Eurovisie Songfestival 2024 logo

Zo maak je het Eurovisie Songfestival leuker met de iPhone en iPad

Het is weer zover: het Eurovisie Songfestival gaat beginnen! Hoe kun je een avondje Songfestival zo leuk mogelijk maken? Met deze Songfestival-apps voor je iPhone en iPad beleef je het Europese zangfestijn met nog meer plezier.

Eurovisie Songfestival 2024: de beste apps

Zoals ieder jaar zitten ook dit jaar miljoenen mensen klaar voor het Eurovisie Songfestival. Elk jaar in mei strijden Europese landen om de eerste plek met elk hun eigen liedje. In twee halve finales en een finale wordt uiteindelijk besloten wie van de 37 deelnemers er vandoor gaat met de trofee. Omdat Zweden er vorig jaar met de winst vandoor ging, wordt het festival dit jaar in het Zweedse Malmö georganiseerd. Joost Klein staat voor Nederland met zijn nummer Europapa op het Europese podium, terwijl Mustii met Before the Party’s Over meedoet voor België. Met de iPhone en iPad haal je meer uit het Eurovisie Songfestival, ook als je geen fan van het liedjesfestijn bent.

Eurovisie Songfestival 2024: waar en wanneer?

Nederland zal donderdag in de tweede halve finale als laatste optreden. Ook België doet op donderdag mee en is als twaalfde aan de beurt. Mochten Nederland en België zich door de halve finales weten te zingen (en die kans is behoorlijk groot), dan zien we ze zaterdag tijdens de finale terug. Het Eurovisie Songfestival zelf kun je kijken via NPO 1. De uitzenddata zijn als volgt:

  • Eerste halve finale: dinsdag 7 mei 2024, 21:00
  • Tweede halve finale (onder andere Nederland en België): donderdag 9 mei 2024, 21:00
  • Finale: zaterdag 11 mei 2024, 21:00

Je kan natuurlijk kijken via de televisie, maar het kan gewoon ook via de iPhone en iPad. In onze artikelen lees je alles over televisiekijken op je iPhone en iPad. We hebben ook een aparte lijst over tv-kijken op de Apple TV.

Bekijk ook

Televisiekijken op je iPhone en iPad met Nederlandse apps

Televisiekijken doe je net zo makkelijk op je iPhone en iPad, waar je maar wilt. Met deze Nederlandse apps kijk je tv, overal en op elk moment.
Bekijk ook

Televisiekijken op de Apple TV: dit zijn de mogelijkheden

Wil je televisiekijken met je Apple TV? Dat kan! Sommige apps zijn beschikbaar op de Apple TV zelf, terwijl je voor andere apps gebruik moet maken van AirPlay. Wat zijn de mogelijkheden voor televisiekijken op de Apple TV? Je leest het hier!

De officiële Eurovisie Songfestival-apps

Dit jaar is er een officiële app beschikbaar voor het Eurovisie Songfestival: de internationale versie van de organisatie zelf. Voorgaande jaren was er nog een Nederlandse variatie van de uitzendende omroep AVROTROS, maar die is dit jaar niet meer beschikbaar.

Eurovision Song Contest app

Als je je van tevoren wil verdiepen in alle deelnemers van dit jaar, dan is de officiële Eurovision app een goed uitgangspunt. De app is eenvoudig te gebruiken en biedt nuttige informatie. Met deze app word je op de hoogte gehouden van het laatste Songfestivalnieuws met allerlei foto’s en video’s en kun je achtergrondinformatie lezen over de deelnemers van dit jaar. Je kunt ook herinneringen instellen, zodat je een pushbericht krijgt zodra de uitzendingen van start gaan. Het is ook mogelijk om via de songfestival app te stemmen. Wanneer de lijnen worden geopend om te stemmen op je favoriet, kun je via de app een sms-of belstem versturen. Tot slot kun je in de app per uitzending je eigen top 10 samenstellen en deze op de socials delen.

Eurovisie Songfestival 2024 officiele app

Songfestivalmuziek beluisteren via Apple Music en Spotify

Ook de streamingdiensten besteden dit jaar weer aandacht aan het liedjesfestijn. Zowel bij Spotify als Apple Music kun je alle muziek beluisteren. Bij Apple Music luister je naar alle nummers en meer via de speciale pagina van het Eurovisiesongfestival. Spotify heeft ook een eigen afspeellijst gemaakt met alle deelnemende nummers waar je je op kunt abonneren. Er is ook een afspeellijst met alle nummers van dit jaar, maar er is ook een afspeellijst van winnaars van de afgelopen jaren.

Eurovisie Songfestival 2024 op Apple Music

Eurovisie Songfestival op X, Facebook en Instagram

Het Eurovisie Songfestival is eigenlijk het leukst als je deze volgt met sociale media. Op X (Twitter) heeft het festijn een cultstatus gekregen, al dan niet door de soms vreemde optredens en valszingende artiesten. @Eurovision is het officiële account en @Songfestival volg je voor Nederlands nieuws, maar het wordt pas veel leuker als je kijkt naar tweets met de hashtags #Eurovision, #ESC2024, #Eurovisie of #songfestival. De meest creatieve Twitteraars volgen het Songfestival op de voet en zorgen vaak voor een avond met hilarisch commentaar en grappige gifs. Over commentaar gesproken: je kunt de Nederlandse commentatoren Cornald Maas en Jacqueline Govaert volgen via respectievelijk @cornaldm en @iamjacqueline. Onze inzending volg je via zijn persoonlijke Instagram-account.

Eurovisie Songfestival 2024 op X (Twitter)

Op Facebook kun je ook alle nieuwtjes over het Songfestival volgen via het officiële Eurovision-account, al is het daar een stuk minder leuk dan via Twitter. Via TikTok krijg je bij het Eurovision-account mee wat er allemaal achter de schermen gebeurt. TikTok is een officiële partner van de organisatie, dus ze zijn daar heel erg actief. Tot slot is er nog een Instagram-account van het Songfestival die je bekijkt via deze link.

Nog meer Songfestival apps

Je kunt een avondje Songfestival nog leuker maken met onderstaande apps. Je kunt zelf punten toekennen, er een drankspelletje met vrienden van maken of een quiz doen om in de stemming te komen.

  • EurovisionGP (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 10.2+) – Fan-made app voor het Songfestival.
  • Eurovisie Quiz (Gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) – Test je kennis met deze quiz. Helaas niet bijgewerkt voor 2024.
  • My Eurovision Scoreboard (Gratis + IAP, iPhone, iOS 12.0+) – Zelf punten toekennen aan landen, waarbij je je lijstjes ook kunt vergelijken per land.
  • Eurofans Radio (Gratis, iPhone/iPad, iOS 13.0+) – Luister naar dit radiostation dat helemaal draait om het Eurovisie Songfestival.