Instagram Icoon groot

Alternatieve Instagram-apps tonen de tijdlijn niet meer; tijd voor een officiële iPad-app?

Alternatieve Instagram-apps zijn gestopt met het weergeven van je tijdlijn. De verandering was al aangekondigd, maar is nu doorgezet in de vele Instagram-apps voor iPad, Apple TV en Mac. Is het daardoor niet eens tijd voor een officiële iPad-app?

instagram_familyicons
Je hebt het misschien al gemerkt, maar er is slecht nieuws voor de alternatieve Instagram-apps die jouw tijdlijn laten zien: sinds 1 juni zijn ze gedeeltelijk gestopt met werken. Dit is vooral slecht nieuws voor mensen met een iPad, want voor Apple’s tablet is er nog steeds geen officiële Instagram-app beschikbaar.

Onofficiële Instagram-apps gestopt

Of je nu een alternatieve Instagram-app op je iPhone, iPad, Apple TV of Mac gebruikte, veel van de apps werken per 1 juni (gedeeltelijk) niet meer. Instagram kondigde de verandering in november vorig jaar al aan, maar nu is het dus zover. Start je bijvoorbeeld de iPad-app Flow op, dan zie je nu onderstaande mededeling. Ook de bekende Flipboard-app stopt met het tonen van je Instagram-feed en verwijdert op 30 juni de Instagram-tegel uit de app.

Flow voor Instagram op de iPad.

Op de Apple TV was ook een fraaie Instagram-app beschikbaar met de naam Tangent (link), maar ook die laat geen tijdlijn meer zien. Hierdoor biedt die app slechts een overzicht van je likes en je eigen profiel, al werkt ook dat momenteel nog niet helemaal lekker. De ontwikkelaar zegt wel dat dit zo snel mogelijk gefixt gaat worden, zodat de app toch nog enigszins bruikbaar wordt. Je Instagram-feed krijg je er echter niet mee terug.

Voor de Mac zijn er echter nog wel mogelijkheden. De strakke Mac-app Flume (link) heeft een update gekregen en laat nu nog wel je Instagram-feed zien, maar dit lijkt te gaan om een soort mobiele webversie. De Mac-app Grids werkt momenteel ook nog, maar voor hoe lang blijft de vraag.

Tijd voor een officiële Instagram-app op de iPad!

Het zijn vooral de iPad-gebruikers die last hebben van deze verandering. Hoewel de camera van de iPad steeds geavanceerder wordt (de camera van de 9,7-inch iPad Pro is net zo goed als van de iPhone 6s, mét LED-flitser), lijkt Instagram zich nog steeds alleen te focussen op smartphones. Hoewel je de iPhone-versie van de Instagram-app wel op je iPad kunt draaien, ziet dit er alles behalve fraai uit. Dat is dan ook niet bepaald een oplossing waar liefhebbers van mooie artistieke foto’s naar op zoek zijn.

Instagram-website op de iPad.

De beste oplossing voor iPad-gebruikers is momenteel om gebruik te maken van de website van Instagram. Deze heeft dezelfde zwart-wit uitstraling als de meest recente versie van de iPhone-app, maar ziet er wel wat uitgerekt uit. Ironisch genoeg vind je onderaan de website van Instagram een knop om de content te openen in de app, terwijl deze er voor de iPad dus helemaal niet is. Bovendien kleeft er één groot nadeel aan de website: je kunt zelf geen foto’s uploaden. Fanatieke Instagrammers zullen het daardoor moeten houden bij hun iPhone voor het optimale gebruik van Instagram.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2016, 12:08
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.