Gratis versie van Evernote

Vernieuwde gratis versie Evernote nu definitief: limiet van 50 notities

Notitiedienst Evernote test een nieuwe gratis versie. Daarmee kun je vijftig notities maken, in één virtueel notitieboekje.

Update 30 november: Slechts een paar dagen nadat er sprake was van een “test bij minder dan 1% van de gebruikers”, maakt Evernote nu bekend dat de wijziging voor gratis gebruikers definitief wordt doorgevoerd. Vanaf 4 december hebben nieuwe en bestaande gratis Evernote-gebruikers een limiet van vijftig notities en één digitaal notitieboek per account. Wil je na die vijftig notities een nieuwe aantekening maken, dan moet je eerst een bestaande notitie verwijderen. Bestaande notities kunnen, zoals eerder ook al gesteld, ook na 4 december worden bekeken, bewerkt, geëxporteerd, gedeeld en verwijderd. Je behoudt dus wel al je huidige aantekeningen, zelfs als je er meer dan vijftig hebt.

Nieuwe versie gratis Evernote met beperking

Volgens Evernote zullen de meeste gratis gebruikers weinig merken van de wijziging, omdat zij toch al onder de limiet van vijftig aantekeningen zitten. Evernote hoopt dat gebruikers die wel nadelige gevolgen ondervinden van de wijziging zullen overstappen naar de betaalde versie van Evernote.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 28 november, toen de wijziging nog om een test ging

Jarenlang was Evernote een populaire dienst voor aantekeningen maken, maar de laatste jaren gaat het wat minder met het bedrijf. Ze zijn vaak van koers veranderd, waarbij er ook meer focus lag op zakelijke gebruikers. Er is dan ook een betaalde versie voor professionals, maar ook voor individuele gebruikers. En dan is er ook nog de gratis versie met beperkingen. Voor die laatste versie wordt nu een nieuwe variant getest bij een beperkte hoeveelheid gebruikers. Dit ontdekte TechCrunch. Met de nieuwe versie hoopt Evernote dat meer gebruikers voor de dienst gaan betalen.

Gratis versie van Evernote

In de huidige gratis versie van Evernote kun je 60MB per maand uploaden en mag elke notitie maximaal 25MB groot zijn. In de test wordt dit gewijzigd. Een gebruiker kreeg een melding dat zijn gratis versie maximaal één notitieboek met vijftig notities ondersteunt. Dat is dus een andere beperking dan momenteel voor de gratis versie geldt. Tegenover TechCrunch zegt Evernote dat de test momenteel met minder dan 1% van de gebruikers uitgevoerd wordt en dat het nog niet zeker is of dit daadwerkelijk bij iedere gratis gebruiker doorgevoerd wordt.

Bekijk ook

Alles over Evernote op iPhone, iPad en Mac

Met de Evernote maak je razendsnel allerlei notities. Teksten, lijstjes, recepten, knipsels en gedachten raak je nooit meer kwijt. Deze gids legt uit wat je met Evernote zoal kunt doen en of je Evernote Premium nodig hebt.

Verder zegt Evernote dat de nieuwe limiet huidige gebruikers niet beperkt in het bewerken, bekijken, exporteren en verwijderen van bestaande aantekeningen. De beperking van vijftig aantekeningen geldt dus alleen voor nieuwe notities.

Met de wijziging lijkt het erop dat Evernote gebruikers over de streep wil trekken om over te stappen naar de betaalde versie, waar dit soort limieten niet gelden. Bij de betaalde variant, die beschikbaar is vanaf €8,33 per maand, kun je tot 10GB per maand uploaden en heeft een aantekening een formaat van maximaal 200 MB.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 30 november: Artikel bijgewerkt dat de beperking van Evernote nu definitief is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 november 2023 om 9:23
Onderwerp
Categorieën
Apps, Diensten

Reacties: 8 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.