instagram-icoon

Alternatieve Instagram-apps met tijdlijnweergave straks verboden

Instagram apps van derden die het mogelijk maken om je tijdlijn in te zien, zullen binnenkort niet meer werken. De enige optie om nog je tijdlijn in te zien, is via de officiële iPhone-app en de website van Instagram.

instagram-icoonInstagram heeft een wijziging in haar beleid doorgevoerd, waardoor third-party apps waarin je je Instagram-feed kunt bekijken straks niet meer werken. Apps voor bijvoorbeeld de Mac en Apple TV zijn daardoor niet meer te gebruiken.

Apps met Instagram-feed niet meer mogelijk

Als je gebruikmaakte van een third-party Instagram-app om je tijdlijn te bekijken op bijvoorbeeld apparaten die geen officiële Instagram-app hebben, dan is er slecht nieuws. Door een wijziging in het beleid, verbiedt Instagram het ontwikkelaars om de gebruikers hun tijdlijn in te laten zien. Door dit nieuwe beleid is dit alleen nog maar mogelijk via de originele Instagram-app en via de website. Instagram is als app alleen beschikbaar voor de iPhone, iPod touch, Apple Watch en Android, waardoor andere apparaten buiten de boot vallen.

Instagram heeft ook geen eigen iPad-app, waardoor je alleen gebruik kan maken van de website of een opgeblazen iPhone-app. Er zijn de afgelopen tijd meerdere Instagram-apps verschenen, zoals Photoflow voor de Mac en Flow voor de iPad. Ook de Apple TV heeft een eigen Instagram-app in de vorm van Tangram, waardoor je je Instagram-tijdlijn op het grote scherm kan zien.

Nieuwe apps die ingediend worden moeten voldoen aan het nieuwe beleid, terwijl bestaande apps opnieuw gekeurd moeten worden. Hier hebben ze de tijd voor tot 1 juni 2016. Tot die tijd is het mogelijk om de apps te blijven gebruiken, maar na die datum is het gedaan met third-party Instagram-apps voor het lezen van je tijdlijn. Andere Instagram-apps, bijvoorbeeld voor fotobewerking, worden nog wel ondersteund. Het gaat dus enkel en alleen om apps die jouw Instagram-tijdlijn inladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2015, 17:23
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.