Gevlochten Lightning-kabel

‘Nieuwe foto’s van gevlochten Lightning-kabel opgedoken’

Geleverd bij iPhone 12?

Bij de iPhone 12 krijg je mogelijk een nieuw type oplaadkabel. Er waren al geruchten over een geweven Lightning-naar-usb-c-kabel, maar nu zijn er ook meer foto's opgedoken. Eerst in het zwart, nu ook in wit.

Update 24 september 2020: Er zijn nieuwe foto’s opgedoken van de gevlochten Lightning-naar-USB-C-kabel. Deze keer staat er niet specifiek bij dat het voor de iPhone 12 is bedoeld. Ondertussen zijn erook geruchten dat de iPhone 12 wordt geleverd met een 20 Watt-adapter, maar het kan hier alleen om de Pro-versie gaan.

Gevlochten Lightning-kabel

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 23 juli.


Update 23 juli 2020: Er zijn nu nog meer nieuwe foto’s opgedoken van mogelijk de nieuwe Lightning-naar-usb-C-kabel die je bij de iPhone 12 krijgt. Uit de foto’s blijkt dat het gaat om twee versies: een witte en een zwarte variant. Maar of de zwarte versie ook daadwerkelijk bij een iPhone hoort, is nog maar de vraag. De bron zegt dat de zwarte kabel hoort bij een iMac Pro. Apple verkoopt tot op heden geen zwarte Lightning-kabel en levert die ook niet bij iPhones of iPads. Wel wordt er een zwarte Lightning-kabel nu al geleverd bij de spacegrijze Magic Mouse 2 en Magic Keyboard.

Volgens bronnen krijg je bij de iPhone 12 deze nieuwe gevlochten kabel geleverd, maar wel zonder usb-adapter. Hoewel je dus zelf voor de adapter moet zorgen, krijg je daarvoor dus vermoedelijk wel een betere kabel.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 14 juli 2020

‘iPhone 12 krijgt textielkabel’

De iPhone 12 wordt volgens @duanrui1205 geleverd met een gevlochten kabel, die aan de ene kant is voorzien van Lightning-aansluiting en aan de andere kant usb-c heeft. Dat zou erop duiden dat de iPhone zelf nog steeds geleverd wordt met Lightning-poort, maar dat je ‘m voortaan ook kunt opladen via de poorten van je MacBook. Je hebt dan geen standaard usb-adapter meer nodig. Laat dat nou juist het accessoire zijn dat Apple volgens geruchten niet meer gaat meeleveren…

Hieronder kun je foto’s zien van de mogelijke kabel die bij de iPhone 12-serie in de doos zou moeten zitten:

iPhone 12 kabel

Het zou voor het eerst in lange tijd zijn dat Apple iets verandert aan het materiaal van de kabel die bij de iPhone wordt meegeleverd. De overstap van 30-pins naar Lightning ligt alweer een paar jaar achter ons, maar het materiaal van de kabel is steeds hetzelfde gebleven: een witte rubberachtige coating, die na verloop van tijd kan gaan scheuren en afbrokkelen. Gelukkig kun je ze binnen de garantieperiode gewoon komen omruilen.

Apple levert bij de iPhone 11 Pro (Max) al een snellere lader met usb-c-kabel, terwijl de gewone iPhone 11 het nog moet doen met de standaardkabel en adapter met usb-a.

iPhone 12 kabel

Hopelijk is deze nieuwe kabel wat duurzamer. Vergelijkbare kabels van andere merken zijn soms gemaakt van koolstofvezel, waardoor ze vrijwel onverslijtbaar zijn. Apple lijkt te hebben gekozen voor een wat klassieker materiaal dat op textiel lijkt.

iPhone 12 kabel

Helemaal zeker is natuurlijk niet dat deze kabel voor de iPhone 12 bedoeld is – of dat het ook maar voor/door Apple is gefabriceerd. Het zou ook kunnen gaan om de kabel die bij de (herboren) AirPower of een ander accessoire wordt geleverd.

Tipgever: Dene, bedankt!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 23 juli: Artikel bijgewerkt met nieuwe foto's van een zwarte gevlochten kabel.
  • 2020 - 14 juli: Dit artikel noemde abusievelijk dat er jarenlang niets aan de kabel is veranderd, maar bij de iPhone 11 Pro zat natuurlijk al een andere aansluiting. Het witte rubberachtige materiaal is wel hetzelfde gebleven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in najaar 2020 uitbracht. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, ondersteuning voor 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwste kleur uit april 2021. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.