iphone-telefoon-icoon

Gesprek in de wacht zetten op iPhone

Je kunt op de iPhone een gesprek in de wachtstand zetten, zodat je even ruggespraak kunt houden. Deze tip legt uit hoe je even kunt overleggen met mensen in dezelfde ruimte, zonder dat de gesprekspartner aan de andere kant van de lijn kan meeluisteren.

In iOS 7 is het in de wacht zetten van een telefoongesprek veranderd. Tijdens een gesprek zie je niet langer de knop ‘Wacht’, maar is de wachtfunctie iets meer verborgen. We leggen in deze tip uit hoe je een telefoongesprek alsnog in de wacht kunt zetten.

Het in de wacht zetten van een gesprek werkt als volgt:

  1. Start een telefoongesprek. In de afbeeldingen hieronder hebben we een voicemailgesprek als voorbeeld genomen.
  2. Door eenmaal kort op de knop ‘Geluid uit’ te drukken kun je tijdelijk de microfoon uitzetten, zodat de gesprekspartner niet kan meeluisteren.
  3. Wil je het gesprek in de wacht zetten, dan druk je iets langer op de knop ‘Geluid uit’. De tekst onder de knop verandert nu in ‘Wacht’.
  4. De iPhone stopt de lopende gesprekken en de persoon aan de andere kant van de lijn krijgt een muziekje te horen (dit werkt niet op alle telecomnetwerken). Eventueel krijgt de gesprekspartner ook een gesproken melding dat het gesprek in de wacht staat.

gesprek in wacht zetten 2 gesprek in wacht zetten 1

Lees ook over de andere mogelijkheden op het telefoonscherm: Ruggespraak, tweede gesprek en conferentiegesprek op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerp telefoon