Cell Phone Call Recorder laat je iPhone-telefoongesprekken opnemen

Met de Cell Phone Call Recorder kun je een iPhone-telefoongesprek opnamen en later weer beluisteren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Cell Phone Call RecorderDoor de Cell Phone Call Recorder aan te sluiten op de geluidspoort van je iPhone, kun je een telefoongesprek opnemen en later terugluisteren. Het apparaatje heeft een opslag van 4GB, waardoor er volgens de makers 144 uur aan gesprekstijd mee opgeslagen kan worden. Dat is handig, maar kijk even uit met de koop van het apparaatje: in Nederland mag je immers niet zomaar een telefoongesprek met een ander opnemen.

De Cell Phone Call Recorder hangt boven de luidspreker die je gebruikt tijdens het telefoneren en laat je hetzelfde horen via de geluidspoort van je iPhone. Hierdoor werkt het accessoire niet ideaal met de iPhone 5: deze iPhone heeft immers een geluidspoort op de onderkant in plaats van de bovenkant. Je kunt de iPhone wellicht ondersteboven houden, maar dan bevindt je mond zich ver van de microfoon.

Het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) zegt het volgende over het opnemen van telefoongesprekken als bedrijf:

Het opnemen van telefoongesprekken is slechts toegestaan als het noodzakelijk is voor de behartiging van uw gerechtvaardigd belang. U dient een privacytoets uit te voeren. Dit betekent dat u de belangen en rechten van de werknemers dient af te wegen tegen uw belang bij het opnemen van telefoongesprekken. Deze belangenafweging moet u kunnen verantwoorden tegenover de werknemers, de ondernemingsraad (OR) en eventueel het CBP of de rechter.

Op de site van het college vind je een uitgebreidere uitleg, die verschillende situaties uitlegt. Het kan als gewone gebruiker hoe dan ook geen kwaad om degene die je belt te vragen of je het gesprek mag opnemen. Er is geen verbod op het opnemen van een gesprek, maar bepaalde voorwaarden zijn wel van toepassing in specifieke situaties.

De Cell Phone Call Recorder kost een aardige smak geld voor een simpel opname-apparaat: hij wordt verkocht voor 134 dollar, omgerekend dik 100 euro. Er zijn microfoons die voor een veel lager bedrag een alternatief bieden, maar dan heb je ook nog een apart opname-apparaat nodig. Voordeel van de Cell Phone Call Recorder is dat je hem overal, zonder extra hulpmiddelen kunt gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2013, 17:13
Categorie Accessoires
Onderwerp telefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.