iOS 14 Beta (versie 2)

Publieke beta iOS 14 nu beschikbaar voor iedereen die wil meehelpen testen

We zitten weer middenin de zomer, dus dat betekent maar één ding: een nieuwe ronde iOS-beta's! De nieuwste beta van iOS 14 staat nu klaar voor ontwikkelaars en publieke testers, zodat alle nieuwe functies getest kan worden. In dit artikel lees je alles over de beta van iOS 14.

Tijdens de WWDC 2020-presentatie heeft Apple eindelijk iOS 14 officieel uit de doeken gedaan. Dat betekent dat nu de testers aan zet zijn om bugs te ontdekken, apps op hun werking te controleren en nog veel meer. Alles met als doel om ervoor te zorgen dat iOS 14 zo stabiel mogelijk is zodra de update later dit jaar beschikbaar komt. Allereerst is het de beurt aan geregistreerde ontwikkelaars, die de iOS 14 beta op hun testtoestel kunnen zetten. We praten je in dit artikel bij over de iOS 14-beta, zoals de stappen die nodig zijn om te installeren en welke beta’s er allemaal verschenen zijn.

Meest recente iOS 14 Beta

iOS 14 Publieke Beta 1

9 juli 2020 – De eerste publieke beta van iOS 14 is beschikbaar, twee dagen na de tweede beta voor ontwikkelaars. Hoe je meedoet aan de publieke beta van iOS lees je elders op onze site.

Er zijn al diverse nieuwe ontdekkingen gedaan, die we in het artikel Deze verbeteringen zitten in iOS 14 beta 2 voor je op een rijtje zetten.

iOS 14 Beta (versie 2)

iOS 14 beta downloaden voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Daar vind je het juiste betaprofiel om op je iPhone te installeren. Doorgaans zijn er twee manieren voor het installeren van de update. Je kan het zogenaamde Restore Image downloaden en die vervolgens via de Finder op de Mac of iTunes op Windows op je iPhone zetten. Een andere manier is door het juiste betaprofiel te downloaden en de beta over-the-air te installeren. Vorig jaar koos Apple in eerste instantie alleen voor de eerste optie en mogelijk is dat nu ook het geval.

Wanneer verschijnt de publieke beta?

De publieke beta is nú beschikbaar! Het installeren van de publieke beta van iOS volgt meestal zo’n twee à drie weken na de eerste beta voor ontwikkelaars.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iOS 14 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 14-beta’s. We verwachten iOS 14 in september of oktober 2020.

  • iOS 14 Publieke Beta 1: 9 juli 2020 (verschenen)
  • iOS 14 Beta 2: 7 juli 2020 (verschenen)
  • iOS 14 Beta 1: 22 juni 2020 (verschenen)
  • iOS 14 definitief: september of oktober 2020

Over iOS 14
iOS 14 is de nieuwste update voor de iPhone en iPod touch. iOS 14 brengt heel veel verbeteringen, verbeterde prestaties en een vernieuwd ontwerp. Zo kun je widgets op je beginscherm zetten, is er een nieuw overzicht genaamd de App Library en nog veel meer. Apple kondigde iOS 14 aan tijdens de WWDC 2020 en brengt de definitieve versie in het najaar uit, samen met de 2020 iPhones. Wil je meer weten wat er nieuw is in iOS 14, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 14 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 09 juli, 19:18: De eerste publieke beta is er.
  • 2020 - 07 juli, 19:07: De tweede beta staat nu voor je klaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2020, 19:29
Categorie iOS
Onderwerpen iOS 14, ios-beta
Software iOS 14

iOS 14

iOS 14 is de aankomende grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 beschikbaar komt. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2020. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.