Standaardbrowser aanpassen

Andere standaardbrowser instellen in iOS 14

Chrome, Edge of DuckDuckGo?

Vanaf iOS 14 is het mogelijk om een andere standaardbrowser in te stellen op je iPhone of iPad. Kies voortaan Chrome, Edge of een andere browser voor het openen van webpagina's vanuit andere apps.

Met iOS 14 wordt het mogelijk om de standaardbrowser te wijzigen. In plaats van Safari heb je nu meer opties, zoals Google Chrome, Microsoft Edge, DuckDuckGo of Mozilla Firefox. Als je op een linkje klikt vanuit een andere app, zoals een chatbericht of e-mail, dan zal niet langer Safari openen maar de browser die je als nieuwe standaard hebt ingesteld. In de stappen hieronder lees je hoe dit werkt. Daarnaast is het in iOS 14 mogelijk om de standaard mailapp aan te passen.

Standaardbrowser wijzigen op iPhone en iPad

Zo kun je de standaardbrowser aanpassen:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar de browserapp die je als standaard wil (Chrome, Edge, DuckDuckGo) en tik op Standaard browserapp.
  3. Kies een van de getoonde browsers

Als je eenmaal een andere standaardbrowser ingesteld hebt, kun je ook naar Instellingen > Safari om een andere browser te kiezen.

Standaardbrowser iPhone

Om Chrome, Edge of een van de andere opties te kunnen instellen moet je de betreffende app wel geïnstalleerd hebben. Gaandeweg zal de lijst zich verder uitbreiden, als meer ontwikkelaars hun browsers geschikt maken.

Let op, dat bij app-updates de standaardbrowser automatisch weer teruggezet kan worden naar Safari. Je zult bij een update van je favoriete browser (bijvoorbeeld Edge) dus even moeten controleren of nog steeds de juiste voorkeursbrowser is ingesteld.

Standaardbrowser aanpassen iPhone

Wil je overstappen naar een andere browser, dan wil je misschien je bladwijzers en andere voorkeuren meenemen. Dit kun je het beste op de desktop doen. Apple heeft hiervoor een instructie beschikbaar.

Overigens moeten alle browsers op de iPhone en iPad gebruik maken van de WebKit-engine van Safari, waardoor ze vrijwel allemaal hetzelfde werken. Maar er kunnen wel bepaalde functies in zitten die ervoor zorgen dat je liever een andere gebruikt.

Meer tips voor de Safari-browser
Hier vind je meer Safari-tips voor je iPhone en iPad:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2020
Categorieën Basisfuncties, Internet
Onderwerpen browser, webbrowser