Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
IKEA Pilskott led plafondlamp zwart

Bij deze IKEA Pilskott-verlichting zitten de slimme lampen er al in

IKEA Pilskott is een nieuwe serie lampen van de Zweedse meubelgigant. Het bijzondere is dat de slimme lampen al standaard in de armaturen zitten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als je op de lampenafdeling van IKEA loopt, zijn er weinig armaturen waar de slimme lamp al is ingebouwd. Dergelijke lampen verwacht je vooral bij Philips Hue. Nu brengt IKEA echter de Pilskott uit, een staande en hangende lamp met ingebouwde lamp die met Zigbee en met IKEA Home Smart werkt, zodat je ze met HomeKit kunt aansturen, als je over de IKEA Tradfri hub beschikt. Ze kosten 79,95 euro per stuk en zien er behoorlijk strak uit qua design.

IKEA Pilskott plafondlamp

De hanglamp is bijvoorbeeld geschikt voor boven de eettafel. Er zit een kleine knik in de aluminium behuizing, die het uiterlijk wat speelser maakt. Hij is 97 centimeter lang en kan met een maximale helderheid van 1.100 Lumen stralen. Het verbruik is maximaal 16,5 Watt. Dit is geen lamp waarbij je verschillende kleuren kunt instellen; wel kun je de lamp dimmen om de verlichting aan te passen aan de activiteit. De ingebouwde ledlamp kan niet worden vervangen. Een klant meldt dat de dimmer gaat zoemen of piepen bij gebruik. Dit geluid klinkt continu. Na omruilen bleek de tweede lamp hetzelfde probleem te hebben. Let hier dus op, als je de lamp hebt hangen.

IKEA Pilskott plafondlamp

IKEA Pilskott staande lamp

De staande lamp van IKEA doet wel wat denken aan de Hue Signe, maar dan in een dubbele variant in de vorm van een U. Deze doet meer dienst als sfeerlicht in de hoek. Ook hier kun je de verlichting draadloos dimmen met de IKEA Home Smart-app, de TRÅDFRI afstandsbediening, Philips Hue of HomeKit. De voet is gemaakt van een blok beton, dat is gelakt. De U-vorm bestaat uit geanodiseerd aluminium met een antiverblinder uit kunststof. Ook hier is de kleur niet aanpasbaar, zelfs niet in wittinten.

IKEA Pilskott staande lamp

De lamp levert maximaal 700 Lumen en heeft een maximaal verbruik van 14,5 Watt. Hij is 112 cm hoog en 30 cm breed terwijl het vaste snoer een lengte van 2 meter heeft. Dit is in feite een lightstrip die in een metalen huls is geplakt. Maar daar is de prijs dan ook naar: ook deze is nog geen 80 euro.

IKEA Pilskott montage

Ook hier meldt IKEA dat de lamp nooit hoeft te worden vervangen, maar als je wilt zou je er natuurlijk een andere lichtslang in kunt plakken, eentje die wel in kleur is.

Bekijk ook

Meteen sfeer: dit zijn de beste ledstrips met HomeKit

Met een ledstrip of lichtslang kun je gemakkelijk meer sfeer in je huis brengen. In deze gids vertellen wij je over de beste lichtslangen en lightstrips voor binnenshuis en buiten. We geven daarbij voorrang aan ledstrips met HomeKit, omdat je die het makkelijkst met je Apple-apparatuur kunt aansturen. Ideaal voor wat sfeer, ongeacht het seizoen!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.