Albert Heijn VR-app voor dino's.

Albert Heijn stapt in virtual reality met iOS-app

Albert Heijn komt met een nieuwe spaaractie, waardoor je dinosauriërs in virtual en augmented reality kunt bekijken. De te sparen kaartjes werken met de gratis iOS-app en iedere vr-bril, zodat je zelf in de wereld van de dino's stapt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Albert Heijn VR-app voor dino's.
Omdat Nederland dit jaar niet meedoet aan het EK Voetbal, heeft het voor Albert Heijn weinig zin om weer een actie met voetbalplaatjes te organiseren. Vandaar dat Nederlands grootste supermarktketen heeft gekozen voor een andere spaaractie: dino’s. Bij Albert Heijn spaar je vanaf maandag allerlei kaartjes met afgebeelde dino’s. Via de speciale AH Dino’s-app (link) komen de dinosauriërs tot leven met augmented reality en virtual reality.


Update 6 juni: Het blijkt dat je de fysieke kaarten helemaal niet nodig hebt. In onderstaande reclamefilm van Albert Heijn komen alle 20 kaartjes met VR-functies al voorbij. Je hoeft alleen op het juiste moment te pauzeren en de plaatjes te scannen met de AH Dino’s-app. De kaarten worden in de app opgeslagen. De pret van het verzamelen is daarmee ook voorbij, maar… het scheelt je wel een hoop geld aan boodschappen!

Update 6 juni, 14:30: Bovenstaande cheat was helaas van korte duur. Albert Heijn heeft de video aangepast, zodat niet meer alle kaartjes te zien zijn.

Dino’s in virtual reality

Met de app scan je één van de twintig speciale kaartjes, waarna je ze over je eigen tafel kunt laten lopen via augmented reality. Je vindt er bovendien allerlei informatie over de dinosauriërs en dankzij samenwerking met bioloog Freek Vonk (waar Albert Heijn al eerder mee samenwerkte) kom je meer te weten. Je maakt met de app ook foto’s van de prehistorische dieren die je daarna kunt delen.

De app werkt ook met allerlei soorten vr-brillen, zodat je letterlijk in de wereld van de dinosauriërs kunt stappen. Hierdoor kom je op een leerzame manier meer te weten over de geschiedenis van deze bijzondere dieren. Je wordt hierbij wederom begeleid door de enthousiasmerende Freek, maar je kunt natuurlijk ook het geluid van je telefoon uitzetten. Albert Heijn brengt zelf twee vr-brillen uit, namelijk een kartonnen en een plastic versie. De app werkt echter met elke andere vr-bril waar je je telefoon in kunt plaatsen.

Dino-app van Albert Heijn.

De spaaractie begint op 6 juni en loopt door tot en met 3 juli. In totaal zijn er 160 verschillende kaartjes te sparen, waarvan er twintig met de app samenwerken in augmented en virtual reality. De app zelf is helemaal gratis te downloaden en werkt met zowel de iPhone als iPad.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 06 juni: Informatie over cheat toegevoegd, waarbij je de 20 VR-kaarten kunt bekijken zonder de kaarten te verzamelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2016, 14:35
Categorie Apps
Onderwerpen albert heijn, dieren, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.