Bellen met iPhone

Telefoonnummers blokkeren op de iPhone (ook anonieme nummers)

Je hoeft niet iedereen te spreken
Op de iPhone kun je ongewenste bellers blokkeren. Dit kunnen bekenden zijn waar je geen contact meer mee wilt hebben, maar ook anonieme bellers en spambellers. In dit artikel leggen we uit hoe het blokkeren van ongewenste telefoonnummers werkt.

Ongewenste bellers blokkeren

Het blokkeren van telefoonnummers is handig als iemand je telkens probeert te bellen en je er langzamerhand genoeg van krijgt. Of erger nog: als je last hebt van een stalker. Hieronder lees je hoe je bekende of anonieme nummers kunt blokkeren.

Bekende telefoonnummers blokkeren

We beginnen bij het simpelweg blokkeren van telefoonnummers. Het kan op meerdere manieren, afhankelijk van het feit of je de persoon in je contactenlijst hebt opgeslagen.

Telefoonnummers blokkeren uit je contactenlijst

Eerst leggen we uit hoe je mensen blokkeert die al in je contactenlijst staan. Blokkeren betekent dat je ook geen iMessages of FaceTime-berichten van deze persoon meer ontvangt. We hebben hierover een aparte tip, namelijk het blokkeren van contacten voor iMessage en FaceTime. Zo ga je te werk:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Ga naar Telefoon > Geblokkeerde contacten.
  3. Tik op Voeg toe.
  4. Selecteer de betreffende contactpersoon.

Telefoonnummer blokkeren op iPhone

Deze beller wordt voortaan automatisch naar je voicemail gestuurd, dus het zal voor de geblokkeerde persoon niet direct duidelijk zijn dat je deze persoon hebt geblokkeerd.

Telefoonnummers blokkeren die niet in je contactenlijst staan

Heb je een ongewenst telefoontje binnengekregen van een persoon die je niet kent, dan kun je deze ook blokkeren via de lijst met recente telefoongesprekken. De persoon in kwestie moet dan niet anoniem hebben gebeld. Het werkt als volgt:

  1. Open de Telefoon-app op je iPhone en ga naar het Recent-tabblad.
  2. Tik op het i-symbool naast het telefoonnummer in kwestie.
  3. Blader omlaag en kies Blokkeer deze beller. Deze persoon hoeft dus niet in je contactenlijst te staan.

Ongewenste telefoonnummers blokkeren

Anonieme bellers blokkeren

Zoals je hierboven kunt zien, werkt het blokkeren van telefoonnummers niet bij anonieme bellers. Logisch ook, want de iPhone weet niet welk telefoonnummer is gebruikt. Toch is er een oplossing om anonieme bellers buiten de deur te houden: je kunt ze automatisch doorsturen naar voicemail zodat je er minder last van hebt.

De functie om nummers automatisch stil te houden staat niet standaard aan, dus je zult hiervoor zelf de schakelaar moeten omzetten via Instellingen > Telefoon > Houd onbekende bellers stil. Dit geldt zowel voor anonieme nummers als voor telefoonnummers van mensen waar je nog nooit contact mee hebt gehad. Dit wordt op een intelligente manier bepaald: de iPhone kijkt in de Telefoon-app, Mail, iMessage en dergelijke om te kijken of je de persoon mogelijk kent. Is dat niet het geval, dan zal de iPhone niet overgaan en wordt de beller meteen doorgestuurd naar voicemail.

Onbekende bellers stilhouden

Je kunt in je belgeschiedenis in de Telefoon-app terugzien hoe laat je gebeld bent, maar terugbellen is uiteraard geen optie bij anonieme bellers.

Bekijk ook

Zo kun je onbekende bellers stilhouden op je iPhone

Word je vaak lastiggevallen door onbekende bellers en telefoontjes van spammers of telemarketeers? Je iPhone kan dit soort nummers herkennen en stil houden, maar dan moet je het wel even inschakelen. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Geblokkeerde personen bekijken

De persoon die je hebt geblokkeerd, verschijnt in de lijst met geblokkeerde personen. Wil je deze persoon weer telefonisch kunnen bereiken? Dan kun je hem of haar weer uit de lijst halen:

  1. Open de Instellingen-app
  2. Ga naar Telefoon > Geblokkeerde contacten.
  3. Veeg naar links over de naam en tik op Deblokkeer.

Meer over ongewenste personen blokkeren lees je hier:

Bekijk ook

Zo blokkeer je contactpersonen in iMessage en FaceTime

Wil je vervelende contactpersonen blokkeren in iMessage? Geen probleem: in deze tip leggen we uit hoe je voorkomt dat iemand nog iMessage-berichten kan sturen, bellen of uitnodigingen voor FaceTime-gesprekken sturen.