IKEA Tradfri lampen en HomeKit

HomeSpy verklapt alle details van je HomeKit-apparaten

Laat ook zien welke apparaten niet werken

HomeSpy is een nieuwe app voor mensen die HomeKit gebruiken. De app is bedoeld voor ontwikkelaars en is dan ook wat meer technisch van insteek.

HomeSpy weet alles van je HomeKit-installatie

Met HomeSpy kun je allerlei info uit je HomeKit-apparaten halen. Je kunt op basis van Zones, Rooms en Bridges kijken wat je zoal in huis hebt staan, welke versie het is en welke firmware erop staat. Dit kan erg praktisch zijn als je in de winkel staat en je afvraagt of je een bepaald accessoire al hebt en of je recent nog de firmware hebt bijgewerkt. Zoals de naam al aangeeft: een spion voor je HomeKit-accessoires. HomeSpy weet bijna alles: ook welke accessoires onbereikbaar zijn en welke kamers niet zijn toegewezen aan een zone. Het indelen zul je met een andere app moeten doen.

Bij elk apparaat zie je uitgebreide informatie, veel meer dan je in de Woning-app of in HomeKit-apps van anderen kunt zien. Functioneert iets niet, dan kan deze app erg goed van pas komen. Via het huissymbool linksboven wissel je tussen je verschillende HomeKit-huizen en met het vernieuwsymbooltje rechtsboven kun je verschillende views in beeld krijgen, bijvoorbeeld een lijst met niet-functionerende accessoires.

HomeSpy screenshots

Nog niet helemaal af
Helemaal perfect werkt de app nog niet. Zo lukte het ons niet om de lijst met Bridges te openen; de app crashte. Omdat het een gratis app is die door een kleine zelfstandige ontwikkelaar wordt gemaakt, vinden we dat niet zo erg. De app heeft nog genoeg andere interessante info te bieden om ‘m toch eens te proberen. Bovendien is ontwikkelaar Chris Peel actief met zijn app bezig en staat open voor suggesties.

HomeSpy screenshots

Mocht je problemen hebben met je HomeKit-apparaten of gewoon wat meer zicht willen hebben hoeveel apparaten, kamers en zones je nu eigenlijk hebt, dan is dit een erg handige (en confronterende!) app. Was je je bewust dat je zóveel slimme apparaten in huis hebt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2020, 8:23
Bron Bron iPhone-ticker
Categorie Apps
Onderwerp homekit

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.