flipboard-magazines

Flipboard heeft moeite om te overleven

Het gaat slecht met Flipboard, de app waarmee je een persoonlijk tijdschrift van allerlei artikelen kon samenstellen. Het lukt niet om extra gebruikers en inkomstenbronnen te vinden. En dan komt er ook nog de concurrentie van Apple's Nieuws-app aan.

flipboard bladenTerwijl Apple druk bezig is met het uitrollen van de Apple Nieuws-app, gaat het minder goed met pionier Flipboard. Ooit was Flipboard hét voorbeeld voor tijdschriftenmakers die de overstap naar de iPad wilden maken. Inmiddels stappen topmensen op en is de groei eruit, zo meldt de Wall Street Journal (via Blendle).

Flipboard verscheen in juli 2010, vlak nadat de iPad op de markt kwam. Je kunt er een persoonlijk magazine van nieuwsartikelen uit verschillende bronnen mee maken, net zoals Apple’s Nieuws-app gaat werken. In 2010 werd Flipboard door Apple uitgeroepen tot de beste iPad-app van het jaar. Inmiddels lijkt de groei er bij Flipboard een beetje uit: er komen nauwelijks nog nieuwe gebruikers bij en de afgelopen drie jaar zijn er geen opvallende vernieuwingen van de app meer geweest.

Flipboard op zoek naar overname

Flipboard’s mede-oprichter Evan Doll en CTO Eric Feng stapten op, nadat eerder al het hoofd financiële zaken en diverse andere sleutelfiguren het bedrijf hadden verlaten. Investeerders zouden momenteel mede-oprichter en CEO Mike McCue onder druk zetten om meer inkomstenbronnen te zoeken of op zoek te gaan naar een bedrijf dat Flipboard wil overnemen. Er zouden al gesprekken zijn geweest met Twitter, maar die liepen op niets uit. De twee bedrijven zouden het niet eens zijn geworden over een overnameprijs, zo zeggen bronnen. Zakenbank Goldman Sachs is ondertussen bezig met zoeken naar andere potentiële overnamekandidaten, maar er lopen momenteel geen concrete gesprekken.

De kwakkelende positie van Flipboard maakt wel duidelijk dat er bij de Nieuws-app van Apple ook kans is dat het niet meteen aanslaat. De eerder uitgebrachte Kiosk voor kranten en tijdschriften is inmiddels verdwenen omdat deelnemende kranten en tijdschriften te veel waren weggestopt. Met één app waarin je alles vindt hoopt Apple dat nu te kunnen oplossen – precies het idee waarmee Flipboard vijf jaar geleden furore maakte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2015, 10:13
Categorie Apps
Onderwerpen apple nieuws, flipboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.