Google Chrome als standaardbrowser op iPhone.

Google Chrome nu als standaardbrowser in te stellen in iOS 14

Dankzij een update van Google Chrome op iOS, kun je de browser nu als standaard instellen in iOS 14. Je bent daarom niet meer gebonden aan Safari.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eén van de vernieuwingen in iOS 14 is dat je een standaardbrowser en -mail-app kan instellen. Het voordeel hiervan is dat een linkje naar een website of het aanmaken van een nieuwe mail meteen gebeurt via de door jouw gekozen app. Gebruikers met iOS 14 kunnen vanaf nu de Chrome-browser op iOS als standaard instellen, zo is ontdekt op Reddit.

Chrome als standaardbrowser op iPhone en iPad

Na het downloaden van de nieuwste versie van Chrome in de App Store, vind je in de appinstellingen een optie om de standaardbrowser te kiezen. Hou er wel rekening mee dat je dus nu nog de beta van iOS 14 moet hebben, maar het werkt later dit jaar voor iedereen zodra iOS 14 officieel uit is. Voor Google Chrome heb je géén beta nodig: het werkt nu al met de versie die voor iedereen in de App Store staat (versie 85.0.4183.109).

Lees hier hoe je Chrome als standaardbrowser kunt instellen in iOS 14.

Bekijk ook

Zelf de standaardbrowser kiezen op iPhone en iPad: zo werkt het

Zit je altijd vast aan Safari? Welnee! Je kunt op de iPhone en iPad zelf een standaardbrowser kiezen. Ga voortaan internetten met Chrome, Edge of een andere browser. Ze openen automatisch als je op een linkje klikt.

Heb je de nieuwste versie van Google Chrome op je iPhone of iPad met iOS 14? Doe dan het volgende:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Blader naar Chrome, onderaan in het rijtje van geïnstalleerde apps.
  3. Tik op de knop Standaard browserapp.
  4. Standaard is Safari geselecteerd. Vink nu Chrome aan.

Google Chrome als standaardbrowser instellen op iPhone.

Krijg je in het vervolg van iemand een linkje doorgestuurd via WhatsApp, iMessage, e-mail of op een andere manier? Dan wordt meteen Google Chrome geopend zodra je op de link tikt. Je hebt dan dus Safari niet meer nodig. De eerste keer krijg je een pop-up waarin staat dat de desbetreffende app (zoals Berichten) Google Chrome wil openen. Deze melding verschijnt alleen de eerste keer.

Google Chrome openen via iMessage door standaardbrowser.

Het instellen van Google Chrome als standaardbrowser komt vooral van pas als je de browser ook gebruikt op je Mac of op je Windows-pc. Zeker voor de groep Windows-gebruikers met een iPhone komt het van pas, omdat Safari niet (meer) beschikbaar is voor Windows.

Een website op het beginscherm zetten moet nog altijd via Safari. Helaas wordt een website die je opent vanaf een snelkoppeling op het beginscherm nog altijd via Safari geopend, zelfs als je Chrome als standaardbrowser ingesteld hebt.

Binnenkort nog meer browsers en mail-apps als standaard
Google Chrome is nu nog de enige browserapp die je als standaard in kan stellen. We verwachten dat andere browser zoals Firefox binnenkort ook als standaard te selecteren zijn. Dat geldt ook voor mailapps, zoals Spark. Deze apps zijn momenteel nog niet bijgewerkt voor iOS 14, maar de benodigde app-updates verschijnen mogelijk zodra iOS 14 voor iedereen beschikbaar is. We verwachten iOS 14 later deze maand. Meer daarover lees je in ons artikel over de releasedatum van iOS 14.

Bekijk ook

De datum is bekend: release iOS 14 en watchOS 7 gepland voor 16 september

Wanneer komt iOS 14? Komt de update dit jaar later dan normaal? Kun jij binnenkort Big Sur installeren? En wat is de datum voor iPadOS 14? Apple heeft tijdens het september-event alvast wat data bekendgemaakt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 11 september: Versienummer van Chrome-app toegevoegd. Ook is een opmerking toegevoegd over de snelkoppelingen naar websites vanaf het beginscherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 september 2020 om 8:20
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
Software
iOS 14

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.