siri nederlands hand

Siri: bellen en telefoonfuncties gebruiken

Je kunt op de iPhone Siri vragen om iemand te bellen. Dat is erg handig, want zo hoef je onderweg niet je handen van het stuur te halen.

Siri kan heel veel. Je kan er apps mee openen. Weetjes op Wikipedia mee opzoeken. De persoonlijke assistent van iOS kan zelfs grapjes maken. Maar een van de meest praktische functies is de mogelijkheid om iemand op te bellen. Zo kun je handsfree iemand bereiken wanneer je in de auto of op de fiets zit. In dit artikel leggen we uit hoe je met Siri kunt bellen en telefoonfuncties gebruiken.

Bellen met Siri

Iemand bellen is heel gemakkelijk: zeg gewoon tegen Siri ‘Bel (Naam van de persoon)’. Siri zal meteen bellen als je de volledige naam duidelijk uitspreekt. Als Siri twijfelt, bijvoorbeeld omdat er meerdere personen met dezelfde naam in je adresboek staan, vraagt de functie wie je precies bedoelt. Als je van een persoon meerdere nummers hebt, dan moet je Siri ook vertellen welk nummer je precies bedoelt. Dit is gemakkelijker als je in adresboek de nummers goed gecategoriseerd hebt. Je kunt nummers bijvoorbeeld categoriseren als ‘thuis, ‘mobiel’, ‘werk’ en ‘hoofdnummer’. Als je wilt dat Siri altijd in één keer belt, moet je een commando zoals ‘Bel Gonny van der Zwaag Thuis’ uitspreken.

Siri bellen en FaceTimen.

FaceTime-bellen met Siri

Als je tegen Siri ‘Bel (naam persoon) met FaceTime’ zegt, start Siri FaceTime op voor een videogesprek. Hiervoor zoekt Siri in het adresboek naar een nummer of e-maildres dat gekoppeld is aan FaceTime, zodat je daadwerkelijk met elkaar kunt videobellen. Heeft die persoon geen e-mailadres of telefoonnummer dat gekoppeld is aan FaceTime? Dan mislukt het gesprek. Siri kan namelijk niet vooraf zien of het gesprek gaat lukken.

Bekijk je belgeschiedenis met Siri

Wil je snel bekijken hoeveel telefoongesprekken je de afgelopen tijd hebt gehad? Dat kan door Siri vragen te stellen zoals ‘Welke oproepen heb ik?’, ‘Hoeveel oproepen heb ik?’ en ‘Wat is mijn belgeschiedenis?’. Je krijgt dan maximaal 25 gesprekken te zien die je de afgelopen tijd hebt gevoerd. Als de iPhone nog niet ontgrendeld is, krijg je slechts één gesprek te zien.

Belgeschiedenis en voicemail opvragen met Siri.

Gemiste gesprekken en voicemail controleren met Siri

Als je Siri vraagt ‘Heb ik gemiste gesprekken?’ Dan krijg je een lijst te zien van alle mensen die je geprobeerd hebben te bellen. Vanuit deze lijst kun je ook direct een contactpersoon aantikken, waarna hij of zij gebeld wordt. Met ‘Check voicemail’ kun je bovendien controleren of je nog berichtjes hebt in je voicemailbox.

Je kunt Siri ook gebruiken om te mailen en berichten te sturen. Meer over het gebruik van Siri voor mails en berichten, lees je in onderstaande tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen bellen, siri, telefoon