Google Maps-banner

Zo kun je kaarten van Google Maps offline bewaren

Google Maps heeft de mogelijkheid om kaarten offline te bewaren. Handig als je ergens heen moet en geen internet hebt. Dit is hoe je kaarten offline bewaard.

Je kunt de kaarten van Google Maps ook offline bewaren. Zo kun je ook zonder internet zien waar je heen moet. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Google Maps-banner

Google Maps offline kaarten bewaren

Wil je een kaart offline gebruiken op je iPhone, iPad of iPod touch, dan heb je wel een internetverbinding nodig op het moment dat je de kaart op wilt slaan. Zorg dus dat je de kaart hebt gedownload voor je van huis weg gaat. Dit doe je als volgt:

 1. Open Google Maps.
 2. Zoek naar de plaats die je offline wilt bewaren.
 3. Tik onderaan op het resultaat (start geen routebeschrijving).
 4. Klik op Downloaden.
 5. Pas de grootte van het gebied aan door in of uit te zoomen.
 6. Klik op de knop Downloaden als je tevreden bent en geef een naam voor de kaart. Er wordt ook aangegeven hoe groot de download ongeveer is.

Kaart downloaden in Google Maps.

Na het downloaden is de kaart dertig dagen offline beschikbaar in de app en te gebruiken door naar de plek te navigeren. Wil je al je offline gebieden bekijken, open Google Maps, tik op de menuknop linksboven en tik op Offline gebieden.

Offline kaarten weer verwijderen

Als je een gedownloade kaart niet meer nodig hebt of opslagruimte wil vrijmaken, kun je een kaart weer verwijderen. Dit doe je als volgt:

 1. Open Google Maps op je iDevice.
 2. Tik linksboven op de menuknop.
 3. Open Offline gebieden.
 4. Open het gedownloade gebied en tik op Verwijderen.

Offline kaart bijwerken in Google Maps.

Offline kaarten bijwerken

Als je het idee hebt dat de info in het gedownloade gebied niet meer recent is, kun je de kaart ook bijwerken. Doe hiervoor het volgende:

 1. Open Google Maps.
 2. Tik linksboven op de menuknop.
 3. Tik op Offline gebieden.
 4. Selecteer de te updaten kaart en tik op Updaten.

Instellingen voor offline kaarten

Tot slot is het nog mogelijk om enkele instellingen aan te passen voor het downloaden van kaarten. Zo kun je kiezen of ze automatisch bijgewerkt moeten worden of dat je ze ook via een mobiel netwerk kunt downloaden. Volg onderstaande stappen:

 1. Open Google Maps.
 2. Tik linksboven op de menuknop.
 3. Tik op Offline gebieden.
 4. Selecteer het tandwiel rechtsboven. Je hebt twee opties: Offline gebieden updaten (Automatisch of Handmatig) en Wanneer offline gebieden downloaden (Alleen via wifi of Via wifi of mobiel netwerk).

Instellingen voor offline kaart in Google Maps.

Hou er dus wel rekening mee dat het downloaden van kaarten via je mobiele netwerk veel data verbruikt. Wil je er zeker van zijn dat je niet buiten je bundel komt, download de kaarten dan alleen via een Wi-Fi-netwerk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2017
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, offline