iphone-telefoon-icoon

Ruggespraak, tweede gesprek en conferentiegesprek op de iPhone

Met de iPhone kun je op twee manieren tijdens het bellen overleggen met iemand anders in de kamer, toongestuurde menukeuzes invoeren, tussen twee gesprekken wisselen en met vijf mensen tegelijk bellen. Alle handelingen die je tijdens het bellen kunt uitvoeren staan in deze tip op een rijtje.

Als je met de iPhone belt en de iPhone tegen je oor houdt, zal het scherm automatisch gedimd worden. Maar zodra je de iPhone van je oor haalt (of wanneer je via een headset belt) verschijnt er een paneel met zes knoppen in beeld, waarmee je allerlei handelingen kunt uitvoeren. Deze tip legt uit hoe die functies werken: ruggespraak, tweede gesprek en conferentiegesprek voeren met de iPhone.

Nummerpad zichtbaar maken

Als je een helpdesk of informatielijn belt moet je vaak keuzes maken door een cijfer in te toetsen. Je maakt deze zichtbaar door op de knop Toetsen te tikken. Er verschijnt nu een nummerpad met de getallen 0 tot en met 9, sterretje en hekje.

telefoonapp knoppen

Ruggespraak

Het kan ook voorkomen dat je even met iemand in dezelfde kamer wilt overleggen, zonder dat de persoon aan de andere kant van de lijn kan meeluisteren. Er zijn dan twee opties:

  • Tik op Geluid uit. Je kunt de beller nog wel horen, maar jouw stem is niet meer hoorbaar aan de andere kant van de lijn.
  • Zet het gesprek in de wacht. Hiervoor hebben we een aparte tip geschreven, omdat dit in iOS 7 gewijzigd is. In oudere iOS-versies druk je gewoon op de Wacht-knop.

Zodra je klaar bent met overleggen tik je op dezelfde knop om de beller weer bij het gesprek te betrekken.

Tijdens het bellen kun je gewoon op de homeknop drukken om applicaties te openen. Dit werkt het gemakkelijkst als je een headset gebruikt, zodat je de iPhone niet steeds bij je oor hoeft te houden. Eventueel kun je de gesprekspartner ook op de speaker zetten door op de knop Luidspreker te tikken.

Tweede gesprek

Komt er tijdens het bellen een tweede gesprek binnen, dan is er sprake van een dubbelgesprek. Er verschijnt een scherm met drie knoppen in beeld: Negeer, In wacht en antwoord of Stop en antwoord. Wil je de tweede beller niet te woord staan, dan druk je meteen op Negeer en de beller wordt doorgestuurd naar de voicemail. Ben je uitgepraat met de eerste beller, dan tik je Stop en antwoord om het eerste gesprek op te hangen en verder te gaan met het tweede gesprek.
Wil je toch liever het eerste gesprek even in de wacht zetten en het inkomende gesprek met de tweede beller beantwoorden, dan is In wacht en antwoord de optie die je zoekt. Eventueel kun je beide gesprekken samenvoegen tot een conferentiegesprek met de optie Voeg samen.

Met de knop Wissel kun je steeds tussen gesprekspartner 1 en 2 schakelen.

Conferentiegesprek

Er is nog een andere manier om met meerdere personen te bellen: met een conferentiegesprek. Tijdens het bellen met één persoon tik je op de knop Voeg toe (knop met plusteken) om een conferentiegesprek te starten. Dit werkt als volgt:

  1. Bel persoon 1 en wacht tot het gesprek tot stand is gekomen.
  2. Tik op Voeg toe en tik het nummer van de tweede persoon in (of kies deze persoon uit je adresboek).
  3. Is het tweede gesprek tot stand gekomen dan tik je op Voeg samen.
  4. Nog meer personen erbj? Tik nogmaals op Voeg toe en voer de stappen 2 en 3 nogmaals uit.
  5. Op deze manier kun je met z’n vijven een gesprek voeren.
Lees ook onze aanvullende tip: Gesprek in de wacht zetten op iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen gesprekken, groepsgesprek, telefoon, vergaderen