Apple’s Families-pagina vertelt ouders over iPhone- en iPad-gebruik van kinderen

Apple heeft een nieuwe Families-pagina op haar website geopend. Op de speciale pagina laat Apple zien wat ouders kunnen doen om hun kinderen te beschermen, hoe je apps kan delen, de locatie van kinderen bij kunt houden en meer.

Begin dit jaar was er vanuit de aandeelhouders van Apple kritiek op Apple’s beleid omtrent het beschermen van kinderen tegen iPhone-verslaving. Apple zou meer middelen beschikbaar moeten stellen om deze verslaving te voorkomen, omdat het slecht is voor de gezondheid en de ontwikkeling van een kind. Apple beloofde beterschap in een toekomstige versie van iOS, maar heeft nu alvast het voortouw genomen met de nieuwe Families-pagina op haar (Engelstalige) Apple-website.

Apple’s Families-pagina

Op de speciale pagina worden allerlei functies zoals ouderlijk toezicht en gezinsdeling uitgelegd. Apple laat bijvoorbeeld zien hoe je beperkingen instelt en belicht de Kinderen-sectie in de App Store, waar alleen apps te vinden zijn die geschikt zijn voor de jongere iPhone-gebruiker. Ook het instellen van de beperkingen in Safari komen voorbij, waardoor kinderen alleen specifieke sites kunnen bezoeken.

Met Zoek mijn Vrienden kun je de locaties van je kinderen in de gaten blijven houden, zodat je ze niet hoeft te vragen waar ze uithangen. Als voorbeeld om in contact te blijven noemt Apple een groepsgesprek in iMessage, maar dit kan natuurlijk ook in andere apps zoals WhatsApp of Telegram. Voor het delen van apps, films, muziek en opslagruimte heeft Apple de optie Delen met gezin. Dankzij gezinsdeling kun je met maximaal vijf anderen een groep vormen, waarbij je voor elke persoon in kan stellen of dit een kind of ouder of voogd is. Op deze manier moet je als ouder altijd toestemming geven als een kind bijvoorbeeld een nieuwe app wil downloaden.

Zoek vrienden met kinderen en gezin.

Overige functies die Apple op de pagina in het daglicht zet is Niet storen tijdens het autorijden, voor als je tienerzoon er met jouw auto vandoor gaat. Ook SOS-noodmelding, de gezondheidsfuncties van de Apple Watch zoals de Activiteit-app en de privacy-functies komen voorbij.

Wil je precies weten hoe sommige van deze functies werken, dan hebben we daar nuttige tips voor. In ons artikel Ouderlijk toezicht op iPhone en iPad instellen lees je precies wat de opties zijn. Wil je de iPhone- en iPad schermtijd beperken, dan zijn daar ook nog externe apps voor beschikbaar. Voor als je bang bent dat kinderen ‘s nachts nog spelletjes zitten te spelen, dan kan je ook een tijdslot instellen op de iPhone en iPad.

Bekijk ook

Ouderlijk toezicht: zo stel je beperkingen in voor kinderen

In deze tip lees je hoe je kunt beperken wat kinderen kunnen zien en luisteren op een iPhone, iPad of Mac. Zo houd je zelf onder meer de digitale veiligheid in de hand.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.