspeellijsten. Dit zijn afspeellijsten die elk bestaan uit 25 nummers, bijvoorbeeld met nieuwe muziek of je favoriete nummers. Maar deze afspeellijsten heb je na een kleine twee uur wel helemaal beluisterd en ze worden bovendien maar één keer per week vernieuwd. Het Discovery-station kun je op elk moment opstarten, met telkens andere nummers die waar geen einde aan komt.

Je vindt het nieuwe Discovery-station in het Luister nu-tabblad, bij het kopje Stations voor jou.

Bekijk ook

Radiostations luisteren met Apple Music: zo doe je dat

Met Apple Music kun je gemakkelijk radiostations maken op basis van jouw muziek. Je kunt er ook voor kiezen om verrast te worden door een genre te kiezen, waarna Apple Music een passend radiostation maakt. Of luister je liever naar Apple Music 1 of Apple's hit- of countryzender? In deze tip leggen we uit wat de opties zijn voor Apple Music radio luisteren.

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 augustus 2023 om 9:06
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.