Vrouw met MacBook en iPhone, thuiswerken

iPhone-apps crashen spontaan door fout met Facebook SDK (update: opgelost)

Facebook onderzoekt het probleem
Op internet verschijnen diverse meldingen van gebruikers die te maken hebben met crashende apps. Het blijkt te gaan om een fout met de Facebook SDK, die je ook treft als je niet met Facebook bent ingelogd. Ook is er al een mogelijke tijdelijke oplossing gevonden.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vooral op Reddit zien we meldingen verschijnen van meerdere apps die crashen onder iOS 13.5.1, iOS 14 en andere iOS-versies. Het gaat onder meer om Headspace, Spotify, Pinterest, Tinder, Swarm en andere apps die van de Facebook SDK gebruikmaken. Facebook heeft aangegeven het probleem te onderzoeken. Het probleem ligt bij de Facebook SDK in het algemeen. Het maakt dus niet uit of je in de betreffende apps met Facebook bent ingelogd. Ook als je Facebook mijdt of helemaal geen account hebt zal de app crashen. Afgelopen mei deed zich een soortgelijk probleem voor met crashende apps door Facebook.

Apps met Facebook SDK crashen op de iPhone

Gebruikers op Reddit melden de crashes bij verschillende apps en verschillende iOS-versies.

Een tijdelijke oplossing lijkt om je vliegtuigstand aan te zetten om vervolgens de app op te starten. Sommige apps hebben echter een internetverbinding nodig om te kunnen gebruiken, zoals Foursquare en Swarm. Meer informatie vind je ook via de GitHub-link van de Facebook SDK.

Pls help I’m not able to open any games from ios

In onze tip lees je hoe je de iPhone vliegtuigmodus kunt activeren. Het is belangrijk dat je iPhone geen verbinding heeft met het internet. Vergeet deze modus niet weer uit te schakelen.

Bekijk ook

Zo gebruik je de vliegtuigmodus (flightmode) op de iPhone

In deze tip laten we zien hoe je de vliegtuigmodus op de iPhone aanzet, welke opties je hebt en waarom je de flightmode zou willen gebruiken. Het kan ook buiten het vliegtuig van pas komen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 10 juli: Bij ons blijken apps zoals Spotify en Waze weer te werken. Het probleem lijkt te zijn opgelost.
  • 2020 - 10 juli: Toegevoegd dat het om de Facebook SDK gaat, dus niet alleen inloggen via Facebook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 juli 2020 om 14:51
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.