duckduckgo instellen feature

Reacties voor: DuckDuckGo wilde standaard privézoekmachine op de iPhone worden, totdat…

De invloed van Google is groot
De makers van zoekmachine DuckDuckGo waren in gesprek met Apple om de standaard privézoekmachine op de iPhone te worden. Maar de gesprekken zouden zijn stukgelopen door bemoeienis van Google.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Volgens twee van mijn contacten, wat strookt met mijn eigen bevindingen, zijn er nog drie andere redenen: meer technische. Ik zal ze simpel proberen uit te leggen.

    1. DuckDuckGo is niet bereikbaar via IPv6: moderne internetverbindingen. Niet alleen voldoen ze daarbij niet aan de eisen zoals door Apple gesteld in 2016, maar ook zijn ze hiermee niet bereikbaar op IPv6-only netwerken, zoals steeds meer in Azië het geval is bij nieuwe internetaansluitingen.
    2. Het domein van DuckDuckGo heeft geen DNSSEC-beveiliging, wat o.a. spoofing in de hand kan werken op onbetrouwbare netwerken.
    3. Hun webservers maken gebruik van verouderde, uit te faseren encryptiesleutels, wat tegen de aanbevelingen van de EU (en overigens ook NCSC) in gaat.

    Ook de testresultaten op internet.nl bevestigen dit: https://internet.nl/site/duckduckgo.com/2375155/

    In de onderhandelingen stond vanwege deze concreet controleerbare technische gebreken DuckDuckGo in een nog minder sterke positie.

  2. @Hans van Eijsden: Dat maakt mijn kijk op DuckDuckGo heel anders.
    Dankjewel voor de duidelijke uitleg.

  3. Dat d8 ik ook ik d8 dat eend veel beter was bedankt voor de uitleg raar hoor

  4. ik ben geen fan van google maar soms zijn dingen niet te verbeteren zoals het zoeken. Ik kan met duckduck heel vaak dingen niet vinden en bij google direct eerste hit…

    dus ik ben blij dat dit mislukt is. tenzij aanpassen altijd een optie is, vind ik eigenlijk alles wel best. google is voor zoeken nr 1…

  5. Het gaat natuurlijk om heel veel geld. Google ga je niet zo makkelijk verslaan.

  6. Gebruik al jaren duckduckgo als standaard zoekmachine op mijn iPhone iPad en Mac via Safari. Werkt prima, zoekresultaten zijn goed. Met Google soms een iets andere volgorde van vergelijkbare resultaten, maar met meer advertenties. Bedenk dat de algoritmes ook bepalen wat je op de eerste pagina ziet. Geen Google voor mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.