Instagram Live Stories op de iPhone.

Livestreamen op Instagram: zo werkt Instagram Live Stories

Met Instagram Live Stories kun je livestreamen op Instagram. We leggen je uit hoe het werkt en welke mogelijkheden deze functie allemaal biedt.

Wat is Instagram Live Stories?

Instagram is al lang niet meer de app waarmee je foto’s van een mooi filtertje voorziet. De app is de laatste jaren uitgegroeid tot een sociaal netwerk waar je foto’s, video’s en Instagram Stories op kunt delen en waarmee je kunt chatten met je vrienden. Ook is het mogelijk om een livestream de starten via Instagram, zodat je vrienden live kunnen meekijken met wat je aan het doen bent. Deze functie heet Instagram Live Stories.

Instagram Live Stories maken

Instagram heeft er bij Live Stories voor gekozen om livestreams onderdeel te maken van Instagram Stories. Dat betekent dat je de livestreams van anderen kunt bekijken in hun lijstje Stories. Ook het starten van een Live Story doe je op dezelfde plek als waar je een gewone Story maakt.

Instagram Live Stories: een live-uitzending starten

Instagram livestream starten

Het starten van een livestream in Instagram werkt als volgt:

  1. Swipe vanaf je Instagram-timeline naar links om de camera te openen.
  2. De camera opent dan in de stand Normaal. Door één keer naar links te swipen ga je naar de Live-stand.
  3. Klik op Livevideo starten om je stream te beginnen. Op dat moment controleert Instagram je verbinding en telt hij vervolgens af voordat het livestreamen begint.
  4. Je vrienden die pushberichten hebben aanstaan, krijgen een bericht dat je aan het streamen bent. Ook verschijn je bij mensen bovenaan hun timeline vooraan in de lijst met Stories met daarbij het label Live.

Als je wilt stoppen met livestreamen, dan klik je rechtshoven op Beëindigen. Nadat je deze actie hebt bevestigd, stopt je stream. In het scherm dat je dan ziet, krijg je zien wie je uitzending allemaal hebben bekeken. Tevens kun je Live Story als video exporteren met de optie ‘Opslaan’ rechtsboven en kun je met schuifje onder in beeld bepalen of vrienden je Live Story de komende 24 uur mogen terugkijken als onderdeel van je Story.

Goed om te weten: als je je account niet hebt afgeschermd zijn je Instagram Live Stories zichtbaar zijn voor iedereen. Ze kunnen dus ook verschijnen in de sectie Verkennen van Instagram of opduiken in de zoekfunctie.

Contact met je kijkers
Terwijl je aan het streamen bent, zie je linksboven naast het live-icoontje hoeveel kijkers je op dat moment hebt. Onder beeld zie je wie dat zijn, want je krijgt een melding zodra iemand begint met kijken. In diezelfde lijst komen de reacties binnen.

Instagram Live Stories: contact met kijkers

Als kijker van een livestream kun je namelijk reageren door onderin beeld een reactie in te voeren. Deze reacties zijn zichtbaar voor alle kijkers. Je kunt als maker reacties vastzetten door er lang op te tikken. Een andere manier van reageren op een Live Story is via het hartje rechts onderin. Hier kun je zo vaak op klikken als je wilt.

Wil je als makers geen reacties op je uitzending ontvangen? Klik op de drie bolletjes naast de tekstbalk met ‘Reageren’ en klik vervolgens op Reacties uitschakelen. Heb je trefwoordenfilters met bijvoorbeeld scheldwoorden ingesteld om reacties te verwijderen, dan worden die ook toegepast op de reacties op je Live Story.

Wil je meer Instagram-tips, kijk dan in ons overzicht. Of bekijk onze uitleg Instagram met alle mogelijkheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2018
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, live uitzenden, livestream

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram