shutterstock_29575207

Telefoongesprekken opnemen op de Mac met Audio Hijack Pro

Met Audio Hijack Pro kun je telefoongesprekken die je van iPhone naar Mac doorstuurt opnemen om later nog eenst te kunnen terugluisteren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

audio hijack proNu het mogelijk is geworden om telefoongesprekken van de iPhone door te sturen naar de Mac, levert dat ook nieuwe mogelijkheden op om bijvoorbeeld gesprekken op te nemen. De bekende ontwikkelaar Rogue Amoeba heeft een update van Audio Hijack Pro uitgebracht, waarmee je makkelijk telefoontjes kunt opnemen.


De update van Audio Hijack Pro voor de Mac geeft je de mogelijkheid om opnames te maken van je FaceTime-audio. Op die manier kun je gesprekken opnemen. Open de instellingen van de app en kies als bronapplicatie ‘FaceTime’. Vervolgens gebruik je de nieuwe Continuity-functies van Yosemite en iOS 8.1 om het gesprek door te sturen.

Lees ook: Telefoongesprekken op de Mac beantwoorden met Continuity

telefoongesprek opnemen mac audio hijack pro

De opname wordt vastgelegd in mp3-formaat en is dus makkelijk verder te verwerken in audiobewerkingssoftware. Opnames maken van telefoongesprekken waar je zelf aan deelneemt, is in Nederland trouwens toegestaan, als is het wel zo netjes als je je gesprekspartner van te voren even op de hoogte brengt. Bedrijven zijn verplicht om te melden als ze een gesprek opnemen. Voer je gesprekken met mensen in andere landen (bijvoorbeeld Duitsland) dan is het slim om vooraf even te informeren of het wettelijk wel is toegestaan.

Gebruik je Audio Hijack Pro, dan kun je de update gratis installeren. Nieuwe gebruikers kunnen Audio Hijack Pro eerst gratis uitproberen. De volledige versie kost $32.

Lees ook:

Beeld: Shutterstock, StockLite

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.