iPhone 12 cameralenzen

Gerucht: ‘iPhone 12 krijgt betere autofocus, periscooplens in 2022’

In een nieuw rapport van Apple-analist Ming-Chi Kuo staat wat Apple's plannen zijn voor de camera van de iPhone 12. Apple gaat de autofocus verbeteren. Ook geeft hij voorspellingen voor 2022, want in dat jaar krijgt de iPhone een periscooplens.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Ieder jaar introduceert Apple bij de nieuwe iPhone verbeteringen voor de camera. Afgelopen jaar voegde Apple een derde lens en de nachtmodus toe. Dit jaar verwachten we geen nieuwe cameralens, maar wel een verbeterde autofocus voor het sneller scherpstellen. Zo meldt Ming-Chi Kuo vandaag in zijn nieuwste rapport. Maar voor de echte grote vernieuwing moeten we vermoedelijk wachten tot 2022.

‘iPhone 12 krijgt nieuwe autofocus motor en LiDAR-scanner’

Met de autofocus zorgt je iPhone ervoor dat het te fotograferen object scherp in beeld staat. Door op het scherm te tikken kun je zelf de focus verleggen, maar met de autofocus doet de iPhone het meeste werk al voor jou. Met hulp van Semco, een leverancier van cameralenzen, krijgt de autofocus enkele verbeteringen.

Semco wordt vermoedelijk de leverancier van een nieuw autofocussysteem voor de 2020 iPhones. Het gaat om een zogeheten ball-based voice coil motor. Dat zou de snelheid van de autofocus moeten opvoeren. In de praktijk betekent dit dus dat de camera sneller de juiste instellingen heeft en focust op mensen en objecten. Wel levert dit mogelijk grotere lenzen op. In dummy-toestellen van de nieuwe iPhone zien we hoe die grotere lenzen eruit kunnen zien. De beelden zijn onder meer gedeeld door DetroitBORG op Instagram, die vaker correcte dummy’s in handen heeft gekregen.

De LiDAR-scanner op de iPhone kan mogelijk ook helpen bij de autofocus. Hoewel Ming-Chi Kuo daar in zijn verslag van vandaag niets over zegt, gaan er al tijden geruchten dat Apple deze scanner naar de iPhone brengt. Eerder dit voorjaar verscheen deze al op de iPad Pro 2020. Apple zou het gebruik daarvan willen benutten om camerafuncties in de iPhone verder te verbeteren.

‘Periscopische lens komt naar de iPhone in 2022’

Kuo herhaalde in zijn verslag ook een eerdere interessante voorspelling. De analist denkt nog steeds dat Apple in 2022 gebruik zal maken van een periscopische lens in de iPhone. Aan de buitenkant zie je daar niks van, maar aan de binnenkant van een periscopische cameralens zitten allerlei onderdelen verwerkt. Het licht komt binnen via de lens, waarna het direct weerkaatst wordt met een schuine spiegel. Normaal gesproken is een periscopische lens een stuk dikker, maar daar is in het platte design van de iPhone geen plek voor. Door met spiegels te werken, wordt zo de ruimte binnenin optimaal benut. Sommige concurrerende smartphones hebben al een soortgelijk systeem, waaronder Huawei en Xiaomi.

Periscopische cameralens in Xiaomi toestel.

Dat klinkt gaaf, maar wat heb je eraan? Het betekent dat je een stuk verder optisch kunt inzoomen. Momenteel ondersteunt de iPhone 11-serie tot twee keer optisch inzoomen en tien keer digitale zoom. Bij digitale zoom heb je last van van kwaliteitsverlies, omdat er wordt ingezoomd met behulp van software. Bij optisch zoomen is daar geen sprake van, met als resultaat dus mooiere ingezoomde foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2020, 12:56
Bron Bron MacRumors
Categorie Geruchten
Onderwerpen camera, iphone 12, lens
Device iPhone 12

Actuele iPhone 12 deals

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in najaar 2020 uitbrengt. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, ondersteuning voor 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.